Vetenskaplig analys – Hur det norra WTC-tornet exploderar

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 6 maj 2012
- Torbjörn Sassersson

Utgångspunkten för vetenskap är observationer, säger David Chandler från “Architects and Engineers for 911 Truth”.

Det Norra Tornet (WTC1) exploderar successivt och faller därför ihop. Videon upprepas i en “oändlig loop” medan David Chandler vägleder genom en serie av observationer. De flesta av David Chandlers videos involverar mätningar och analyser, men denna enkla övning i ren observation förankrar analysen i vad som uppenbarligen skedde, bygganden sprängdes genom vad som kallas “controlled demolition” dvs kontrollerad rivning med hjälp av sprängmedel, en relativt vanlig metod för snabbrivning av höga byggnader i många länder.

 • Byggnadsmaterial slungas horisontellt och kraftfullt ut från byggnaden, från olika höjder och det sker samtidigt.
 • Explosioner sker i kollapszonerna.
 • Explosioner sker för tidigt längre ner under kollapszonen. Dessa kallas “squibs” inom branschen för “controlled demolition”.
 • Det finns ingen drivande tyngd som krossar byggnaden.
 • Byggnaden i sin hehet utom stål och metall reduceras till ett fint pulver.

Beställ DVD “9/11 Experts Speak Out”

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • @Anders.

  Bara att studera hur den inre kärnan är byggd med alla dessa pelare som en stålbur omkring hissar, rörledningar osv så inser man att det kunde inte åstadkommas utan hjälp. Hur många är de förresten?

  Det mesta av bränslet ses explodera och förbrännas utanför husväggarna sekunder efter att planen träffar.

  Folk är ju fotograferade i träffgluggarna på ett av husen. I påstådda bränder som skulle smälta stål? Så om det enda som kunde höja temperaturen brann upp på några sekunder så räcker inte kontorsbrand för den saken och röken är dessutom mörk och svart vilket signalerar väldigt låga temperaturer och syrebrist.

  Inget av planen och särskilt inte nummer två kan ha skadat den inre kärnan på ett allvarligt sätt. Det enda med tyngd är motorer och landningsställ varav det ena passerar genom huset och landar på en intilliggande byggnads tak. Hade det träffat bärande delar hade det blivit kvar i huset.

  Flera vittne berättar att det var flera explosioner i källarna. Entréplanen blåstes ju ut av tryckvågorna.

  Alla hussprängare berättar att de lägger,samlar huset och stommen i källaren. Det var vad vi såg. Sju källarvåningar tillplattade rymmer en hel del.. Ändå stack ju bråten upp ett otal våningsplan. Om pelarkonstruktionen skars vid varje, vara annan eller tredje våningsplan så blir det ju en bunt plockepinn. Hisschakt bjöd i alla fall på utrymmet.

  Att man sålde stålet och skickade iväg det innan en forensisk undersökning är ju en hint åt att brottet verkligen begicks och de ansvariga såg till att bevismaterialet försvann i ett nafs.. För att uppfylla “terrorteorin” gick många saker, alldeles för många saker som på räls.

  Sedan kan man ju undra över om krafter som organiserar krigsbrott i snart sagt alla världsdelar skulle hysa betänkligheter över att mörda ens sitt eget folk? De som äger och håller i kopplet till det militärindustriella komplexets natur kräver ju både blod och offer för att göda en inkomstmaskin av förödande mått. Donen är onekligen anpassade efter personen..

 • Sök Chritopher Bollyn på YouTube! Och Rebeca Roth! Lyssna och lär.
  Konspiratörer löjliggör “konspirationsteoretiker”. Men man måste tro att det förekommer konspirationer om man ska upptäcka några. I all forskning har man hypoteser…

 • Jag är byggnadsarbetare och har varit med och rest liknande konstruktioner. Alltså byggnader som är gjorda på liknande sätt.
  Att tornen rasar i fritt fall funkar inte för mig. Våningsplanen borde lägga sig på varandra och dunka ner våningen under. Det ser man inte här. Det är fritt fall. Att hela våningsplanen skulle va exakt lika försvagade verkar också underligt. Tornet borde “vika” sig åt ingångshålet där planet flög in och sedan påverka den sidan av tornet så den försvagas mer, och då borde tornet glida av däråt. Varvid belastningen på andra sidan avtar och den delen stå kvar till större del.
  Stålet som WTC byggdes med var konstruerat så det skulle klara en hetta överstigande vad flygplansbränslet klarar komma upp i.
  Man ser på vissa filmer att det brinner som om det skulle vara en skärbrännare som smälter stål på vissa ställen. Vad är detta? Är det nån gasledning som gått sönder och i mixen av gasen som brinner och exakt rätt syre och tryck klarar det bli en skärlåga som skär i stålet?
  Nej nånting är fishy med detta.
  Det hördes en explosion i källaren innan tornen gav vika. plus att vaktmästaren fick tryckvågen av den explosionen mot sig.
  Man ser små explosioner långt ner i våningsplanen innan de våningarna kollapsat ,vad är detta?
  Båda tornen imploderar till bara damm!!? och båda faller in i sig själva!?
  Veckorna före så var olika våningsplan avstängda och man hörde att det” borrades” där inne och ingen fick reda på vad det var.
  Kort tid före så uppförsäkrades WTC till hiskeliga belopp.
  Det är allt för mycket frågetecken runt detta. Det borde göras en ny utrdening helt klart.

 • Att WTC skulle ha varit utsatt för en ”controlled demolition” dvs kontrollerad rivning med hjälp av sprängmedel”…är ju rent nys…två flyg kör in i varsitt torn, dessa flygplan väger ca 170 ton / styck…vad jag kan se kommer de inte ut på motsvarande sida av tornen, utan all massa (vikt) blir kvar i våningsplanet…det uppstår explosion som knäcker det mesta av konstruktionen som håller upp våningsplanen ovanför…sen tillkommer den oerhörda hettan som gör att stålet i konstruktionen definitivt ger upp…följden blir ju att våningarna ovanför, som väger oerhört mycket, börjar röra sig neråt och tar med sig våningsplanet där flygplanen körde in…det blir som en projektil som sjunker genom huskroppen och knäcker vartenda våningsplan på sin väg ner…dessutom ökar massan (vikten) i “projektilen” hela vägen ner…och OM det skulle vara en ”controlled demolition”…så måste tornen varit minerad sedan lång tid tillbaks…dessutom så brukar ”controlled demolition” börja i basen på den byggnad som ska rivas..:inga likheter med hur tornen rasade !

  http://www.youtube.com/watch?v=SaBQ3AkRetI

  …däremot var det en tredje byggnad som stod lite på sidan om tornen som jag tyckte “sjönk ihop” på ett mystiskt sätt…där kan man nog misstänka ett och annat !

  • Ja, du skulle se filmen med länk nedan, där fysiker, kemister, arkitekter och andra kunniga utreder de fysiska fakta vad som verkligen var möjligt. T ex att flygbränsle inte kan brinna med en hetta som gör att stål smälter, att man kan se på bilderna att elden redan avtagit (mycket rök, människor som står alldeles bredvid och vinkar på hjälp..), att det är fysisk omöjligt för en byggnad att rasa med en hastighet av praktiskt taget fritt fall, samtidigt som allting mals till damm, utan tillförande av yttre energi. Det är objektiva iakttaganden baserade på fysikaliska lagar.

   Om “pannkaksteorin” vore sann. vart tog de ca 110 stålpannkakorna vägen???

   Vad gäller byggnad sju så erkände Larry Silberstein att de sprängde den
   youtube.com/watch?v=-jPzAakHPpk

   Även om han senare sade att han menade något annat ( “pull it” skulle betyda “pull them”?), vilket du kan se i “debunking-klipps)
   Det finns klipp där brandmän föser undan folk och säger att byggnaden snart kommer ner. Hur vet de det? Det finns också klipp (bl a på denna sajt) där du kan se HÄFTIGA bränder som pågår i timmar och husen står kvar…

   Se “Blueprint for Truth” och kommentera sedan vad du tror!

   • “World Trade Center rasade inifrån”

    “- Hettan från det brinnande flygbränslet i de våningar som träffades av planen försvagade framförallt de bärande pelarna i den inre kärnan. Brandskyddet kring stålet där har sannolikt förstörts av mekanisk påverkan när planen slog in i byggnaden och av de efterföljande explosionerna.”

    “- En av de scener jag fäst mig vid när jag sett kollapsen på TV är när den stora masten på en av byggnaderna faller rakt in i huset, säger Håkan Sundquist.

    När den inre kärnan kollapsade började de återstående våningarna att röra sig nedåt. Ett fenomen som i byggsammanhang kallas fortskridande ras hade inletts.

    – Om man uppskattar vikten av varje våningsplan till 2 000 ton så var det nära 100 000 ton som sattes i rörelse i det hus som föll först, säger Håkan Sundquist. ”

    http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article220786.ece

 • Richard Gage, från samma organisation, håller här ett utmärkt föredrag, Blueprint for Truth. Tyvärr ingen svensk text, men väldigt mycket vetenskaplig fakta! Länk till första delen:

  youtube.com/watch?v=b74naeawdCs

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *