Dagens Media: Clas Svahn leder två dykteam för att söka sjunket UAP i Norrland

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 juni 2012
- NewsVoice redaktion
Cals Svahn, UFO Sverige - Fotot är privat enligt Dagens Media
Cals Svahn, UFO Sverige
Cals Svahn, UFO Sverige – Fotot är privat enligt Dagens Media

Clas Svahn är ordförande i föreningen [UAP] Sverige och journalist på DN. Svahn ska i höst 2012 leda en dykexpedition till norra Norrland med 15 deltagare inklusive två dykteam. Sjön som hålls hemlig kan innehålla ett UAP som  1980 dök eller dök ned i vattnet utan att komma upp igen.

Ett smakprov från intervjun:

Du har varit ordförande för [UAP] Sverige sedan 1991, vad är det märkligaste du har sett?

“Jag har undersökt en rad knepiga saker genom åren. Märkligast var en händelse i mitten av 70-talet då en svensk drakenpilot jagade ett okänt föremål över Öland. När föremålet, som var klotformat, registrerade planet flög det rakt upp och ut i rymden, säger Svahn.

“Trots att piloten använde efterbrännkammaren var han inte snabb nog. Det är fascinerande för föremålet registerades både i planets radar och i militärens radar på marken.”

Läs hela intervjun

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Clas Svahn