Russian Pantsyr-S1 Missile Downed Turkish Warplane

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 juni 2012
- NewsVoice redaktion

Russian Pantsyr 1

“To ambush the Turkish Air Force F-4 Super Phantom Friday, June 22, over Latakia Syria used Russian-made self-propelled medium range anti-air Pantsyr-S1 missiles recently supplied by Moscow (not as first reported anti-air Buk-M2 missiles).”

By DEBKAfile Exclusive Report June 23, 2012

“This weapon can down aircraft flying at altitudes up to 12 kilometers and cruise missiles. The unit responsible for the ambush was the 73rd brigade of the Syrian army’s 26th Air Defense Division.”

Read more


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Skarpa undersökningar Karin! Skrämmande om det skulle visa sig vara falska styrkor som har till uppgift att kriget skall trappas upp. Ännu mer skrämmande om en del anar eller vet om det inom FN, men inte vågar låtsas om det. Trycket kan vara hårt. Många ber nog till himmelska makter att det blir en politisk lösning på kaoset. Jag tror jag går med i den bönen…

 • Ja, det är intressant att Syrien blir hotat (sammandragning av tanks vid turkiska gränsen), när man försvara sina gränser, medan Israel kan ostraffat förklara att de, minsann, tänker stoppa varje attack mot sitt land, om det sker med beväpnade terrorister utanför eller inne i Israel! Inte heller repressalier när de anföll skeppen med förnödenheter på väg mot Gaza…

  Idag hade “Fredsrörelserna” ett möte i Genève om Syrien. Talesmannen för HRW (tror jag att det var) sade att det var ingen tvekan att syriska myndigheter låg bakom massakern i Houla! Senare idag presenterades FNs rapport och där sa man att man inte kunde fastslå vem som var den skyldige!(Fast andra hade inga problem att hitta vittnen och bevis…) Man “kunde inte utesluta” att det kunde vara beväpnade grupper, men det “var nog troligt” att det var myndigheterna!!!

  Jag ber att få påminna om för drygt ett år sedan, när samma typ av möte pågick, samma plats, samma aktörer, men ämnet var Libyen. Då hade Amnesty “fått information” att Ghadafi-styrkor” och t o m inhyrda legosoldater beskjutit folk som protesterade. Detta togs upp i FN och resolution 1973 trädde i kraft. Man sa också att minst 6000 var döda. Senare krympte den siffran “till några 1000” och sedan några hundra. Det visade sig vara ca 300 totalt, båda sidor räknade!

  Den franska Amnesty-chefen medgav i en intervju 5 månader senare att “ryktena” om legosoldater var falska, många Libyer är ju faktiskt svarta! Likaså kunde inte Libyens mänskliga rättigheter-medlemmar bekräfta dödstalen (sägs i intervju 2). Men man hade skickade en vädjan om hjälp! Och FN var minsann på hugget, allt gick i gång på ca en vecka! (Hur många decennier har Palestina väntat?)
  http://www.laguerrehumanitaire.fr/english

  Och på den “informationen” startades ett krig som har slagit Afrikas mest framgångsrika land i spillror, och som fortfarande pågår! Och mer ån 100 000 Libyer har dött, två städer är så gott som utplånade, svarta har slaktats, och stammar som inte är för “revolutionen” gasades med senapsgas i förra veckan. Var är Amnestys / HMRs engagemang för det libyska folket nu, när det behövs??? Och massmedias bekymrade medlidande?

  Humanitära och demokratiska motiv! Pyttsan!

  • Här är en rapport från ögonvittnesskildringar. Hela stan kan väl inte ljuga! Undrar om FN blir guidade runt av “rebellerna” så att ingen vågar säga något? Nä, så korkade/oärliga kan väl FN-representanterna inte vara?

   Kort översättning av mig:

   “Staden attackerades från nordöst av ca 700 banditer och legosoldater (identifiering av grupperna i artikeln). När “rebellerna” hade tagit kontroll över polis och checkpoints, började de skjuta familjer som var lojala mot myndigheterna, bl a minst 20 barn. Offren var knivskurna eller skjutna på nära håll. Sedan radades de upp och visades för FN-inspektionen och påstods vara offer för regeringstruppers bomber, (vilket ju uppenbarligen inte kunde bekräftas av kropparnas skador).

   Artikelns reportrar hävdar att vid inspektion på plats kan man inte se några färska spår av bomber och granater. Under dagen har den militära utposten beskjutits med tunga vapen av militanter och i staden har krypskyttar opererat. Även FNs patrull besköts av rebellerna.

   Massakern i Homs utfördes på liknande sätt, just före Kofi Annans besök, och även där visade det sig att de döda tillhörde regeringstrogna.”

   Frågan är då varför sådana här rapporter inte beaktas av FN och NATO, medan rebellernas “Danny” och andra kufa personer läggs ut live i de stora nyhetskanalerna?!

   http://fromthetrenchesworldreport.com/first-interview-with-an-eyewitness-of-the-houla-massacre/15707

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *