Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Christer Fuglesang inte rädd för döden men får konstig mage i tyngdlöshet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 november 2012
- NewsVoice redaktion

Christer Fuglesang är Sveriges första och hittills enda rymdman. Vendela Lundberg från Nöjesguiden intervjuade frisbee-mästaren, författaren och astronauten Christer Fuglesang. Hon bestämde sig för att direkt skapa en gemytlig stämning genom att inleda samtalet med en fråga om döden.

Tänkte du mycket på döden när du var i rymden?

“Risken för att det skulle gå åt skogen var en på hundra enligt alla de olika beräkningarna och egentligen är det kanske en större risk än vad man vill ta. Faran ligger i landningarna och starterna”, svarade Fuglesang.

Christer Fuglesang berättar även om toalettbesöken i rymdfärjan. 

“Det var det bökigaste, att gå på toaletten. Det såg man inte fram emot. Magen beter sig så konstigt där uppe. Det som kommer ut är ju tyngdlöst (skratt). Borsta tänderna var ett annat problem…”

Läs hela intervjun i Nöjesguiden


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq