“Tolv sinnen” av Börje Peratt om medvetandeforskning uppskattas av ledande forskare

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 juni 2012
- NewsVoice redaktion

Tolv sinnen,   Börje PerattBoken Tolv sinnen är en i dagarna nyutkommen bok om medvetandets uppkomst författad av Börje Peratt. Det är den andra boken i en trilogi som har sin utgångspunkt i 20 års empirisk forskning och personliga insikter. 

Börje Peratt var tidigare producent på Sveriges Radio och SVT. Han har gjort TV-serier och långfilm samt driver eget företag inom media, utbildning och coaching.

Trilogin om medvetandets uppkomst

  • Del 1 Succébo-Fröet till framgång, beskriver förutsättningarna för evolution och utveckling.
  • Del 2. Tolv Sinnen, visar att vi har långt fler sinnen är antikens fem.
  • Del 3 Försök igen, gör upp med myten om trial and error.

Börje PerattBörje Peratt har lagt upp en blogg “Medvetandets Uppkomst” med sammanfattningar och pressinformation. Bokus bjuder på provläsning av inledningen till boken. Sista boken i trilogin kommer ut 2013. På Peratts Facebook-sida kan intresserade mötas och med likasinnade diskutera medvetandeforskning, hjärnan och inre upplevelser som parapsykologi, telepati, intuition och “själen”.

Forskare ger tumme upp

Detta är utan tvekan något av det mest spännande som hänt i Sverige under senare år inom empirisk medvetandeforskning. Boken Tolv sinnen redovisar fakta och insikter som rör människans varseblivningsförmåga, andlighet och mentala kapacitet. Forskare instämmer.

“Börje gör för det andliga området vad Lars-Erik Uneståhl har gjort för det mentala”. / Professor Adrian Parker, Psykologiska Institutionen, Göteborgs Universitet

”Ju mer jag läser desto intressantare blir det… Du har ett fint sätt att beskriva människan! Mångt och mycket stämmer överens med hjärnforskning.” / Professor Matti Bergström hjärnforskare, Helsingfors Universitet

Börje Peratts böcker

Tolv Sinnen
Försök igen – Try and try again
Succébo-fröet till framgång
Coacha unga med livskompassen

Tolv sinnen


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Roger, många inom den etablerade vetenskapen har kommit till insikt om att det finns något mer. Det rör även några av de främsta inom naturvetenskapen såsom Einstein, Bohr och Schrödinger. Problemet rör dem som bromsar och som fått för mycket makt. De som genom sina positioner lyckas dominera och styra forskningsmedel. Ja till och med förvanska sådan forskning som var ägnad att ge sig ut på den yttersta grenen. Anledningen är rädsla och kanske feghet. Man vågar inte ta risken att förlora forskningsstöd och anpassar sig till den godkända fåran. Tyvärr är det så att Naturvetenskapen kapat åt sig nästan alla forskningsmedel och humanioran vacklar ofinansierad så till den grad att man inte ens har råd med lärare på akademierna än mindre handledare. Men nog finns det också många som vill loss och förhoppningen står till att den linjen vinner alltmer terräng. För att det ska ske krävs politiska beslut och en vilja och förmåga till radikal kursändring. /Börje

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *