Dagens Media: Clas Svahn leder två dykteam för att söka sjunket UAP i Norrland

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 6 juni 2012
- NewsVoice redaktion
Cals Svahn, UFO Sverige - Fotot är privat enligt Dagens Media
Cals Svahn, UFO Sverige
Cals Svahn, UFO Sverige – Fotot är privat enligt Dagens Media

Clas Svahn är ordförande i föreningen [UAP] Sverige och journalist på DN. Svahn ska i höst 2012 leda en dykexpedition till norra Norrland med 15 deltagare inklusive två dykteam. Sjön som hålls hemlig kan innehålla ett UAP som  1980 dök eller dök ned i vattnet utan att komma upp igen.

Ett smakprov från intervjun:

Du har varit ordförande för [UAP] Sverige sedan 1991, vad är det märkligaste du har sett?

“Jag har undersökt en rad knepiga saker genom åren. Märkligast var en händelse i mitten av 70-talet då en svensk drakenpilot jagade ett okänt föremål över Öland. När föremålet, som var klotformat, registrerade planet flög det rakt upp och ut i rymden, säger Svahn.

“Trots att piloten använde efterbrännkammaren var han inte snabb nog. Det är fascinerande för föremålet registerades både i planets radar och i militärens radar på marken.”

Läs hela intervjun

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Clas Svahn
 • Jag håller med till 100% allt Nisse skrev här kunde inte skriva det själv bättre och fyfan vad skönt att veta om att jag är inte tokig i att tro så.
  Lång historia kort….en organisation (egentligen förening och staten betalar bidrag ) alla måste hålla med Svahn annars har man inte läst på ordentligt (diktatur eller)?
  Om man forska efter Svaret bör man väl ha passion och åtminstone lite tro o vänlighet till ämnet det har inte clas .han samlar info från alla håll och ger samma resultat ( debunker.disinformerar) någon måste dra ner honom från höga hästen eftersom han tror sig kunna mer än Jan hazar och alla deras seriösa utredare som i grund är och varit astronauter .piloter.fysiker .helt sjukt att utan examen i astronomi påstår att allt är metodik eller planeter som folk ser .Så frustuerad över all bortförklaringar och det värsta är deras jobb är att se till att disinformera än att undersöka.. ufo Sverige är ett stort debunkers som samarbetar med folk inom försvaret oh minsann får man aldrig ett enda rapport löst hittils …märkligt nog .Så himla dåligt .

 • Bästa Nisse, du bad om länkar som styrkte mitt påstående att Clas Svahn skulle behöva psykologisk hjälp, här är en från dagens Express http://www.expressen.se/nyheter/brittiska-regeringen-slappte-ufo-dokument/ hur mycket tror du att det finns som inte är mörkat. Hela universum består av massor av fenomen som tar sig i olika form och uttryck och som påverkar oss på jorden, såväl synliga som osynliga, vissa går att förklara andra inte. Men att förklara alla fenomen som UFO ballonger är ett förnekande, förnekandet är av psykologisk karaktär och har sin grund i rädslor och bristande självinsikt. Att springa andras ärenden den blir man oftast förknippad med, men det är inte alltid så att den man blivit pott tränad av, ser upp till och försvarar alltid har rätt.

 • Bästa Nisse, alla människor har sin egen uppfattning om verkligheten. Den verkligheten vi skapar grundar sig på våra upplevelser och erfarenheter vi har varit med om här i livet och hur vi har bearbetat dessa. För de flesta skapar det rädslor, för andra blir det till självinsikt. När rädslan blir för stor så förnekar man allt som har med sin rädsla att göra, det är då som man ger sig själv företräde till att äga sanningen och förneka människor med andra uppfattningar. Totalitära strukturer ser vi i diktatoriska sammanhang, det gör allt för att skapa en enda verklighet för att inte förlora makten till sin rädsla.

 • Clas Svahn har aldrig trott att vi har besök av utomjordingar inte ens när han var tonåring.
  Han är amatörastronom och det ligger honom i fatet anser jag eftersom han då måste vara vetenskaplig trots att han inte har någon akademisk examen. Det är just den vetenskapliga/skeptiska attityden som hela tiden genomsyrar hans livsuppgift:att försöka lösa ufo gåtan! Han går i Carl Sagans fotspår som också var en skeptisk astronom dock professionell. Svahn tycks tro att ju mer skeptisk och tvivlande han är desto mera vetenskaplig är han. Inget kan vara mera felaktigt. Professor Richard Dawkins har också skrivit i sin senaste bok om ufo och utomjordingar så ämnet är inte helt okänt bland vetenskapsmän. Men Svahn är inte vetenskapsman och behöver egentligen inte vara vetenskapligt skeptisk hela tiden. Han är ufolog, men vänta lite: Timothy Good som är en engelsk ufolog anser att vi har besök av utomjordingar och bevis finns! Aj då! Enligt Svahn har han aldrig sett några bevis för att vi någonsin haft eller har besök av utomjordingar.
  Svahn är i princip den ende i Sverige som media kontaktar angående ufo fenomenet. Allting ska gå via Svahn innan det publiceras i media. Då blir ju resultatet därefter. Att en enda person så fruktansvärt dominerar ufo scenen i ett land kan inte vara bra speciellt som han är sjukligt skeptisk hela tiden. Jag tror personligen att han är en desinformatör som har som sin huvudsakliga uppgift att leda bort människor från den utomjordiska aspekten av ufo fenomenet: vi har alltså inte besök av utomjordingar utan vi måste söka efter svaret någon annanstans. Det har ju gått så långt nu att UFO Sverige inte ens beaktar den utomjordiska teorin längre utan ångar på som de sista entusiasterna utan mål och mening. Håkan Blomqvist som är en kollega till Svahn menar att de famlar i blindo utan att veta vad de undersöker.
  Hur kan då en internationellt känd ufolog som Timothy Good mena att vi har besök av utomjordingar? Enligt Svahns terminologi är Good då en ET vänlig ufolog, alltså en ufolog som har en liten egenhet som han inte kan hjälpa. Stanton Friedman från USA är också en ET vänlig ufolog och han har hävdat ett flertal gånger i flera böcker och ufo dokumentärer att den amerikanska militären döljer sanningen om ufo fenomenet, alltså att vi har besök av ET raser.
  Enligt statístik från FN har det skett ca. 20000 landningar av ufon sedan 1947.

  • Kan du länka till något material som bevisar att clas förnekar “UFO”n. Eller menar du att UFOn skulle vara rymdskepp från planeten ZBBGRKS.?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *