Sara Duppils: Domslut gav ej husköpare rätt häva köp pga poltergeist

0
150

I ett tidigare blogginlägg berättade jag om hur en man i Norge ville upphäva köpet av ett hus som han menade var hemsökt av andar, skriver Sara Duppils i sin blogg.

Att fallet gick upp till domstol var intressant eftersom det visade på att domstolsrätten funderade över fallet och inte avfärdade tron på andar. Skulle det dessutom ha blivit beslutat i rätten att mannen skulle få upphäva husköpet på grund av att han inte blivit informerat om att det var hemsökt, hade det visat på acceptans att andevärldens existens. Nu blev det inte så, inte den här gången i alla fall.

Läs hela Saras Duppils inlägg

Sara Duppils forskar om människors tro på- och upplevelser av andar och väsen ur ett religionspsykologiskt (och religionshistoriskt) perspektiv.

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här