Statsterrorism – Svensk vapenexport världsledande medan politikerna pratar om mänskliga rättigheter

0
325

SVENSKA FREDS. Svenska politiker pratar om demokrati och mänskliga rättigheter till höger och vänster. Men samtidigt tillåter de export av krigsmateriel för miljardbelopp till diktaturer runtom i världen.

Text: Svenska Freds

Vår vapenexport bidrar till att upprätthålla förtrycket och legitimera regimerna. Det är också ett demokratiskt problem att vapenaffärerna hemligstämplas så att ingen kan ställas till svars.

Svenska Freds kräver ett stopp för svensk vapenexport till diktaturer. Utnyttja din demokratiska rättighet, gör din röst hörd och skriv under vår misstroendeförklaring mot vapenexporten. Du kan skriva under genom att sms:a ”demokrati”, mellanslag och ditt namn till 72950, eller skriv under direkt på webben.

Läs mer och underteckna

Relaterat

SvD: Försvarsexport för 13,9 miljarder

SvD: 78 länder köpte svenska vapen 2002-2011


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här