Läkemedelsindustrin hittar på sjukdomar för att sälja piller – Sjukdomar AB

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 september 2012
- NewsVoice redaktion
Läkemedelsindustrin granskas i dokumentären Sjukdomar AB
Läkemedelsindustrin granskas i dokumentären Sjukdomar AB

Den franska dokumentären som  översatts till ”Sjukdomar AB” intervjuar forskare, läkare och marknadsföringsproffs som berättar om hur läkemedelsindustrin på skickliga sätt skapar enorma intäkter genom att hitta på sjukdomar och sedan ta fram läkemedel som ska bota dessa. Metoderna inkluderar att både oroa människor, att de har tidiga symptom på allvarliga sjukdomar och sedan skapa tryggheten i att piller är lösningen.

Se hela dokumentären som finns tillgänglig på SVT.se tom 18 oktober 2012


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq