Rose-Maries eksem och kortisonbiverkningar botades med homeopati

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 6 oktober 2012
- NewsVoice redaktion

exem,   kortison, homeopati

Rose-Marie  Malmström fick kortison av sin skolläkare för att behandla hårbotteneksem, men Malmström drabbades istället av en kraftig bieffekt i ansiktet och eksemet försvann inte. Hon gick därefter till en homeopat och blev botad, berättar hon. 

Text: Torbjörn Sassersson

Rose-Marie  Malmström blev även av med astma och bihåleinflammation tack vare homeopat Gunnar Janssons hjälp, berättar hon för Nordiska Akademin för Klassisk Homeopati.

Gunnar Jansson medverkade i SVT Debatt när Christer Fuglesang tog en överdos av ett homeopatiskt preparat i ett försök arrangerat av skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) under Almedalsveckan i Visby 2011. Syftet med Fuglesangs medverkan var att bevisa att homeopati är verkningslös medicin.

Christer Fuglesang avled inte av överdosen, men uppträdde redlös under TV-sändningen. Aktivister från VoF försvarade då Fuglesang med förklaringen att han ofta sluddrar och kanske druckit öl innan, dessutom var det mitt i sommaren.

I sändningen medverkade även höjdhopparen Patrik Sjöberg som berättade att landslaget regelbundet använder homeopati med stor framgång.

Källor: Dagens Homeopati, SVT Debatt

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice