Dödligheten i polio minskade med 82% innan poliovaccinet introducerats

0

PoliovaccinHistorien kring minskningen av specifika sjukdomar är inte ristad i sten. Det finns  flera faktorer att ta hänsyn till för att bedöma vaccin. Epidemiologiska undersökningar visar att dödligheten i polio minskade med 82% före 1956 i England och Wales innan poliovaccinet introducerats.

Sammanställning: Marina Ahlm

Samma mönster har observerats i flera länder. Vaccinet hade ingenting att göra med minskningen av polio. År 1966, tio år efter att poliovaccinet började användas i världen, visade statistiken att antalet poliofall återvänt till samma nivå som på 1920-talet. Idag hävdas det att den enda källan till insjuknande i paralytisk polio i själva verket var poliovaccinet.

Bernice Eddy, en bakteriolog på National Institute of Health, blev tillsagd att testa säkerheten på poliovaccinet. När hon injicerade vaccinet i apor föll de ihop och blev förlamade. Det var dags att slå larm, men problemet löstes inte.

Poliovaccineringen fortsatte istället enligt planerna. Inom några dagar insjuknade barn i polio. Några förlamades och dog. Uppskattningar varierar kraftigt. Huvuden rullade. Sekreteraren för vård, utbildning och välfärd avgick. Direktören för National Institute of Health, Dr William Sebrell, avgick. Detta var det största fiaskot i medicinsk historia vid den tiden.

Läs hela artikeln på Vaccin.me


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelUS Congress wants FEMA to conduct ‘mass fatality planning’
Nästa artikelMaktens korridorer i Bryssel skakas av konspirationshärva
Torbjörn Sassersson är redaktör på NewsVoice.se. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995 och har i övrigt en bakgrund inom webb-PR, IT och kommunikation.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer