IBM stoppar Apples röstkommandofunktion SIRI – kan användas för industrispionage

publicerad 24 maj 2012
- av NewsVoice

Den digitala röstassistenten Siri för Apples Iphone 4s släpptes förra året. Genom att tala in röstkommandon kan Siri lyssna och sedan utföra olika saker som användaren ber om.

All information som samlas in av Siri skickas till Apples servrar för bearbetning. Enligt användaravtalet kan det innefatta både de kommandon som ges till Siri och själva inspelningen av användarens röst.

IBM har nu fått kalla fötter vad gäller Apples möjligheter att spionera på företagets verksamheter och har förbjudit alla anställda från att använda Siri. Enligt IBMs it-chef, Jeanette Horan, är det fortfarande oklart vilken information som Apple kan ta del av och hur den används.

PC för alla


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: AppleIBMSIRI

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *