Charlotta Bergquist (LMV) och Julia Carlbaum (SR) eliminerar vaccinkritik

publicerad 4 juni 2012
- av Torbjörn Sassersson red.
HPV Gardsil vaccin

HPV vaccin

För NewsVoice började det med att reportern Julia Carlbaum på Sveriges Radio P4 kontaktade undertecknad och frågade vem som ligger bakom en antivaccinbroschyr som olovligen placerats på ett apotek i Östervåla. Inte vet jag, svarade jag. Det kanske var någon i Östervåla som laddat ner broschyren från nätet. 

Text: Torbjörn Sassersson | Bildutdrag från broschyren | uppdaterad 4 juni 2012 kl 22:00

Apoteket har tagit bort broschyrerna som en okänd person (eller fler) sätter in i deras ställ flera gånger i veckan, skriver SR. Det handlar om skämselpropaganda menar Charlotta Bergquist som är klinisk utredare på Läkemedelsverket.

Rösta på Årets Förvillare 2012På något sätt lyckades Charlotta Bergquist engagera reportern Julia Carlbaum på Sveriges Radio. Carlbaum satte igång en undersökning kring broschyrens härkomst. Hon började med att ringa undertecknad för att inlindat kontrollera vem som är avsändare till broschyren. Jag besvarade frågan med att Vaken.se producerade “flyern” och att den sedan delas ut av privatpersoner.

Julia Carlbaum frågade mig om jag, som webbansvarig på Vaccin.me, ville ställa upp i en intervju. Mitt svar löd att Linda Karlström (eller Marina Ahlm) på Vaccin.me har bättre kunskap om HPV. Carlbaum bad då om kontaktuppgifter till Linda på Vaccin.me och till någon på Vaken.se. Julia Carlbaum påpekade att intervjun inte skulle handla om argumenten för eller emot vaccin utan varför dessa broschyrer placeras i ett informationsställ på ett apotek. Motpart i intervjun skulle vara Läkemedelsverket.

Läkemedelsverket använder public service-bolaget Sveriges Radio för att opinionsbilda mot vaccinkritik

Public service-syftet med SR:s intervju var uppenbarligen att opinionsbilda mot vaccinationskritiken som placerats på apoteket. Sveriges Radios roll var att framföra myndighetens bestämda åsikt som Charlotta Bergquist tydligt och mycket ensidigt fick framföra till radiolyssnarna.

Vi vet det av flera skäl:
Julia Carlbaum, SR

 • Läkemedelsverket [eller apoteket] har sannolikt kontaktat Sveriges Radio för att få ut sitt budskap.
 • Julia Carlbaum fick kontaktuppgifter till redaktören på Vaccin.me och en person på Vaken.se, men gjorde ingen journalistisk research. Redaktören på Vaccin.me kontaktades aldrig. Enligt Vaken fanns de tillgängliga för en diskussion, men Carlbaum svarade inte. Hon ville inte diskutera sakfrågorna kring HPV.
 • Julia Carlbaum på SR låter Charlotta Bergquist från Läkemedelsverket ensidigt få hela utrymmet i artikeln och intervjun. Motparten fick inget utrymme.
 • Intervjun skulle, enligt Carlbaum, inte handla om argumenten för eller mot vaccin [sakfrågorna], ändå fick Läkemedelsverket ensidigt möjligheten att förkasta avsändaren genom att ytligt och vinklat kommentera sakfrågorna.
 • Julia Carlbaum eller SR:s webbansvarige har stängt av kommentarsfunktionen och möjligheten att länka in blogginlägg till Carlbaums intervju med Läkemedelsverket. Därmed har SR stängt av möjligheten att förmedla både kommentarer och en replik.

Det är så här det går till i Sverige. Myndigheter i samarbete med public service-TV och radio får ensidigt ut sin bild av verkligheten. Många från den alternativa sidan vittnar om erfarenheten hur SVT, SR och UR klipper bort väsentlig information från sina intervjuer och låter myndighetens och etablissemangets “korrekta åsikt” ofta bli det enda och alltid det sista ordet.

I en replik på Vaccin.me klargör redaktör Linda Karlström hur “vaccinexperten” Charlotta Bergquist från Läkemedelsverket felaktigt avfärdar kritik mot vaccin. I repliken framgår det tydligt varför myndigheten och public service-bolagen inte gillar att låta kritikerna få fram sitt budskap för då avslöjas hur svagt underbyggt etablissemangets påstådda “fakta” är.

Charlotta Bergquist arbetar med tesen att om tonårstjejer inte tar HPV-vaccin (Gardasil eller Cervarix) påstås de kunna få cancer i medelåldern, men ingen i den första Gardasil-generationen har nått medelåldern, därför vet ingen forskare om vaccinet överhuvudtaget fungerar.

Text: Torbjörn Sassersson


Relaterat

Ladda ner anti-HPV-broschyr från Vaken.se

SR/P4 intervju (2 min) och artikel:  “Skrämselpropaganda som inte stämmer med sanningen”

Linda Karlströms replik till SR: Läkemedelsverkets vaccinpropaganda stämmer inte med verkligheten


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Ruben,

  “Jag undrar vem som ligger bakom den, som jag tycker, ensidigt centralstyrda vaccinpropagandan som olovligen spottas ut genom Public Service?” Vad sägs om den enkla förklaringen att företagen mutar cheferna som styr myndigheternas agerande. Och “ansvariga” tjänstemän förlitar sej på konsulter och diverse “experter” som har kopplingar till industrin. Se till exempel den här artikeln: “Journalisten Monika Kleja avslöjar i en Ny Teknik-artikel att professorerna och KI-forskarna Maria Feychting och Anders Ahlbom har upprepade kontakter med Ericsson om forskning på hjärntumörrisker av mobilanvändning.” Är någon naiv nog att tro det skulle vara annorlunda beträffande industrin visavi myndigheterna på vaccin- och “läkemedels”sidan? Trenden går obevekligt mot allt intimare förbindelser mellan myndigheterna och industrin. Förresten vänta lite – är inte det definitionen på fascism?
  “De vet väl att det är ett allvarligt brott mot uppdraget att inte objektivt rapportera om båda sidorna av myntet?” Självklart vet de! Men oegentligheterna är svåra att bevisa.

  • Faktum är att revolving door-människorna (de som springer mellan myndigheter och industrin) är ganska lätta att identifiera. Där har vi bevisen för hur det går till. Journalisten Mona Nilsson är ett bra exempel på att det går att få fram fakta om hur myndigheter och industrin sover i samma sängar hos varandra.

   Det vi behöver är fler person som kontaktar tex NewsVoice med berättelser. Det börjar där, med observationer och insider-vertande. Du kan vara anonym. NewsVoice får ibland in tips så det funkar verkligen. Skicka mer!

   • Torbjörn,

    Visst går det att påvisa att folk byter arbetsgivare och när beslutsfattare eller chefer på myndigheter har olämpliga förbindelser och kontakter med industrin. Men du blir inte åtalad för att du byter jobb. Inte heller för att du som politiker eller chef på en myndighet har olämpliga relationer med privata intressen. Avgå behöver du knappast göra om du inte uppenbarligen har gynnat vissa intressenter på bekostnad av andra. Och åtalad blir du först om det kan påvisas att du tagit emot mutor eller motsvarande. Det är det som jag kallar ´oegentligheter´.
    Mutor och bestickningar är vanliga. Men notoriskt svåra att bevisa.

 • Det kommer aldrig gå så långt som tvångsvaccinering för folket håller på att vakna och vi accepterar inte längre att bli styrda. För några år sedan fanns inte medvetenheten om vaccin i så hög grad som den finns idag. Kunskapen sprider sig som en löpeld.

  Jag tänker på demonstrationer i Egypten, massornas kraft, där ledarna faller och blir rädda….när kommer vi svenskar gå ut på stadens gator och protestera…..jag ser fram emot den dagen, jag är med!

  • Jag hoppas du har rätt. Det måste finnas en valfrihet. Vi har ännu lite tillspetsat två val.

   Om man är en trygghetsökande, myndighets- och vaccinationstroende person finns valet att totalvaccinera sig mot virus, bakterier, hjärtinfarkt, cancer, stress, depression OCH dessutom preventivt genvaccinera sig mot sjukdomar man inte har men som man kanske kan få för att ett gentest visade att en mormor minsann hade reumatism på 1900-talet.

   Vi kan snart skaffa oss en hel livsstill centrerad runt vaccin. Quickfix-vacciner kommer att säljas in hos folket som quickfix-vitaminer. Men de som går på “the multi billion dollar scam” blir bara sjukare och kommer längre från kost som medicin, hälsosamt leverne, frihet från stress genom medvetenhet och prioriteringar samt längre från sin egen kropp och intuition om vad som leder till genuin hälsa och livsglädje.

   • Here we go:

    DN idag (6 juni): Svenska forskare: Genombrott för botemedel mot Alzheimer

    “En ny svensk studie kan betyda ett genombrott i kampen mot Alzheimers sjukdom.”

    “I studierna för ungefär tio år sedan hoppades man kunna vaccinera människor och på så sätt få kroppen att bilda antikroppar mot ämnet. Den gången fick man dock avbryta försöken efter att allvarliga biverkningar uppkom och en del av personerna i studien drabbades av hjärninflammation.”

    “Framöver skulle ett vaccin baserat på denna studie i första hand kunna användas av patienter med mild till måttlig Alzheimer.”

    Notera hur den här artikelns budskap är upplagt. Även när försöken totalt misslyckas tror man ändå att vaccinet är lösningen. För att kunna tro det måste de greppa efter minsta lilla halmstrå.

 • Grovt sett ser sjukvården 4 orsaker till att människor mår dåligt och blir sjuka: rökandet, drickandet, illegala droger och mamma. Det är hög tid att vidga vyerna.

 • DET BLÅSER genast upp till storm i ankdammen när antivaccinbroschyrer olovligen placeras ut på ett apotek i världsmetropolen Östervåla!
  Läkemedelsverket larmas och verkets “kliniska utredare” Charlotta Bergquist hittar snabbt en aningslös journalist på SR som är villig att samarbeta. Sedan går det av bara farten. Det hela slutar med att Bergquist ges tillfälle att oemotsagd tala för sin sak i P4. Och visst håller vi med henne. Alltså, hur kan någon ha mage att ifrågasätta experternas och myndigheternas trovärdighet? Det är ju befängt!!

 • Public Service har snart tappat allt förtroende när de allt som oftast verkar agera springpojkar åt läkemedelsindustrins lakejer.
  Bedrövligt att en del i både Läkemedelsverket och Public Service uppenbart verkar som slavar till de ekonomiska härskarna ( läkemedelsindustrin ), när de egentligen har i uppdrag att tjäna allmänheten.
  Jag undrar vem som ligger bakom den, som jag tycker, ensidigt centralstyrda vaccinpropagandan som olovligen spottas ut genom Public Service? De vet väl att det är ett allvarligt brott mot uppdraget att inte objektivt rapportera om båda sidorna av myntet?

 • Alla stora media inklusive Public Service har listor på experter att kontakta för tillrättalägganden innan de publicerar sig, och dessa experter är pålitliga propagandister för gängse uppfattning i etablissemanget. I USA kring sekelskiftet, Bushadministrationen blev man så störd av rapporteringen om miljön att en konservativ tankesmedja satte ihop en expertlista med garanterade miljöpirater som distribuerades till media för att motverka bias i rapporteringen, ty media ställer upp på och odlar principen om att sanningen i en vetenskaplig kontrovers står att finna mitt emellan parternas ståndpunkter! I själva verket odlar man en extrem kunskapsrelativism!

  • Då borde rimligen slaget kunna vinnas on vaccinations motståndarna samtliga påstår att vi riskerar att dö efter vaccinationer (106 dödsfall i USA efter Gardasil). Sanningen mitt emellan borde då rimligen vara “halvdöd”.

   Men man kan inte skratta åt det här. Det är mycket allvarligt och sanningen ligger nog mer åt heldöd än halvdöd som risk. Personligen tycker jag nog att ett lång lidande kan vara värre i kombination med att man ligger andra personer till last. Hur kan vetenskapsmän, forskare, läkare vara så dumma att de tror på gifter och andra starkt misstänkta ämnen så som Aluminum, Ammonium, Amphotericin B, Animal Cells, Aspartame, Beta-Propiolactone, Calf Bovine Serum, Caso-Amino Acids, Chick kidney cells, Chicken embryos, Dimethyl-betacucoldextrin,Dogs kidney cells, Formaldehyd, Formalin, Gelatin, Gentamycin sulfate, Polymysin B, Glutaraldehyde, Glycerol, Human diploid cells from fetal tissues, Antifreeze, Insect cells, Latex rubber, Mercury, MSG, Nano particles, neomycin, Nonyxynol 9 (spermicide), Octoxynol-10 (spermicide), Phenol red indicator, Phenoxyethano (2-PE), Pig virus, Polymyxin B, Polysorbate 20, Polysorbate 80, Retina cells from aborted human fetuses, Sodium Deoxycholate, Squalene which is dangerous only if injected, Tri(n) Butulphosphate, VERO cells, Washed sheep red blood cells, etc. etc. etc.

   Detta är förstås bara vad jag tror är sant. Jag kan missta mig grundligt. Listan på över 54 misstänkta ingredienser med många länkar till mer information finns på
   http://www.betterdietislam.com/vaxpoisons.html

   I vacciner förekommer kanske bara enstaka av de ovanstående ingredienserna. Men i synnerhet barn som vaccineras ofta får kanske en större del av ovanstående ingredienser insprutade.

   Min vaccinations sida bearbetad sedan 1997:
   http://www.betterdietislam.com/diet/vaccine1.html

   Jag fick många kommentarer raderade under H1N1 krisen när jag postade in SVD. Allmänna kommentarer godkändes men om saklig information presenterades raderades det efter någon timme.

   Leta på nätet efter artiklar och videos av dr. Mercola och Russell Blaylock om hur vi skall skydda oss mot tvångs vaccinering om det går så långt. De båda har alltid en positiv hjälpful vinkel när det verkligen gäller. Vitamin D3 från solsken och en sulfat (engelska Sulfur eller Sulphur) rik kost t.ex en nästan rå ägg-gula varje dag når mycket långt mot många gifter. See Autism kapitlet för avgiftning
   http://www.betterdietislam.com/diet/brain1.html#Autism

   Hoppas det hjälper

   • Tack Adam. Fantastiskt informativt svar. Jag brukade använda Oxfords databas över toxiner när jag ville kontrollera vaccinationstillsatser, men de tog ned databasen från externa nätet. Den kanske finns kvar på deras intranet.

    Jag är imponerad av sajten du hänvisar till. Jag ser att du bor i Malaysia. Hur vaccinerar man där?

    • Detta skrev jag på min fb-sida för inte så länge sedan sedan: I have a feeling that sometime, in the not too distant future, Modern Medicine will be known as the biggest scandal in the history of medicine. – och vidare från http://www.drmercola.com: “In 1776, Dr. Benjamin Rush, a signer of the Declaration of Independence, foretold a grim scenario that has now taken shape right before our eyes. He said: ‘Unless we put medical freedom into the Constitution the time will come when medicine will organize itself into an undercover dictatorship. To restrict the art of healing to doctors and deny equal privileges to others will constitute the Bastille of medical science. All such laws are un-American and despotic.’ — NU ÄR VI DÄR!

     • Fantastiskt Mayne Sundewall-Hopkins! Man har alltså redan förutsagt det här scenariot i slutet av 1700 talet av en av dem som undertecknade självständighetsförklaringen. Det är då sannerligen dags att bryta trenden innan den konserverats för alltid. Än finns det handlingsutrymme kvar innan alla blivit förslavade under starka ekonomiska krafter. I dagens aftonbladet avslöjas en skandal om mörkade biverkningar i över 30 mediciner som tillverkas av ett stort företag.

  • Intressant kommentar nedan Bo! Vet du hur valet av expert går till? Finns det personer som rådfrågas när “rätt” åsikt ska inhämtas från en “expert”?

   “Alla stora media inklusive Public Service har listor på experter att kontakta för tillrättalägganden innan de publicerar sig, och dessa experter är pålitliga propagandister för gängse uppfattning i etablissemanget.” / Bo Valhjalt

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *