BMJ misstänker att Roche dolt att Tamiflu är värdelöst

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 november 2012
- NewsVoice redaktion

British Medical Journal (BMJ) misstänker att Roche döljer att Tamiflu mot fågelinflusensa  är värdelöst. Tamiflu är lagrat i stora mängder i många länder världen över som ett skydd mot en pandemi. Röster höjs om att stämma Roche. WHO har listat Tamiflu som en essentiell medicin som världen behöver. 

“Roche is also being investigated by the European Medicines Agency for not properly reporting side effects, including possible deaths, for 19 drugs including Tamiflu that were used in about 80,000 patients in the US.”

Återstår att se om Roche’s Tamiflu går till historien som ett av världens största kvacksalverifall inom medicin.

Läs mer i The Guardian

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Finns där några studier alls som tyder på att influensavaccin skulle vara effektivt:
    I en genomgång av The Cochrane Library 2010 gjordes en granskning av 50 studier som innefattade 70 000 personer. Man fann ingen större fördel med vaccinering och förlorade arbetsdagar eller minskning i influensasymtom. Det finns inga bevis för att vaccinering minskar komplikationer såsom lunginflammation eller att smittspridning förhindras.

    En genomgång av 64 studier över en period på 98 influensasäsonger att influensavaccinet inte gav ett märkbart skydd bland äldre boende på vårdhem. I en genomgång av 48 rapporter inkluderat 66 000 vuxna visades endast ett skydd på 6 %, missade arbetsdagar var mindre än en, trots vaccinering och ingen förändring sågs bland dem som behövde uppsöka sjukvård. Vid en annan genomgång av 51 studier gjorda på fler än 294 000 barn visades inget bättre skydd än placebo på de i åldern 6-24 månader och endast i 33 % av fallen på de över 2 år.

    http://vaccin.me/2012/10/15/influensavaccinering-pa-ovetenskaplig-grund/

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *