Dr Annika Dahlqvist: LCHF hjälper mot fibromyalgi, IBS, sömnproblem, ledproblem

publicerad 26 juli 2012
- av Torbjörn Sassersson red.
Annika Dahlqvist

Annika DahlqvistI bloggen passion4pain efterfrågas rapporter om minskade besvär av fibromyalgi av LCHF. Jag har under åren med min blogg fått mängder av rapporter från människor som blivit bättre eller bra i sin fibromyalgi efter övergång till LCHF.

Om jag  går till mig själv. Ända sedan gymnasiet hade jag tätt återkommande besvär från min nacke och ländrygg. Från slutet av 80-talet fick jag smärtor i övriga kroppen: leder, muskler, senfästen, slemsäckar. Jag blev som en gisten trädocka. Jag hade svårt att ta mig upp från sittande, och fick gå flera meter innan jag kunde sträcka mig rak. Axlarna var det värsta. Jag hade en konstant bultande smärta i dem, och fick lov att med jämna mellanrum spruta kortison i dem. Triggerpunkterna var alla mycket ömmande.

Cirka två månader efter att jag övergått till LCHF upptäckte jag en kväll att jag hade blivit bra i kroppen. Inflammation, smärta och rörelseinskränkningar hade bara dunstat bort .

Detta är nu 7,5 år sen. Ibland känner jag början till smärta i tex nacken eller en axel. Jag tänker att nu är det tillbaka igen, men nästa morgon har besväret  försvunnit.

Dessutom har min IBS, utmattning, sömnproblematik, överaktiva blåsa etc  försvunnit mirakulöst.

Text från Annika Dahlqvists blogg


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *