Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Sara Duppils: Domslut gav ej husköpare rätt häva köp pga poltergeist

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 maj 2012
- NewsVoice redaktion

I ett tidigare blogginlägg berättade jag om hur en man i Norge ville upphäva köpet av ett hus som han menade var hemsökt av andar, skriver Sara Duppils i sin blogg.

Att fallet gick upp till domstol var intressant eftersom det visade på att domstolsrätten funderade över fallet och inte avfärdade tron på andar. Skulle det dessutom ha blivit beslutat i rätten att mannen skulle få upphäva husköpet på grund av att han inte blivit informerat om att det var hemsökt, hade det visat på acceptans att andevärldens existens. Nu blev det inte så, inte den här gången i alla fall.

Läs hela Saras Duppils inlägg

Sara Duppils forskar om människors tro på- och upplevelser av andar och väsen ur ett religionspsykologiskt (och religionshistoriskt) perspektiv.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq