Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Rose-Maries eksem och kortisonbiverkningar botades med homeopati

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 oktober 2012
- NewsVoice redaktion

exem,   kortison, homeopati

Rose-Marie  Malmström fick kortison av sin skolläkare för att behandla hårbotteneksem, men Malmström drabbades istället av en kraftig bieffekt i ansiktet och eksemet försvann inte. Hon gick därefter till en homeopat och blev botad, berättar hon. 

Text: Torbjörn Sassersson

Rose-Marie  Malmström blev även av med astma och bihåleinflammation tack vare homeopat Gunnar Janssons hjälp, berättar hon för Nordiska Akademin för Klassisk Homeopati.

Gunnar Jansson medverkade i SVT Debatt när Christer Fuglesang tog en överdos av ett homeopatiskt preparat i ett försök arrangerat av skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) under Almedalsveckan i Visby 2011. Syftet med Fuglesangs medverkan var att bevisa att homeopati är verkningslös medicin.

Christer Fuglesang avled inte av överdosen, men uppträdde redlös under TV-sändningen. Aktivister från VoF försvarade då Fuglesang med förklaringen att han ofta sluddrar och kanske druckit öl innan, dessutom var det mitt i sommaren.

I sändningen medverkade även höjdhopparen Patrik Sjöberg som berättade att landslaget regelbundet använder homeopati med stor framgång.

Källor: Dagens Homeopati, SVT Debatt


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq