Kristoffer Hell: Finansförbundet fegade ut – ville inte komma till Gomorron Sverige

publicerad 25 oktober 2012
- Kristoffer Hell

Med anledning av den breda respons uppropet “Till kontanternas försvar!” resulterade i, hörde SVT:s Gomorron Sverige av i sig måndags den 22 oktober. De bjöd in till debatt torsdagen den 25 oktober för att diskutera bankernas pågående utfasning av kontanter ur samhället.

Källa: Kristoffer Hell

Motpart skulle bli en kvinna från Finansförbundet, men den 24:e oktober, dagen innan evenemanget, informerade Gomorron Sverige att debatten om det kontantlösa samhället ställts in. Finansförbundet ville inte ställa upp.

Samtidigt som Finansförbundet fegade ur stängde de också ned sin propagandasajt kontantfritt.nu

Kontanternas vänner vann på walk-over.

Läsare som tycker att debatten ändå borde bli av, och gärna då med Marcus Wallenberg som motpart – som faktiskt är den som är högst ansvarig för att Sveriges banker håller på att ta bort kontanterna – kan alltid mejla Gomorron Sverige och begära detta: gomorronsverige@svt.se

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Ja, om man begärde att bankerna betalar ut folks lönekontobelopp i bestående värden som guld, silver eller tomtmark t.ex. Hur många kunder skulle de orka med att ersätta? Skulle de klara 0,001 promille av kunderna? De kunder som de ger strax över eller under 1 % ränta, men tar 11 procent av på lån t.ex. Hur har de fått tillstånd ta så stor ränta och samtidigt betala så lite för de pengar de lånar av kunderna? Vem ger dem tillstånd till det? Förr kallade man såna för ockrare och gjorde dem till väldigt svarta får. Samtidigt får aktieägare stor avkastning. De som aldrig behöver låna pengar, tjänar stora pengar på de som inte har några. Så bra “ekonomin” fungerar 🙂 Man kan fortfarande få nobelpris i ekonomi och det är inte för att de gjort en bra ekonomisk insats utan för att de gjort en förklaringsmodell av en virtuell ekonomisk marknadssyn 😉 Hur många gånger har världen fått nytta av de analyserna?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *