The Secret Revelations of the Pyramids of Giza

publicerad 24 september 2012
- av Torbjörn Sassersson red.

The Revelation Of The Pyramids takes an in depth look into one of the seven wonders of the world, the Great Pyramids of Egypt. Mystery has surrounded these epic structures for centuries with theories varying from the scientific to the bizarre.

However with over thirty-seven years of in depth research taking in sites from China, Peru, Mexico and Egypt, one scientist has as at last managed first to understand and then to reveal what lies behind this greatest of archaeological mysteries: a message of paramount importance for all mankind, through time and space.

Source: DocumentaryPlus

Pyramids of Giza


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: GizaPyramid
 • Jag har en obevisad teori om att en högkultur gick under i Svarta Havet när floden forsade in. Överlevarna sökte sig till andra länder och övergav sin gamla religion. De kan ha sökt sig till Sumerien, Egypten och Europa. De kanske tog jordbruket till oss. Det lär finnas genetiska bevis, men de är inte populära i Egypten. Det lär också finnas språkliga bevis i södra Irak, dvs. i Sumerien. Delar av Svarta havet, inte hela, är grunt och kan ha varit bebott land före floden eller snarare floderna.

  Jordpyramider finns också i Kina.

 • Hej! Just hemkommen från Bosniens pyramider och två veckors volonärarbete där. Jag har skrivit lite om mina erfarenheter under dessa veckor och vad jag fick uppleva. Är det kanske något av intresse att ta med i Newsvoice?
  mvh cecilia wisth

  Mina upplevelser av de bosniska pyramiderna i Visoko, sommaren 2013!

  Finns det pyramider i Bosnien? Är dom större än Cheopspyramiden i Giza? Varför har jag inte hört talas om detta tidigare?
  Ja, det var några av de frågor jag ställde mig när jag för bara några månader sedan fick höra talas om Europas pyramider. Jag blev såklart nyfiken och försökte ta reda på så mycket som möjligt.
  Jag förstod snart ett detta är ett mycket kontroversiellt projekt som motarbetas av regeringar, egyptologer och andra vetenskapsmän som menar att detta är en skapelse av naturen och att hela pyramidprojektet är en bluff.
  Men är det inte intressant att ändå ta reda på mer och få en förståelse för vad dessa människor, som har upptäckt dalen av pyramider några mil norr om Sarajevo, menar?
  Jag tyckte definitivt det och sökte mig dit som volontär för att med egna ögon se vad som hittats och få höra direkt av Dr Semir Osmanagich, PhD om hur han hittade pyramiderna 2005 i sitt eget hemland efter att ha studerat pyramider över hela världen!
  (Jo, det finns tusentals pyramider över hela jordklotet – inte bara dem i Egypen och Mexico som jag hade hört talas om!)

  Den 16 juni 2013 landade jag på Sarajevos flygplats och tog mig till den lilla staden Visoko och sedan den stunden känns det som mitt liv tog en helt annan vändning…

  Bild: Vy över Pyramid of the Sun

  Nu fick jag se dem med egna ögon! Helt överväxta och kanske till viss del lika kullar eller bergstoppar, men de skilde sig markant från de andra kullarna genom sina distinkta kanter, sina fyra likadana sidor och sin jämna sluttning. Senare får jag veta att sidorna är i perfekt linje med de geografiska väderstrecken.
  Och det kommer mer häpnadsväckande vetenskapliga fakta och visuella bevis för att de verkligen är byggnadsverk och att de har något speciellt över sig!
  Vem det nu än var som byggde dessa underverk hade en kunskap och teknologi vi inte har idag. Tänk att få ta del av denna kunskap igen!
  Jag insåg att jag inte var där bara för att gräva fram det förflutna – utan jag var där för att ta del av vår framtid!!

  Det är häpnadsväckande med EN pyramid som är högre än Cheopspyramiden i Giza (148m), men här finns TVÅ! Solpyramiden mäter en höjd av 220 meter och den andra, den så kallade Månpyramiden som med sin spiralliknande terrassering ringlar sig uppåt, mäter 190 meter.
  Ytterligare två pyramidformationer, Pyramid of the Dragon och Pyramid of Love har upptäckts. En annan formation som kallas Temple of Mother Earth där man hittat arkeologiska fynd både från Romartiden (2-2 500 år sedan) och från den Neolitiska tiden (5-6000 år sedan) samt de så kallade Tumulus i Vratnika ingår också i projektet. Det finns alldeles säkert fler att upptäcka!
  Med en ingång ca 3 km från Solpyramiden har Dr Sam dessutom funnit ett tunnelsystem, som är under utgrävning i riktning mot pyramiderna. Mer om tunnlarna senare.

  Under den första dagen fick jag och ca 30 andra volontärer följa med Dr Sam på en rundtur då han förklarade vad de visste så här långt och vad vi skulle arbeta med under ledning av Tim Moon, arkeolog från Nya Zeeland, under våra två veckor.
  Dr Sam berättade bland annat att de stora betongblock som pyramiderna är byggda av har en styrka långt större än den betong vi kan tillverka idag! Den är så stark att till och med flera av de stora tallar som fällts för att synliggöra betongen visar rötter som växer horisontellt! Betongen som är tillverkad av upphettad sandsten har av experter blivit bekräftad att vara just konstgjord betong och inget som finns naturligt. HUR har man lyckats tillverka dessa kolossala betongblock och sedan fogat dem på plats med sådan precision?

  Och från vilken tid härstammar då pyramiderna? Vi kan inte ta våra historieböcker till hjälp då de menar att civilisationen av idag endast är ca 5000 år gammal.
  Man har nämligen gjort C14 datering av organiskt material (ett löv) som hittats på ovansidan av Solpyramidens betongblock och det blev daterat till 24 800år +/- 200år!!!
  Teamet som var före mig som volontärer grävde ut en spricka i Solpyramiden och när man grävde sig igenom lerlagren och kom emellan de två översta lagren betongblock hittade man även där organiskt material som nu har sänts iväg för analys. Spännande fortsättning följer…
  Men med de bosniska pyramiderna har man redan bevisat att högt utvecklade civilisationer existerade långt tidigare än vi har fått lära oss i skolan! Historieböckerna får skrivas om och vi får tänka om!
  Bara detta är för mycket för många som har gjort allt för att försöka stoppa projektet!

  Bild: Dr Semir Osmanagich framför några av betongblocken på Solpyramiden

  Vårt nästa stopp var de så kallade Ravne tunnlarna några kilometer från Solpyramiden. Då Dr Sam, av erfarenhet sedan tidigare utgrävningar av pyramider, visste att det bör finnas ett tunnelsystem tillhörande pyramiderna började han fråga lokalbefolkningen var de hittat naturliga grottor och eller sprickor och det dröjde inte länge förrän man hittade ingången till ett nätverk av tunnlar där man till idag kommit in ca 300 meter.
  Tunnlarna är gjorda i ett så kallat konglomerat – ett material av hårt pressad sten och grövre sand som skapats över årtusenden. Då man hittat både stalagmiter och stalaktiter i tunnelöppningen samt en bit trä i konglomeratet skickades detta för analys till olika laboratorier i världen och man har daterat fynden till 30 600år +/- 500 år.

  En bit in i tunnlarna – under konglomeratet på en bädd av hård lera- har man hittat keramiska, så kallade megalitiska block. Dessa måste då alltså ha placerats där innan konglomeratprocessen startade, för mer än 30 000 år sedan!!! Vetenskaplig analys visar att en av dem, en 8 tons megalit är en mangjord keramisk skulptur med en, genom radar upptäckt, kristall i mitten.
  Vem gjorde dem, hur och varför? Frågorna är definitivt fler än svaren!

  Bild: Keramisk megalit, K2

  Det vi sedan fick veta var att dessa tunnlar sedan täpptes till av en civilisation som ansträngde sig hårt för att ingen skulle öppna dem igen genom att täppa till med sand och småsten från floderna som rinner i dalen. Man byggde också s.k. ”drywalls” som har hållit i årtusenden. Igen – varför?

  Man tänker sig alltså hela fyra olika civilisationer eller kulturer som varit i området:
  1. Den äldsta som placerade keramiska megaliter över underjordiska vattenflöden, för över 30 000 år sedan
  2. De som byggde pyramiderna och tunnelkomplexet, den mest avancerade kulturen som är äldre än 5 000 år och yngre än 30 000 år
  3. Den civilisation som stängde tunnelpassagerna, för mindre än 5 000 år sedan
  4. Den Neolitiska civilisationen som delvis använt tunnelöppningen för 3 000-4 600 år sedan.

  Bild: Drywall

  Något som också är otroligt fascinerande med tunnelkomplexet är alla de olika mätningarna som gjorts och som fortfarande pågår.
  Syrehalten är mycket hög, till skillnad från i gruvor, och man vet att detta är tack vare att gångarna är byggda med olika höjd så att tryckskillnaderna gör att gångarna syresätts.
  Något annat som också visats genom mätningar är förekomsten av mycket höga värden av negativa joner. Dessa har en klar hälsobringande effekt genom att neutralisera bakterier och virus. Man vet att i naturen bland mycket träd och skog är värdet på negativa joner ca 5 000 enheter och i en stad bara ca 1 000. I tunnlarna har värden över
  40 000 uppmätts!!!
  Jag kan själv intyga effekten av att vara där. Det är lätt att andas. När vi rullade våra skottkärror med sten och grus ut genom tunnlarna gick det i rasande tempo utan att jag kände mig trött vare sig fysiskt eller mentalt!
  Innan jag åkte hade jag fått diagnosticerat ett diskbråck av min osteopat och jag ska inte förringa den effekt av hans behandling som gjorde att jag kunde sova utan att vakna av smärtan, men efter två dagars vistelse i tunnlarna kände jag inte av några som helst av mina besvär!!
  Intressant är ju att fråga sig om det också kan vara andra hälsobringande effekter bara genom att vistas i tunnlarna och kring pyramiderna och dricka vattnet från dessa strukturer? Som vi kan se är teknologin av idag inte tillräcklig för att visa på den kunskap man hade för så många tusen år sedan, så vem vet vad vi kan visa och bevisa om några år!!?

  Bild: Arbete i tunnlarna

  Vi fick veta en hel del under vår guidade tur och sedan var det dags att börja arbeta.
  Det är i huvudsak tre projekt på gång just nu: att frilägga betong på Solpyramiden, att rensa terrasser och bygga trappor på Månpyramiden samt arbete i tunnelsystemet. I viss mån även arbete i laboratoriet när vi fick in föremål som skulle fotograferas och dokumenteras. Det var ett varierande och intressant arbete och något jag aldrig prövat på förut. Jag är väldigt tacksam över att jag som lekman fått kommit hit och sätta mig in i arbetet som arkeolog!

  Så är det ju det här med energier igen!
  På Solpyramidens topp har man gjort elektromagnetiska mätningar och funnit en stråle på 28kHz med en radie av ca 4,5m som fortsätter vertikalt uppåt och med en styrka som ökar med avståndet! Vad är detta?
  Kanske vi får damma av våra kunskaper om Nikola Tesla och hans idéer om energi?
  Tesla undersökte bl. a om det gick att samla ihop den kosmiska bakgrundsstrålningen och lär ha sagt:
  ”Innan flera generationer har hunnit passera kommer våra maskiner att drivas av en kraft som finns att tillgå var som helst i universum”
  Fanns kanske den här kunskapen redan hos pyramidbyggarna som har tillverkat en förstärkare för att skapa energi?
  Det går i alla fall inte att missta sig på att det finns energier i omlopp omkring pyramiderna och de är ibland väldigt påtagliga!

  Något annat som också lämnade ett stort intryck på mig var gruppen jag arbetade med. En brokig skara människor med olika åldrar, bakgrund och nationaliteter. Men vilken sammanhållning och arbetsglädje! Och vilken vänskap vi utvecklade!
  Dr Sam har i sanning också skapat ett fredsprojekt i ett land som för mindre än 20 år sedan var i krig! Vi fick se och uppleva de fruktansvärda skador som kriget förde med sig. Det vill verkligen ingen uppleva igen!

  Jag hade förmånen att vara på plats under sommarsolståndet. Över 350 personer från alla världens hörn samlades på toppen av Solpyramiden på midsommaraftonskvällen för att uppleva solnedgången tillsammans. Det var en mäktig och hjärtöppnande ceremoni som också var ett bevis för att vi är många som vill arbeta för fred och gemenskap!

  Solpyramiden vid sommarsolståndet

  Jag lämnade Bosnien och min nya själsfamilj med stor tacksamhet över att få ha upplevt så mycket tillsammans med så många fina människor och jag kan verkligen rekommendera en resa till The Valley of the Bosnian Pyramids!

  Cecilia Wisth,
  ceciliawisth@hotmail.se

  http://www.bosnianpyramidofthesun.com
  http://www.semirosmanagic.com

  Bild: Diplomutdelning och avtackning innan hemresa

  • Tack för din intressanta rapport Cecilia.
   Kan det inte vara så att dessa konstruktioner och grävda tunnlar har att göra med katastrofer som drabbat jorden. Katastrofism är en skola av historieforskningen som står i opposition till Gradualism som är den etablerade “main stream” sanningen. Gradualismen menar att utvecklingen skett gradvis medan katastrofismen menar att katastrofer relativt ofta hemsökt jorden även ganska nyligen, då pratar vi om gigantiska omvälvningar, såsom hastiga kontinentalförskjutningar och översvämningar orsakade av celestiala äventyr där himlakroppar kommit i konflikt med varandra, även effekten av kometer och meteorer diskuteras livligt. Det tycks finnas mängder av evidens för detta inte minst i skapelseberättelser och den som främst bör nämnas som den som drog igång debatten om detta är Imanuel Velikovsky, se http://immanuelvelikovsky.com
   En blogg som jag haft stort nöje att följa angående detta är https://malagabay.wordpress.com kan rekommendera listan på länkar där.
   En teori kan vara att Megalitbyggarna försökte rädda sig undan tider av katastrofer genom att gå under jorden för att få skydd från plasma som förödde och brände jorden eller meteoritregn och/eller giftiga gaser. Det går även att tänka sig att pyramiderna var skapade som fasta punkter att ta tillflykt till när vatten översvämmade bebodda trakter. Börjar man titta närmare på detta så öppnar sig ett helt universum av mer eller mindre plausibla förklarings hypoteser till varför jorden ser ut som den gör, inte minst geologiskt är jorden ett mycket enigmatiskt pussel.
   Den tidsera vi lever i nu tycks vara mycket stabil i jämförelse med forna tider då solsystemets himlakroppar inte harmoniserade lika bra.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *