Läkemedelsvärlden knappast “Oberoende om läkemedel”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 maj 2012
- NewsVoice redaktion
LäkemedelsVärlden - Dump: LMV.se
LäkemedelsVärlden – Dump: LMV.se

Tidskriften Läkemedelsvärlden får helt underkänt av Marina Ahlm som skriver för den vaccinkritiska tidningen Vaccin.me och Marina Szöges som är redaktör för Dagens Homeopati. Läkemedelsvärlden har en slogan som lyder “Oberoende om läkemedel” och det är det som skribenterna reagerar på när de läser Amina Manzoors artikel “Vaccinrädslan”.

Text: Torbjörn Sassersson

Marina Szöges skriver att artikeln i LäkemedelsVärlden är starkt vinklad och att artikelförfattaren skickligt gjort negativa syftningar, så att läsare av artikeln ska tro att vaccin är bra för hälsan och att kritiker till vaccin är okunniga och lider av ett ”kunskaps- och auktoritetsförakt”.

Szöges skriver även att det är mycket märkligt att Läkemedelsvärlden lyfter fram skeptikern CJ Åkerberg (som råkar driva bloggen Tankebrott.nu) och låter denne få uttala sig om ämnen han saknar utbildning i. CJ Åkerberg arbetar som konsultchef inom teknikinformation.

Marina Ahlm påpekar att artikelförfattaren pekar ut “vaccinmotståndarna” som att de enbart häver ur sig korta faktoida påståenden och hon fortsätter med att konstatera att oberoende journalister knappt existerar eftersom de är betalda att inte ge utrymme för fel åsikter. Avslutningsvis skriver Marina Ahlm att Amina Manzoor valde att dementera flera av vaccinets negativa sidor som myter, utan någon större efterforskning.

Relaterat

Marina Ahlm för Vaccin.me: Tidningen Läkemedelsvärlden smular sönder sin egen slogan, springer vaccinärenden och förvillar läsare

Marina Szöges för Dagens Homeopati: Tidningen Läkemedelsvärlden – Oberoende om läkemedel – Publicerar vinklad artikel om vaccin

LäkemedelsVärlden: Vaccinrädsla

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq