Peter Mangs kopplas till Sanningsrörelsen – Mats Sederholm förklarar varför

publicerad 24 maj 2012
- Mats Sederholm
Det enda rätta av Mats Sederholm

Det enda rätta av Mats SederholmI dagarna är det populärt i media att binda den misstänkte Peter Mangs med Sanningsrörelsen och vidare med antisemitism. I en nyligen släppt bok “Det enda rätta – Att kämpa för sanningen i en förljugen värld” reder Mats Sederholm ut all denna form av ryktesspridning, vad som är sanning och fakta, skriver redaktionen på Vaken.se

Mats Sederholm har under en lång tid efterforskat de vanligaste fördomarna, vilka exakta grogrunder som ligger bakom, hur de uppkommer i media samt haft kontakt med flera skribenter. Exempelvis återges hur en anonym redaktör på DN manipulerat sina egna journalisters artiklar, och hur DN låtsas vara polis när människor frågar om 9/11. Boken går också på djupet med Expo-reportrar och deras dokumenterade osanningar samt hur SVT fälldes i granskningsnämnden för fabricerande i sitt SVT Agenda inslag 2011.

Fabricerandet av information får i dagarna löpa helt fritt i media. Boken har varit ute i handeln i snart två månader till stöd och hjälp för tusentals människor som känner sig direkt förödmjukade och drabbade av billig retorik. Det rör sig om människor som inte har något att göra med extremism, antisemitism eller liknande mediaskvaller.

Den senaste recensionen av boken “Det enda rätta” finns på Sourze

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *