Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Samtal med Lárus – om Islands återuppbyggnad

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 4 maj 2012
- Torbjörn Sassersson

Lárus Ýmir Óskarsson, isländsk film och TV-regissör presenterades för mig av Sveriges Television Drama som tilltänkt regissör för en kommande TV-serie som jag skrivit. När manuset var klart drabbades TV och särskilt Drama av stora nedskärningar och inspelningen blev aldrig av. Däremot utvecklade en nära vänskap med Lárus.
Lárus flyttade hem till Island igen vid milleniumskiftet och vi kom att förlora kontakten under några år. Så återsågs vi via Facebook, (var annars) och Lárus berättade om ett projekt för att samla befolkningen och rädda den under statskonkurs. Denna nationella samling ficknamnet Thodfundurinn.
Jag beslöt mig för att intervjua Lárus om detta och det blev ett samtal som presenteras som artikel i NewsVoice

Lárus Ýmir Óskarsson: Nytänkande och folkets kraft återuppbygger Island efter ekonomisk katastrof

Artikeln introduceras på Humanism & Kunskap:  Regissören Lárus Ýmir Óskarsson om hur mänsklig kraft återuppbygger Island.
Artikeln ingår i en fortsatt serie som går under namnet “Samtal med…”. Nästa blir Kay Pollak.
Börje Peratt


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq