Saudiaffären – Massiv kritik mot försvarsminister Karin Enström efter Ekots intervju

1

Karin Enström som är Sveriges nya försvarsminister har svårt att bestämma sig för om Saudiarabien är en diktatur eller inte. Svårigheterna var så stora att försvarsministern moraliskt och kommunikationsmässigt “kollapsade” i Ekots intervju i lördags.

Det var en katastrof, säger medietränaren Paul Ronge till Aftonbladet i sin tolkning av intervjun.

Enström blev Sveriges nya försvarsminister efter Ekots avslöjande om Sveriges olagliga vapenaffärer med diktaturen Saudiarabien. Skandalen tvingade förra försvarsministern Sten Tolgfors att avgå från Regeringen.

Försvarsminister Karin Enström intervjuades i lördags av Tomas Ramberg från Ekot.

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Rolf Sjöwall
Rolf Sjöwall
Gäst
22 oktober 2012 kl 14:31

Det är otroligt vad alla ljuger och fifflar. Att Svenska staten kanske smugglar vapen och liknande är upprörande. Att vi deltar i krig utomlands och hjälper UZA med deras osmakliga krig gör mig verkligen förtvivlad. Min demokratiska röst har inte godkänt delaktighet i dessa excesser. Man säger att vi är neutrala men det är lögn, det kan man konstatera efter allt som hänt de senaste åren. Vi samarbetar med Nato och US som om vi var medlemmar i Nato.
Det ingen debatterar är om det är straffbart för politiker och generaldirektörer att bryta mot Svensk lagstiftning. Eller är dom ansvarsbefriade ?
Nu vet jag vad jag ska rösta på nästa gång den saken är klar !