Göran Hägglund och Martin Jönsson är räkor i jämförelse med Assange

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 24 augusti 2012
- Torbjörn Sassersson

DEBATT. Martin Jönsson som snart blir SvD:s nya kulturchef drabbas av självmål igen efter att ha kallat Assange för paranoid rättshaverist. Socialminister Göran Hägglund som kallade Assange för fegt kräk på sin Twittersida släpper också in bollen mellan benen.

Denna artikel refuserades av Newsmill.se

Skillnaden mellan herrarna Jönsson-Hägglund i jämförelse med Assange är att de två förstnämnda sitter tryggt bakom skrivbord och textar från maktpositioner på SvD:s redaktion respektive Regeringen medan Assange jagas av tre stater och har hotet om ett massivt fängelsestraff i USA hängande över sitt huvud.

Assange vet sannolikt inte ens om att han förtalas av en svensk minister och SvD blivande kulturschef, som ansvariga utgivare Lena K. Samuelsson i en artikel kallar, “en av Sveriges absolut främsta journalister med ett stort internationellt nätverk”.

Martin Jönsson beskriver Assange som “storhetsvansinnets retoriker” med “ytterst lite kontakt med verkligheten”. Jönsson menar vidare att det största hotet mot Assange är Assange själv på grund av “paranoia” och hans “rättshaveristiska karaktär”, vilket lett till att Wikileaks i dag är “i ruiner, både ekonomiskt, organisatoriskt och trovärdighetsmässigt”.

Martin Jönsson bygger i sin artikel “En cirkus utan verklighetskontakt” upp denna stillbild av en i hans ögon misslyckad människa som säger att Ecuadors ambassad i London kan stormas. Assange berättar i sitt TV-tal att styrkor vid ett tillfälle gått in i byggnaden via brandtrapporna, men vänt om.

Dessa uppgifter är tydligen Jönssons grund för att Assange skulle vara paranoid, men Jönsson glömmer bort att fakta ofta kommer i kapp den som försöker bygga opinionsbildande skenbilder av verkligheten.

Göran Hägglund, KD, Twitter

Göran Hägglund  är inte lika välformulerad utan twittrar från sin iPhone tisdagen den 14 augusti, på arbetstid kl 12:45:

“Sjukt. En fegis som inte vågar få sitt case prövat inför domstol. Om han gjort det han anklagas för är han ett kräk”. [se även intervju i Expressen]

Socialministern verkat vilja döma Assange i förtid trots att Assange inte ens är åtalad för ett brott. Men vad är det Assange egentligen har gjort? Om man läser igenom förhörsprotokollen framgår att Assange omöjligen kan ha begått våldtäkt och därmed är våldtäktsanklagelsen i sig ett förtal.

Kristdemokraterna

Bild ovan från Kristdemokraternas hemsida. Deras slogan lyder: “Ett mänskligare Sverige”. 

Brittisk fd ambassadör och diplomat bekräftar Assange

Nya uppgifter idag från Craig Murray en fd brittisk ambassadör och diplomat visar emellertid att Assange haft rätt gällande stormningsplanerna mot Ecuadors ambassad. Assanges uppfattning stöds även av flera sydamerikanska regeringar enligt The Guardian den 20 augusti 2012:

“Foreign ministers of South America’s 12-nation union have condemned Britain’s alleged threat to forcibly enter the Ecuadorean embassy in London and arrest the WikiLeaks founder Julian Assange.”

Craig Murray redogör via Wikileaks den 24 augusti 2012 för information han fått från en “senior official” från det brittiska “Foreign and Commonwealth Office”. Denne berättar att de pågått diskussioner i tre veckor mellan flera brittiska departement om att storma Ecuadors ambassad för att ta Assange.

“I arrived in the UK from a trip abroad on 15 August 2012 and was immediately contacted by a very senior official within the Foreign and Commonwealth Office who was very concerned. He had knowledge that an attempt by the British authorities to force entry to the Embassy of Ecuador was possibly imminent.

I suggested that this must be impossible, and he said that unfortunately it was not. He said that he had been party to formal discussions over a three week period between different British government departments on the legality of such a move.” Källa

Varken Göran Hägglunds omogna twittrande och tuffa gangsterbild av sig själv på sin rosa Twittersida eller Martin Jönssons åsikter inger respekt och är inget föredöme för svensk journalistik, svenskt regeringsarbete eller kampen för mänskliga rättigheter. Assanges och hans enorma risktaganden och orädda kamp mot ett USA som  skjuter journalister, är i en helt annan klass.

Socialminister Göran “tuffakillen” Hägglund och Martin “Sveriges absolut främsta journalist” Jönsson borde betänka att en prisbelönad Julian Assange, hans läckor och Wikileaks med livet som insats kämpar för mänskliga rättigheter, transparens och ett humant samhälle. Om ni vill vinna omvärldens respekt bör ni rätta er och be Assange om ursäkt på ett lika publikt sätt som ni försökte förstöra hans rykte, men klarar ni av det?

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör för NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Nej, det klarar de inte av. De följer minsta vink som NATO instruerar dem att göra. Förresten, alla ministrar är ständigt omringade av ett följe som bestämmer allt som ska göras och sägas, allting är noga planerat i förväg. Eftersom Sverige är ett neutralt land med en utsatt position så måste samarbetet (med nato) skötas snyggt och diskret. I storbritannien som är ett natoland blir det för uppenbart men i lilla sverige kan man spela över utan att någon reagera. Jag håller med om att mitt resonemang luktar konspiration men vad ska man annars tro – våldtäckt!? Nää. Sedan är kristdemokrater allt ett underligt släkte; kapitalism och rikedom tillsammans med kristendomens läror, precis som i usa. Vad har det med svensk moral att göra? Föredrar krisdemokrater skyddat sex istället för oskyddat sex? Sen när förespråkar kristendomen sex som nöje och för njutningssyfte? Alltså, KD borde ju stå på Assange sida – han ville ju ha ett barn sa han ju. Tänk om GH!

  • I presskonferensen sa Ecuadors president rakt av att det var risken för att Assange skulle utlämnas till USA som var orsaken till att han beviljades asyl.

    Att tro att USA “inte skulle bry sej om” att begära Assange utlämnad motsägs av att USA hotade Ecuador med att dra in dess status som mest gynnad handelspartner om landet gav Assange asyl. Det visar att USA:s regering varken har glömt eller förlåtit, utan gör allt för att få hämnas på Assange för att han slitit av USA:s skenheliga mask och visat dess verkliga ansikte för världen.

    • …..så se och lyssna på videoklippet härovan. Det handlar om människor med svåra psykiska störningar som finner nöje i att mörda försvarslösa civilpersoner. Men de kommer att få betala ett dyrt pris. Är det någon som trodde att PTSD bara drabbar de utsatta?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *