Läkemedelsindustrin hittar på sjukdomar för att sälja piller – Sjukdomar AB

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 september 2012
- NewsVoice redaktion
Läkemedelsindustrin granskas i dokumentären Sjukdomar AB
Läkemedelsindustrin granskas i dokumentären Sjukdomar AB

Den franska dokumentären som  översatts till “Sjukdomar AB” intervjuar forskare, läkare och marknadsföringsproffs som berättar om hur läkemedelsindustrin på skickliga sätt skapar enorma intäkter genom att hitta på sjukdomar och sedan ta fram läkemedel som ska bota dessa. Metoderna inkluderar att både oroa människor, att de har tidiga symptom på allvarliga sjukdomar och sedan skapa tryggheten i att piller är lösningen.

Se hela dokumentären som finns tillgänglig på SVT.se tom 18 oktober 2012


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Ja det pågår en ständig utveckling av nya sjukdomar som hittas på och som måste “botas” med nya piller, både fysiska och psykiska, och vid befintliga “sjukdomar” som t.ex. högt blodtryck och högt kolesterolvärde sänks gränsvärdena kontinuerligt för att få ut så mycket piller som möjligt på marknaden. Piller som sedan ofta orsakar nya symtom och sjukdomar som måste medicineras med nya piller… En väl uträknad strategi.
  När det gäller kolesterol så är det ju till och med tvärtom, de med högst kolesterolvärde är de som lever längst, men det är ju naturligtvis ingenting som läkarna talar om…

  Människor måste höja sin egen medvetandenivå för att kunna ta hand om sin egen hälsa, att blint förlita sig till läkares ord och tro att “läkaren gör människan frisk” när han skriver ut piller till höger och vänster är som att sätta på sig ögonbindel och sätta sig bakom ratten och köra med full gas ut i terrängen, det rullar tills tills dyn blir så djup att bilen stannar…
  Hur vore det att behandla orsaken till sjukdomen (obalansen) så man blir genuint frisk istället! Men då tjänas ju inga pengar så då faller hela konceptet…

  En fråga man bör ställa sig i detta sammanhang är även: Vad är ett läkemedel?
  Det borde ju rimligen vara ett medel som läker!?
  Finns en mycket välskriven bra artikel om detta, läs den gärna: http://www.teamhellbergzonterapi.com/images/pdf/lakemedel.pdf

 • Lite häftigt att det är nästan en hel timma på Svt Play om hur läkemedelsindustrin vill att vi ska tänka oss sjuka. Funkar det åt ena hållet så funkar det åt andra hållet också… Tänk dig frisk! Hemligheten bakom våra sjukdomar är att ta hand om våra känslokonflikter och gå från negativa till positiva tankebilder ♥

 • Man ändrar också på de sjukdomar som behandlas med piller för att fler ska behöva behandling, t ex normen för vad som ska vara högt blodtryck. ju lägre den nivå ärsom ses som patologisk, desto fler behöver medicin…

 • Det var en bra samhällsupplysning tycker jag. Skulle passa bra i skolor också, för att upplysa unga om vad som pågår i vårt samhälle. Det mesta är ( som aldrig kan sägas för ofta ) aldrig som det ser ut som.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *