Maktens korridorer i Bryssel skakas av konspirationshärva

  0
  336
  John Dalli – Pressfoto: ec.europa.eu

  “Mutanklagelser, inbrott och den hälsoansvarige EU-kommissionären John Dallis hastiga avgång har gjort tobaksindustrin skakig. Ett drygt dygn efter att John Dalli avgick på grund av korruptionsanklagelser drabbades tre antitobaksorganisationer i Bryssel av nattliga inbrott”, skriver Aftonbladet.

  ”De här organisationerna finns på olika våningar i samma byggnad, och bortsett från ytterligare ett inbrott – där ingenting rördes – så var de här de enda som drabbades. En polisutredning har inletts och de första indikationerna tyder på att det inte rör sig om någon som utnyttjade tillfället, utan en professionell och välutrustad insats”, skriver Europeiska folkhälsoalliansen (EPHA) i ett pressmeddelande.

  Även Europeiska andningssällskapet (ERS) kontor i samma byggnad fick inbrott och där stals ”konfidentiell information rörande tobaksdirektivet och andra frågor”.


  Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  Prenumerera
  Notify of
  guest
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer