Kolloidalt silver – ett kraftfullt och naturligt antibiotika utsätts för internationell förbudskampanj

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 juni 2012
- NewsVoice redaktion

Kolloidalt silver, nanopartiklar

I USA har journalisten Steve Barwick i en artikel uppmärksammat förbudskampanjen i Sverige som riktar sig mot all silveranvändning. Steve Barwick är en amerikansk journalist som i många år skrivit artiklar inom området naturlig hälsa och näring. Barwick är en av amerikas mest kunniga inom området kolloidalt silver och han har följt debatten kring silver på nära håll under många år.

Originaltext: Steve Barwick | Foto

Kolloidalt silver, världens mest kraftfulla och naturliga antibiotika är utsatt för en global kampanj för ett förbud mot all användning av antimikrobiellt silver. Nu även här i Sverige.

I vår tid upplever vi nu nya och oförklarliga sjukdomar, vilket ökar vår efterfrågan på produkter impregnerade med antimikrobiellt silver – till exempel i tandborstar, vattenfilter, tangentbord, köksutrustning, matbehållare, medicintekniska produkter, kläder och mycket mer. Utbudet av produkter växer kraftigt. Detta beror på att silver hjälper till med att stoppa spridningen av upp till 99% av infektiösa mikroorganismer på sådana föremål.

Men runt om i världen arbetar miljöaktivistgrupper och statliga miljö-byråkrater hand i hand för att hindra konsumenterna från att få fortsatt tillgång till produkter som innehåller antimikrobiellt silver.

I själva verket är det en globalt samordnad kampanj som sträcker sig från Europa till Australien – och vidare till Nordamerika. Miljöaktivister och deras byråkratiska motsvarigheter i regeringar och myndigheter, använder bestickande och spekulativa argument om att silver kan läcka ut från dessa produkter och så småningom finna sin väg ut i vattendrag där det “kan” skada fisk eller annat liv, eller till och med resultera i att mikrober blir silverresistenta.

Sanningen är raka motsatsen, förstås. Det finns redan miljontals ton av mineralet silver i världens vattendrag som finns där helt naturligt, utan hjälp från människan. Och naturligtvis har det aldrig upptäckts någon antydan om skador på miljön. Det är naturligt med silver i alla dess former i naturen, och så har det varit så länge människan funnits på jorden.

Men som det gamla ordspråket säger, “Sanningen är det första offret i krig.” Och tro inget annat: Kampanjen för att förbjuda användningen av antimikrobiellt silver i konsumentprodukter ÄR ett krig som utkämpas för att företag (Big Pharma) och regeringar skall få fullständig kontroll över din hälsa och ditt välbefinnande.

Anders Sultan som tillverkar Sveriges mest populära kolloidala silver, Ionosil, rapporterar att den svenska miljöministern, Lena Ek, har efterlyst ett förbud mot användning av antimikrobiellt silver i alla konsumentprodukter.

Samtidigt har Anders Finnson, “miljörådgivare” och VD för Svenskt Vatten, publicerat smått hysterisk kritik av användning av antimikrobiellt silver i konsumentprodukter. Han hävdar:

“Silver är mycket farligt för fisk och kräftdjur, som är viktiga för ekosystemen i våra vatten. Silverjoner är faktiskt så giftiga för vattenlevande organismer att de är jämförbara med kvicksilver. Det finns också oro för en länk mellan antibakteriella medel och utvecklingen av resistenta bakterier.”

Detta påstående har sedan upprepats i en nyhetsartikel av Ulla Karlsson-Ottosson, publicerad i tidningen Ny Teknik, som säger:

“Silverjoner dödar bakterier. Men de är också ett miljögift, minst lika giftiga som kvicksilver… Silvret hamnar i reningsverk, där de positiva vattenreningsbakterierna sedan riskerar att dödas.”

Detta är naturligtvis fullständigt nonsens. Det finns ingen jämförelse alls mellan silver, en ädelmetall, och kvicksilver som är en giftig tungmetall. I själva verket användes silver för att blandas med kvicksilver i amalgamfyllningar, för det specifika syftet att lindra de toxiska egenskaperna hos kvicksilver!

Men medan sensationella och påhittade jämförelser av säkert och naturligt antimikrobiellt silver – med kända giftiga ämnen som kvicksilver, kan bidra till att skapa nyhetsrubriker för miljövännerna och deras byråkratiska motsvarigheter, visar det också hur extremt oetiskt miljörörelsen går till väga för att beröva allmänheten tillgång till antimikrobiellt silver med dess stora infektionsbekämpande fördelar.

Sensationalism säljer

Tydligen försöker svenska miljövänner och deras motsvarigheter i den svenska regeringen följa samma hänsynslösa anti-silver-propaganda som de radikala anti-silver-miljöaktivisterna här i USA har följt, och i andra delar av västvärlden.

Först uttalar miljövännerna breda, sensationella negativa påståenden om antimikrobiellt silver som inte har någon grund i verkligheten. Dessa påståenden samordnas med framstående miljöbyråkrater för ett införande av förbud mot användning av antimikrobiellt silver i konsumentprodukter. Kraven upprepas melodramiskt, ad nauseum, i tidningar eller i online-nyhetskällor i skrällande rubriker av tabloid karaktär.

Till exempel har vi anti-silver-miljöaktivister här i USA – som i åratal har ett uppenbart samröre med miljontals dollar i donationer från allmännyttiga stiftelser som inrättats genom Big Pharma.

Ofta hävdar de med uppriktiga ansikten, att användningen av antimikrobiellt silver i konsumentprodukter kommer att skada barn genom att förhindra dem från att komma i kontakt med erforderligt antal patogener som behövs för att stimulera deras små immunsystem.

Men som jag skrev i min artikel 8 förekommande myter och missuppfattningar om Kolloidalt Silver, att alla som har barn vet att detta påstående är löjeväckande. Små barn rullar runt i gräset och i smutsen hela dagen. De kastar lerbollar på varandra. De spelar baseball, klättrar i träd, badar i sjöar och vattendrag, leker på smutsiga golv och klättrar in i soptunnor i jakt på “skatter”. Kort sagt, barn gör alla de saker som behövs för att komma i kontakt med hundratals miljarder mikroorganismer varje dag i sitt liv.

Så idén att användningen av antimikrobiellt silver på en skärbräda eller ett tangentbord kommer att beröva små barn från att få sitt immunförsvar stimulerat av bakterier, är skrattretande. Men miljövännerna använder dessa typer av absurda och sensationalistiska påståenden (se ett bra exempel) så hoppas de att skrämma föräldrar till att vägra köpa produkter som innehåller antimikrobiellt silver.

Dessutom hittar du nu samma propagandataktik i andra delar av världen, inklusive Australien, Nya Zeeland och andra västerländska industriländer.

Ta som exempel den här tidningsartikeln från Australien Herald Sun, där miljörörelsen gör det otroligt löjliga påståendet att antimikrobiellt silver som används i strumpor för att förebygga stinkande fötter – orsakar “global uppvärmning” och “dödar planeten.”

Överdrivna påståenden kontra fakta

I en artikel publicerad i NewsVoice, påpekar Anders Sultan att kritiken från miljöaktivister över användningen av antimikrobiellt silver i konsumentprodukter är ofta så vilseledande, att de måste ta till användningen av vaga ord och spekulativa fraser såsom “kan orsaka skada” eller ”kan visa sig vara giftiga”, eftersom de inte har något verkligt bevis att silver i konsumentprodukter orsakar skada eller toxicitet under verkliga förhållanden.

Som Anders Sultan sa:

“Vi har levt med silver vid vår sida i tusentals år, inte bara i den miljö där det kommer från i första hand, utan även i konsumentprodukter såsom halsband, armband, ringar, bestick, tallrikar och bägare.

Men miljöbyråkraterna envisas med att försöka övertyga folk om att plötsligt riskerar alla bakterier att bli resistenta mot silver på grund av den lilla mängd silver som kommer ut i avloppsreningsverk.

Men på 1980-talet kom det 10 gånger mer silver till reningsverken än vad det gör idag. Men inte ens då fanns det några problem med bakteriell resistens mot silver.”

I en personlig kommunikation med denna författare, påpekade Sultan att i Sverige har under de senaste 20 åren silver från kommersiella källor som släppts ut i naturen via avloppsvattnet – minskat från 47 mg/kg år 1987 till ynka 4 mg/kg 2011. En häpnadsväckande nittioprocentig minskning.
Detta hade naturligtvis i stort sett att göra med tillkomsten av digital fotografering i början av 1990-talet, som successivt gjorde sig av med behovet av att bearbeta tiotals miljoner silverbaserade filmrullar varje år.

År 1987, när silver som når ett reningsverk hade nått sin höjdpunkt – strax före tillkomsten av digital fotografering, fanns det inga tecken alls på att silver skulle var skadligt för miljön eller skapar antibiotikaresistenta stammar av bakterier.

Men nu när silvernivåerna i avloppsvatten är 90% lägre än de var år 1987, skriker miljövännerna att det är slutet på världen som vi känner den. De hävdar att silverresistenta patogener kommer att börja ta sig ut ur dyn och marschera in i våra hem om vi inte förbjuder användning av antimikrobiellt silver i konsumentprodukter helt och hållet. Hmm.

Forskningsfusk

Anders Sultan fortsätter med att påpeka att många av de kliniska studier som miljövänner hänvisar till och som försöker påvisa skador på vattenmiljön förorsakat av antimikrobiellt silver, har vid närmare undersökning visat sig vara studier som genomförts i en artificiell, steril laboratoriemiljö – snarare än att ha genomförs under verkliga förhållanden.

I själva verket är dessa studier bristfälliga från början till slut, de är specifikt designade av miljöforskare för att nå den önskade slutsatsen att antimikrobiellt silver som används i konsumentprodukter är skadligt eller giftigt – eller agerar som en “förorening” (läs mer om partiska silver studier).

Anders Sultan säger vidare: “Uttalanden om risker för vattenlevande organismer bygger på studier i artificiella laboratoriemiljöer med hjälp av sterila akvarier utan någon antydan av organiskt material i dem. Men i naturen, faller silver till botten av sjöar, floder och vattendrag och införlivas i sediment där det binds till organiskt material, såsom svavel och är till stor del neutraliserat. ”

Han fortsätter:

“De miljöbyråkraterna försöker att sopa dessa fakta under mattan, de förlitar sig istället på felaktigt utförda laboratoriestudier för att nå sitt mål att beröva konsumenterna skydd av antimikrobiellt silver.”

Anders Sultans påståenden styrks av en undersökning som nyligen genomförts av forskare vid de schweiziska federala laboratorierna för materialvetenskap och teknik (EMPA), och som publicerats i den väl kända och pålitliga vetenskapliga tidskriften, Environmental Science & Technology.

Enligt författarna till studien, efter 120 års användning av nanosilver – i allt från offentliga och privata pooler, fontäner, kosmetika, läkemedel, sårvård, desinfektionsmedel, vattenfilter och kosttillskott som används av miljontals över hela världen – har inte någon betydande märkbar skada på miljön kunnat påvisas.

Sultan avslutar:

“Låt oss fråga istället hur farligt läkemedelsrester i våra vattendrag är. Vi vet till exempel att läkemedel som finns i våra vattenmiljöer skapar tvåkönade fiskar. Detta föredrar uppenbarligen miljöbyråkraterna mer än ett naturligt inslag av silver som av sig självt återgår till naturen, där det en gång kom ifrån.

Varför anstränger sig inte miljöbyråkraterna i stället sig för att se till att vi slipper antidepressiva läkemedel, rester av antibiotika eller olika hormonpreparat i vårt dricksvatten?”

Bra frågor, faktiskt. Och dessa frågor kringgår de radikala, anti-silver-miljöaktivisterna flitigt.

Sammanfattningsvis: Striden är om ditt medvetande, om vad och hur du skall tänka. Big Pharma arbetar genom de radikala anti-silver-miljöaktivisterna för att söka få bort världens säkraste och mest naturliga metod för att förhindra spridning av smittsamma mikroorganismer.

Och för att uppnå detta mål måste de vilseleda allmänheten att tro att himlen kommer falla ner, dvs att det finns ett överhängande och katastrofalt hot mot miljön genom användandet av antimikrobiellt silver. Det slutliga målet är naturligtvis, en fullständig företags-och statlig kontroll över din hälsa och välbefinnande.

Naturligtvis är det upp till dig om du faller för det. Om du vill veta mer om de kraftfulla infektionsbekämpande egenskaperna för säkert, naturligt kolloidalt silver.

För en säker, sund och ansvarsfull användning av kolloidalt silver,


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Samtliga Life hälsokostbutiker i Sverige har blivit förbjudna att sälja kollodialt silver av deras koncernledning som heter Lars Fins. Det är dags nu att bojkotta Life som har joinat denna illvilliga förbudskampanj. Det här visar tydligt att det inte är er hälsa som är på deras agenda. Det finns fortfarande ärliga hälsokostbutiker som följer den hälsosamma och mänskliga linjen. Backa upp dem. De är guld värd. Och skriv ett brev till dessa korrupta skurkar och berätta vad du tycker. http://www.lifebutiken.se/om-life/ledning-och-styrelse

 • Girigheten måste ha en gräns. Men här har nog big Pharma satt krokben för sig själva. Här återupptäcks det fina läkemedlet p.g. av alla skriverier.

 • Antar att ni känner till att en mycket stor del av medlemmarna i Miljöpartiet i Sverige också är medlemmar i föreningen Vetenskap och Folkbildning? Vissa har varit det ända sedan starten, både partiet och föreningen startade ungefär samtidigt. Har själv varit Mp-medlem i flera år och på röstsedeln till fullmäktige, har sett det i verkliga livet.
  Och nu sitter Mp i regeringen, man tackar…

 • Många bra synpunkter, fakta och frågor här.

  Om ni vill veta svaret på de många frågorna ovan, så tror jag att punkt ett på monumentet “The Georgia Guidestones” ger en antydning om vad “de styrande*” jobbar på:
  http://www.thegeorgiaguidestones.com/Message.htm

  Agenda 21 är en annan sak som avser att reducera antalet mänskligt slödder här i världen. Gör ett Google sök för mer info.
  Här är en svensk text om Agenda 21:
  http://detopaverkadesinnet.blogspot.co.uk/2012/06/hur-fns-agenda-21-kommer-att-paverka.html

  Eller varför inte Codex Alimentarius:
  http://www.youtube.com/watch?v=mTs408Nzl0A

  Jag har inte mycket emot att vi reducerar Jordens befolkning. Men att göra det genom att göra folk sjuka, svaga och undernärda genom att sprida gifter med allt från chemtrails och GMO till vacciner med skadlikga ämnen i, samt förbjuda fungerande botemedel som KS, MMS, Cannabis olja, och en hel katalog av botemedel och metoder som stoppats genom åren, är inte rätt sätt att göra detta.

  Att födelsetalen fallit under många år i västvärlden, kanske beror på att vi utsätts för mer kemikalier och gifter än dem som lever av jorden de går på i tredje världen, men troligare är att de som har relativt väl ställt kan göra val som fattiga inte kan göra. Lägg till saker som sjukvård och äldrevård, och det är inte nödvändigt att ha många barn som en slags ålderdomsförsäkring.

  Det råder ingen brist på vare sig kunskap eller resurser idag som skulle kunna garantera att alla som så ville kunde leva i relativt välstånd med utbildning, nyttig mat, bra bostäder, transporter, etc. – om bara viljan fanns bland de styrande. Om folk hade mer val i vad de kunde göra i livet – saker soim gav dem mening och stimulans, och om de inte behövde oroa sig för hälsa och ålderdom, då skulle säkert mer välja att inte ha barn eller bara ha ett eller två.

 • Intressant! Instämmer med föregående inlägg. Är detta korrekt så kan man i princip fastställa att vi är extremt manipulerade och styrda av dolda samhällsaktörer. Vi ska ständigt bli medvetna om olika hot hängande över oss med budskapet att världen är skrämmande på olika sätt och vis. Därtill ska de kapitalistiska krafterna tvinga oss åtrå falsk vetenskap. När jag tittar på nyheterna numera, så utgår jag ifrån att allt jag matas med är lögn – vilket det vid en senare granskning också verkat vara 🙂

 • Silver och Silverterapi

  Jag rekommenderar till läsning av boken:

  Silber und Silber-Therapie
  av Dr. med. ALLA SELAWRY

  (Wissenschaft der Metalltherapie von Organ und Psyche, Band 2)
  Haug Verlag,Tryckår 1966. 350 sidor.

  • Det Kolloidala Silvret är ett av de största hoten mot Läkemedelsindustrin – dom vill inte att vi ska hålla oss för friska – man gör allt för att mörklägga dess positiva effekter! Jag tar det själv och vet att det hjälper mot influensa, kräksjuka m.m. Tur att man kan göra det själv om dom stoppar det!

 • Bra artikel och bra kommentar!
  Dan Browns böcker Da Vinci koden eller Änglar och Demoner, känns bara som en tyst viskning i jämförelse med den sorts lismande dolda grymhet man kan ana bakom den här typen av internationella ekonomiska aktörer. Man skyddar och stärker sina inkomster till vilket pris som helst, med hjälp av nationella “fältsoldater”. Deras hänsynslöshet är svårt föreställa sig då de på så tjusigt sätt propagerar motsatsen, men bra om det kommer ut i ljuset på riktigt någon gång. Ju förr dess bättre.

 • Anders Finnson, ”miljörådgivare” och VD för Svenskt Vatten den stollen har under en längre tid fått mycket kritik, (med betoning på mycket) för sina idéer om att sprida rötslam från våra reningsverk på åkrarna. Rötslam fylld med läkemedelsrester, som antibiotika, p-piller eller andra hormonella substanser. Detta går rakt in i våra kroppar gnom den mat vi äter. Kossor som betar eller den sallad du så glatt äter i tron om att det är nyttigt. Då kan man undra varför vi hela tiden matas med budskapen att grönsaker skulle vara nyttiga, jo självklart går herr Finnson industrins intressen. Livsmedelsindustrin och läkemedelsindustrin äger varandra genom korsägande. Kan man skapa en marknad för en ökad läkemedelsanvändning så höjs läkemedelsaktierna.
  Finnson ska ständigt uppmärksammas för detta övergrepp, och ska inte försvinna in i icke diskussioner när ämnet förs på tal. Vi kan följa pengarnas väg så ser vi vem man samarbetar med.
  Livsmedelsverket t.ex har tätt samarbete med ILSI, ILSI grundades 1978 av Coca-Cola, General Foods, Heinz, Kraft och Procter & Gamble. Idag backas ILSI upp av flera hundra av världens största livsmedels-, kemi- och läkemedelsföretag. ILSI är en av världens största lobbyorganisationer med syfte att marknadsföra sina idéer, och framföra sin organisations onda syften.
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/eu-later-lobbyister-forbereda-kostrad_1267239.svd

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/perspektiv-malet-ar-att-framja-agarna_1267241.svd

  http://www.sourcewatch.org/index.php?title=International_Life_Sciences_Institute

  http://www.ilsi.org/Pages/HomePage.aspx

  Senaste årsmötet.
  http://www.ilsi.org/Documents/2012%2…ons/Nelson.pdf

  Nej det här är bara en gigantisk bluff, med forskningsfusk och manipulation. De ledande aktörerna på marknaden vill ha total kontroll över människans väl och ve. Vi ska inte tro att man utövar någon som helst form av filantropisk verksamhet, som man vill ge sken av.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *