Tranbärsjuice kan sänka blodtrycket

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 1 oktober 2012
- Torbjörn Sassersson red.

Att regelbundet dricka tranbärsjuice kan sänka blodtrycket på ett naturligt sätt, enligt ny amerikansk forskning.

I studien, som utfördes av amerikanska jordbruksdepartementet, sattes 56 friska deltagare på en kontrollerad diet i åtta veckor. Under den tiden drack de antingen lågkaloritranbärsjuice eller en placebodryck med matchande färg, smak, kalorier, socker och vitamin C.

”Vi genomförde vår studie som en dubbelblind, placebokontrollerad studie med en kontrollerad diet för att minska variabiliteten och ta bort risken för fördomar., säger forskaren Janet Novotny till Epoch Times.

Tranbärsjuice innehåller höga halter antioxidanter, som även finns i tex frukt och te, vilka har kopplats till lägre blodtryck i andra studier. Novotny tror att vanlig tranbärsjuice också är gynnsamt, även om ytterligare forskning krävs för att bekräfta detta.

Resultatet presenterades i American Heart Association’s High Blood Pressure Research 2012 Scientific Sessions.

Källa: Svenska Epoch Times


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Artikeln beskriver studien men missar dess slutsats. Här är resultatet av studien:

    ” De som drack juicen visade en betydande sänkning av blodtrycket, i genomsnitt från 121/73 mmHg till 118/70 mmHg, medan det inte fanns någon förändring i placebogruppen. Deltagarnas blodtryck mättes i början, mitten och slutet av studien.”

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *