The Secret Revelations of the Pyramids of Giza

3

The Revelation Of The Pyramids takes an in depth look into one of the seven wonders of the world, the Great Pyramids of Egypt. Mystery has surrounded these epic structures for centuries with theories varying from the scientific to the bizarre.

However with over thirty-seven years of in depth research taking in sites from China, Peru, Mexico and Egypt, one scientist has as at last managed first to understand and then to reveal what lies behind this greatest of archaeological mysteries: a message of paramount importance for all mankind, through time and space.

Source: DocumentaryPlus

Pyramids of Giza

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Fiskargubben
Fiskargubben
Gäst
1 mars 2019 kl 21:11

Jag har en obevisad teori om att en högkultur gick under i Svarta Havet när floden forsade in. Överlevarna sökte sig till andra länder och övergav sin gamla religion. De kan ha sökt sig till Sumerien, Egypten och Europa. De kanske tog jordbruket till oss. Det lär finnas genetiska bevis, men de är inte populära i Egypten. Det lär också finnas språkliga bevis i södra Irak, dvs. i Sumerien. Delar av Svarta havet, inte hela, är grunt och kan ha varit bebott land före floden eller snarare floderna.

Jordpyramider finns också i Kina.

Cecilia Wisth
Cecilia Wisth
Gäst
18 juli 2013 kl 11:41

Hej! Just hemkommen från Bosniens pyramider och två veckors volonärarbete där. Jag har skrivit lite om mina erfarenheter under dessa veckor och vad jag fick uppleva. Är det kanske något av intresse att ta med i Newsvoice? mvh cecilia wisth Mina upplevelser av de bosniska pyramiderna i Visoko, sommaren 2013! Finns det pyramider i Bosnien? Är dom större än Cheopspyramiden i Giza? Varför har jag inte hört talas om detta tidigare? Ja, det var några av de frågor jag ställde mig när jag för bara några månader sedan fick höra talas om Europas pyramider. Jag blev såklart nyfiken och försökte ta reda på så mycket som möjligt. Jag förstod snart ett detta är ett mycket kontroversiellt projekt som motarbetas av regeringar, egyptologer och andra vetenskapsmän som menar att detta är en skapelse av naturen och att hela pyramidprojektet är en bluff. Men är det inte intressant att ändå ta reda på mer och få en förståelse för vad dessa människor, som har upptäckt dalen av pyramider några mil norr om Sarajevo, menar? Jag tyckte definitivt det och sökte mig dit som volontär för att med egna ögon se vad som hittats och få höra direkt av Dr Semir Osmanagich, PhD om hur han hittade pyramiderna 2005 i sitt eget hemland efter att ha studerat pyramider över hela världen! (Jo, det finns tusentals pyramider över hela jordklotet – inte bara dem i Egypen och Mexico som jag hade hört talas om!) Den 16 juni 2013 landade jag på Sarajevos flygplats och tog mig till den lilla staden Visoko och sedan den stunden känns det som mitt liv tog en helt annan vändning… Bild: Vy över Pyramid of the Sun Nu fick jag se dem med egna ögon! Helt överväxta och kanske till viss del lika kullar eller bergstoppar, men de skilde sig markant från de andra kullarna genom sina distinkta kanter, sina fyra likadana sidor och sin jämna sluttning. Senare får jag veta att sidorna är i perfekt linje med de geografiska väderstrecken. Och det kommer mer häpnadsväckande vetenskapliga fakta och visuella bevis för att de verkligen är byggnadsverk och att de har något speciellt över sig! Vem det nu än var som byggde dessa underverk hade en kunskap och teknologi vi inte har idag. Tänk att få ta del av denna kunskap igen! Jag insåg att jag inte var där bara för att gräva fram det förflutna – utan jag… Read more »

Rascasse
Rascasse
Gäst
Reply to  Cecilia Wisth
2 mars 2019 kl 19:46

Tack för din intressanta rapport Cecilia.
Kan det inte vara så att dessa konstruktioner och grävda tunnlar har att göra med katastrofer som drabbat jorden. Katastrofism är en skola av historieforskningen som står i opposition till Gradualism som är den etablerade “main stream” sanningen. Gradualismen menar att utvecklingen skett gradvis medan katastrofismen menar att katastrofer relativt ofta hemsökt jorden även ganska nyligen, då pratar vi om gigantiska omvälvningar, såsom hastiga kontinentalförskjutningar och översvämningar orsakade av celestiala äventyr där himlakroppar kommit i konflikt med varandra, även effekten av kometer och meteorer diskuteras livligt. Det tycks finnas mängder av evidens för detta inte minst i skapelseberättelser och den som främst bör nämnas som den som drog igång debatten om detta är Imanuel Velikovsky, se http://immanuelvelikovsky.com
En blogg som jag haft stort nöje att följa angående detta är https://malagabay.wordpress.com kan rekommendera listan på länkar där.
En teori kan vara att Megalitbyggarna försökte rädda sig undan tider av katastrofer genom att gå under jorden för att få skydd från plasma som förödde och brände jorden eller meteoritregn och/eller giftiga gaser. Det går även att tänka sig att pyramiderna var skapade som fasta punkter att ta tillflykt till när vatten översvämmade bebodda trakter. Börjar man titta närmare på detta så öppnar sig ett helt universum av mer eller mindre plausibla förklarings hypoteser till varför jorden ser ut som den gör, inte minst geologiskt är jorden ett mycket enigmatiskt pussel.
Den tidsera vi lever i nu tycks vara mycket stabil i jämförelse med forna tider då solsystemets himlakroppar inte harmoniserade lika bra.