Professor Martin Ingvar blev Årets förvillare 2012 – Fick nästan 1/3 av alla röster

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 3 oktober 2012
- Torbjörn Sassersson
Martin Ingvar, 2011. Foto: Boberger. Licens: CC BY-SA 3.0
Martin Ingvar, 2011. Foto: Boberger. Licens: CC BY-SA 3.0
Martin Ingvar, 2011. Foto: Boberger. Licens: CC BY-SA 3.0

Vid årets första röstning för att kora Årets förvillare 2012 inkom 954 röster. Professor Martin Ingvar vann priset, men Ingvar kan bli kompenserad. Han kan inom kort få titeln rektor på KI, enligt källor på KI. Det är den högsta maktposition en person kan ha inom svensk medicin med definitivt inflytande på vårdens inriktning i hela Sverige. 

Martin Ingvar är föreståndare för Osher Centrum och professor i integrativ medicin vid Karolinska Institutet i Stockholm. Arbetet på Osher Centrum handlar om att kartlägga hur alternativmedicin kan integreras med den etablerade skolmedicinen. Kritiken som först fram innebär att det arbetet inte genomförs. Istället används pengarna för andra ändamål enligt en massiv och folklig kritik. Över 4100 namn har samlats in via en protestlista på Namningsamling.se

Årets förvillare 2012, Martin Ingvar

Motivering för att ge debattpriset till Martin Ingvar enligt signaturen K.R.

  • Martin Ingvar nominerades för att han under flera år drivit Osher Centrum utan att ha kunskap eller egen medicinsk erfarenhet av alternativmedicin.
  • Martin Ingvar har inte bedrivit forskning för att integrera alternativ medicin. [1]
  • Martin Ingvar har använt Osher-donationen till främst neurofysiologisk forskning som han påbörjat innan Osher-donationen inkom. [2]
  • Martin Ingvar har haft i uppdrag att utvärdera alternativmedicin, men har tvärtom i media uppträtt raljerande och nedvärderande mot de som arbetar med eller för alternativmedicin. [3]
  • Martin Ingvar hjälper föreningen Vetenskap och folkbildning (VoF) med för dem lämpliga uttalanden för att nedvärdera alternativmedicinen som idé och försvåra för dess utövare. [4]
  • Martin Ingvar hjälper till med att ta fram kandidater till VoFs årliga utnämning av Årets Förvillare i VoF:s regi. [5] VoF lanserade 1987 originalet, anti-utmärkelsen Årets Förvillare.

Anklagelserna är allvarliga och K.R. redovisar följande källor

[1] Tidningen 2000-talets Vetenskap och prof. Johan Tyberg och Newsvoice [utredningen pågår ännu]
[2] Martin Ingvars ekonomiska redovisning av Osher Centrum t.o.m. år 2011
[3] Media
[4] Källa, privatperson
[5] Källor inom KI

ArcanumSkolan 2024

Källa: Aretsforvillare.nu

Årets förvillare 2012 andra omröstningen förbereds nu

Just nu pågår en ny nomineringsrunda för Årets förvillare 2012, den andra och sista omröstningen. Enbart personer, myndigheter och företag med avgörande maktpositioner har möjlighet att kvalificera sig till kandidatur. Årets förvillare ges inte till enskilda personer som saknar väsentlig makt i samhället.

Aretsforvillare.nu kickar aldrig nedåt, bara uppåt mot maktmissbrukande personer med höga befattningar, ofta med extrema årslöner.

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *