Whistleblower fick 687 miljoner för att avslöja skattefusk

publicerad 14 september 2012
- av Torbjörn Sassersson red.

Bradley Birkenfeld fick 40 månaders fängelse för att ha hjälpt rika amerikaner att skatteplanera olagligt. Den fd bankmannen avslöja även ett än stort skattefusk på den schweiziska banken UBS. Nu får han belöningen för sitt “visselblåsande” nämligen 687 miljoner kronor, skriver Sky news.

Men Birkenfeld åkte även han på smisk. Han dömdes till 40 månaders fängelse för att själv ha hjälpt klienter att smita undan skatt. Idag efter 31 månader i fängelse är han betydligt gladare med de amerikanska myndigheternas behandling.

“Det här är dagen jag aldrig trodde skulle komma. Det här är en monumental dag inte bara för mig, utan för varje whistleblower i hela världen”, säger Douglas Birkenfeld.

Läs hela artikeln på SvD Näringsliv


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det enda fusk som förekommer i samband med skatter är att staten stjäl pengar från enskilda. Den förmenta whistleblowern är den fria mänsklighetens förrädare – det är därför han belönas.

  Hur jävla dum för man bli…

  • AA skrev, ”Hur jävla dum för man bli…” och så dum är enskild ”visslare” som vill, kan och vågar producera: att ”man” är ett kollektivt pronomen u.p.a. (utan personligt ansvar) och risk, för att statliga, regionala eller kommunala skattepengar skattefritt betalas från rättssubjekt med unik identitet lokalt i EES/EU, till laglösa kollektiv av ideella föreningar u.p.a., utan att internrevisor eller anlitad revisionsbyrå kvalitetssäkrat att mottagaren har F-skatt eller att arbetsgivaravgift och löneskatt betalats av utbetalaren av skattemedel.

   Så till frågan ”hur jävla dum får” en svensk whistle-blower bli, som inte kräver skadestånd av det allmänna (regeringen med unik identitet, som rättssubjekt) vid fördragsbrott, lokalt i en medlemsstat på den inre marknaden.

   Om du i nuTid och nära framTid vill, kan eller vågar förändra din mentala kunskap, tänk och handling, kan du i tid och rum investera dina enskilda mentala och fysiska humana resurser med att läsa och kvalitetssäkra Dennis Töllborgs mentala och fysiska kunskap, tänk och handling i producerade resultat i GRI-rapport 2012:1, om illiojal maktanvändning, den offentliga lögnen och skydd för whistle-blowers och som Jag bifogar i länken nedan:

   https://gupea.ub.gu.se/bitstream/2077/28583/1/gupea_2077_28583_1.pdf

   Mvh.

 • ÄNTLIGEN ….. Vem vill, kan eller vågar vänta på att EN svensk ”visselblåsare”, vill, kan och vågar avslöja skattefusk, med offentligt utbetalt partistöd eller partibidrag (skattemedel), för mer än tusen miljoner svenska kronor varje år, får 10% i skattefritt tips som belöning, om utbetalaren är en svensk offentlig eller privat organisation, som är rättssubjekt med unik identitet lokalt i en medlemsstat på den inre marknaden i Europeiska unionen.

  10% på olagliga utbetalda partistöd eller partibidrag, är mer än nog för att i tid och rum här på newsvoice@se avslöjat brist på kvalitet och säkerhet, som värdefattig internrevisor och revisionsföretag tagit betalt för och kvalitetssäkrat (reviderat) med fel kvalitet och säkerhet.

  Att ”visselblåsaren” förväntar tio procent skattefritt av JK, på olagligt utbetalt belopp, är billigare och bättre för svensk skattebetalare, än en klagan till EU-kommissionen på att svensk tillsynsmyndighet i tid och rum producerat fördragsbrott, som av EU-kommissionen och EU-domstolen i nutid och nära framtid, skall bestraffas med böter och skadestånd (felkostnad för enskild svensk framtida skattebetalare).

  Brist på kvalitet och säkerhet i tid och rum lokalt i en medlemsstat på den inre marknaden, är alltid felkostnad för svensk skattebetalare som lagligt bor eller arbetar lokalt i Sverige.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *