Hydrokortison till friska ökar risk för diabetes och benskörhet

  0

  Forskare har provat vad som händer om man ger unga friska människor tillskott av Prednisolon (hydrokortison). Redan 10 mg Prednisolon dagligen ledde till förhöjd blodsockernivå och benskörhetsmarkörer inom blott en vecka.

  Detta är ett problem för hypotyreospatienter för att man ska behandla hypotyreos (brist på kortisol) med Prednisolon (eller hydrokortison) måste patienten ha kortisolbrist. Läkare, patienter och andra är dock inte överens om hur man på ett enkelt sätt ska skilja agnarna från vetet. Vilka har egentligen kortisolbrist?

  Forskarnas slutsats i denna studie pekar på att det är dumt att chansa på en Prednisolonbehandling som inte behövs.

  Text: terapeut

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer