Läkemedelsvärlden knappast ”Oberoende om läkemedel”

3
271
LäkemedelsVärlden - Dump: LMV.se
LäkemedelsVärlden – Dump: LMV.se

Tidskriften Läkemedelsvärlden får helt underkänt av Marina Ahlm som skriver för den vaccinkritiska tidningen Vaccin.me och Marina Szöges som är redaktör för Dagens Homeopati. Läkemedelsvärlden har en slogan som lyder ”Oberoende om läkemedel” och det är det som skribenterna reagerar på när de läser Amina Manzoors artikel ”Vaccinrädslan”.

Text: Torbjörn Sassersson

Marina Szöges skriver att artikeln i LäkemedelsVärlden är starkt vinklad och att artikelförfattaren skickligt gjort negativa syftningar, så att läsare av artikeln ska tro att vaccin är bra för hälsan och att kritiker till vaccin är okunniga och lider av ett ”kunskaps- och auktoritetsförakt”.

Szöges skriver även att det är mycket märkligt att Läkemedelsvärlden lyfter fram skeptikern CJ Åkerberg (som råkar driva bloggen Tankebrott.nu) och låter denne få uttala sig om ämnen han saknar utbildning i. CJ Åkerberg arbetar som konsultchef inom teknikinformation.

Marina Ahlm påpekar att artikelförfattaren pekar ut ”vaccinmotståndarna” som att de enbart häver ur sig korta faktoida påståenden och hon fortsätter med att konstatera att oberoende journalister knappt existerar eftersom de är betalda att inte ge utrymme för fel åsikter. Avslutningsvis skriver Marina Ahlm att Amina Manzoor valde att dementera flera av vaccinets negativa sidor som myter, utan någon större efterforskning.

Relaterat

Marina Ahlm för Vaccin.me: Tidningen Läkemedelsvärlden smular sönder sin egen slogan, springer vaccinärenden och förvillar läsare

Marina Szöges för Dagens Homeopati: Tidningen Läkemedelsvärlden – Oberoende om läkemedel – Publicerar vinklad artikel om vaccin

LäkemedelsVärlden: Vaccinrädsla

 
 • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. ”oberoende” om läkemedel?
  vilket skämt!

  … så här gäller det inte att ha ”auktoritetsförakt”
  gapa och svälj!

  och för gud skull ta inte reda på fakta på egen hand!

 2. Pinsamt och tröttsamt att folk fortfarande tar intryck av folk som Amina Manzoor. Hon liksom övriga vaccin-förespråkare har ju tappat all trovärdighet. När ska människor vakna ur sin dvala?

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här