Annika Dahlqvists råd: Sluta med solkräm

4

Annika Dahlqvist“Fettdoktorn” Annika Dahlqvist uppmanar alla att sluta använda solskyddskräm, skriver Expressen.

Ett farligt råd, anser professor Olle Larkö.

Det hon skriver kan öka risken för hudcancer eftersom man skyddar sig för lite, säger han.

Annika Dahlqvist kommenterar på sin blogg: 

Jag hör och ser att det uppmärksammas i Expressen idag om att jag har avrått från solskyddskrämer pga ökad cancerrisk av dessa.

Det är ju bra att frågan kommer upp på tapetet. Man kan slå på Google och hitta många artiklar om frågan. Sök på Solskyddkräm cancerframkallande.

Till och med professor Larkö säger att solkyddskrämer inte skyddar mot malignt melanom, och det är ju den cancerformen som är mest elakartad, och som vi är mest rädda för.

Stöd NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Erik L
Erik L
Gäst
21 juli 2012 kl 01:00

Hon har nog så rätt så rätt, Titta bara på statistiken angående hudcancer, den har ökat markant sedan alla började använda solskyddsfaktor. Parabener som mycket ofta finns i dessa krämer (och andra hudkrämer) kan enligt vad jag läst orsaka cellförändringar i huden och därmed cancer. tittar man sedan tillbaka i tiden så jobbade väldigt många i jordbruket med skörd, tusentals människor i sverige jobbade hela sommaren utomhus i gassande sol, men hudcancer fick dom inte. Man kan också tro att de som skulle vara mest drabbade var kvinnor i södra europa, men icke, mest drabbade är norska män? Sedan har man konstaterat att personer som har malignt melanom ofta har låga d-vitamin värden, men har man vistats mycket solen så borde d-vitamin nivåerna vara höga? all statistik pekar på att solen inte är orsaken.

uge
uge
Gäst
20 juli 2012 kl 12:54

Solkrämer har jag i princip aldrig använt. Ett sunt förhållningssätt till solen och naturliga vanor är bästa receptet. Vanan att ligga och steka oss under hela dagar finns det inget som skyddar mot.Senast jag läste på om solkrämer så blev jag inte imponerad. Skulle aldrig smörja mig med dylikt. Om svedan är framme efter en stunds för lång exponering är Kolodialt Silver helt oöverträffat. Kombinera gärna med en mognad sesamolja.

Lars K
Lars K
Gäst
15 juli 2012 kl 21:04

Larkö tycks vara den senaste i den långa raden av “experter” som inte vet vad de talar om.

Varför inte satsa på en karriär som “forskare” och bli utnämnd till professor? Det är ju bra betalt. Fast själv skulle jag inte platsa. Jag är överkvalificerad!
http://www.youtube.com/watch?v=Cd1NVsZcgRI

ruben
ruben
Gäst
14 juli 2012 kl 19:09

Det kan inte vara ett farligt råd, när hon förklarar att det kan bli vilseledande att man tror man kan vara i solen länge pga. man smörjer in sig. Så ett bra råd tycker jag. Jag slutade använda sololjor för 10-15 år sedan. Har en gång lyckats komma över en tvål, som var gjort delvis på aboriginers recept och om jag råkat vara i solen för länge tog den bort solsvedan helt och hållet efter duschen.