“Tolv sinnen” av Börje Peratt om medvetandeforskning uppskattas av ledande forskare

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 juni 2012
- NewsVoice redaktion

Tolv sinnen,   Börje PerattBoken Tolv sinnen är en i dagarna nyutkommen bok om medvetandets uppkomst författad av Börje Peratt. Det är den andra boken i en trilogi som har sin utgångspunkt i 20 års empirisk forskning och personliga insikter. 

Börje Peratt var tidigare producent på Sveriges Radio och SVT. Han har gjort TV-serier och långfilm samt driver eget företag inom media, utbildning och coaching.

Trilogin om medvetandets uppkomst

  • Del 1 Succébo-Fröet till framgång, beskriver förutsättningarna för evolution och utveckling.
  • Del 2. Tolv Sinnen, visar att vi har långt fler sinnen är antikens fem.
  • Del 3 Försök igen, gör upp med myten om trial and error.

Börje PerattBörje Peratt har lagt upp en blogg “Medvetandets Uppkomst” med sammanfattningar och pressinformation. Bokus bjuder på provläsning av inledningen till boken. Sista boken i trilogin kommer ut 2013. På Peratts Facebook-sida kan intresserade mötas och med likasinnade diskutera medvetandeforskning, hjärnan och inre upplevelser som parapsykologi, telepati, intuition och “själen”.

Forskare ger tumme upp

Detta är utan tvekan något av det mest spännande som hänt i Sverige under senare år inom empirisk medvetandeforskning. Boken Tolv sinnen redovisar fakta och insikter som rör människans varseblivningsförmåga, andlighet och mentala kapacitet. Forskare instämmer.

“Börje gör för det andliga området vad Lars-Erik Uneståhl har gjort för det mentala”. / Professor Adrian Parker, Psykologiska Institutionen, Göteborgs Universitet

”Ju mer jag läser desto intressantare blir det… Du har ett fint sätt att beskriva människan! Mångt och mycket stämmer överens med hjärnforskning.” / Professor Matti Bergström hjärnforskare, Helsingfors Universitet

Börje Peratts böcker

Tolv Sinnen
Försök igen – Try and try again
Succébo-fröet till framgång
Coacha unga med livskompassen

Tolv sinnen

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq