Statsterrorism – Svensk vapenexport världsledande medan politikerna pratar om mänskliga rättigheter

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 maj 2012
- NewsVoice redaktion

SVENSKA FREDS. Svenska politiker pratar om demokrati och mänskliga rättigheter till höger och vänster. Men samtidigt tillåter de export av krigsmateriel för miljardbelopp till diktaturer runtom i världen.

Text: Svenska Freds

Vår vapenexport bidrar till att upprätthålla förtrycket och legitimera regimerna. Det är också ett demokratiskt problem att vapenaffärerna hemligstämplas så att ingen kan ställas till svars.

Svenska Freds kräver ett stopp för svensk vapenexport till diktaturer. Utnyttja din demokratiska rättighet, gör din röst hörd och skriv under vår misstroendeförklaring mot vapenexporten. Du kan skriva under genom att sms:a ”demokrati”, mellanslag och ditt namn till 72950, eller skriv under direkt på webben.

Läs mer och underteckna

Relaterat

SvD: Försvarsexport för 13,9 miljarder

SvD: 78 länder köpte svenska vapen 2002-2011


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *