Saudiaffären – Massiv kritik mot försvarsminister Karin Enström efter Ekots intervju

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 oktober 2012
- NewsVoice redaktion

Karin Enström som är Sveriges nya försvarsminister har svårt att bestämma sig för om Saudiarabien är en diktatur eller inte. Svårigheterna var så stora att försvarsministern moraliskt och kommunikationsmässigt “kollapsade” i Ekots intervju i lördags.

Det var en katastrof, säger medietränaren Paul Ronge till Aftonbladet i sin tolkning av intervjun.

Enström blev Sveriges nya försvarsminister efter Ekots avslöjande om Sveriges olagliga vapenaffärer med diktaturen Saudiarabien. Skandalen tvingade förra försvarsministern Sten Tolgfors att avgå från Regeringen.

Försvarsminister Karin Enström intervjuades i lördags av Tomas Ramberg från Ekot.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Det är otroligt vad alla ljuger och fifflar. Att Svenska staten kanske smugglar vapen och liknande är upprörande. Att vi deltar i krig utomlands och hjälper UZA med deras osmakliga krig gör mig verkligen förtvivlad. Min demokratiska röst har inte godkänt delaktighet i dessa excesser. Man säger att vi är neutrala men det är lögn, det kan man konstatera efter allt som hänt de senaste åren. Vi samarbetar med Nato och US som om vi var medlemmar i Nato.
    Det ingen debatterar är om det är straffbart för politiker och generaldirektörer att bryta mot Svensk lagstiftning. Eller är dom ansvarsbefriade ?
    Nu vet jag vad jag ska rösta på nästa gång den saken är klar !

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *