Christer Fuglesang inte rädd för döden men får konstig mage i tyngdlöshet

2

Christer Fuglesang är Sveriges första och hittills enda rymdman. Vendela Lundberg från Nöjesguiden intervjuade frisbee-mästaren, författaren och astronauten Christer Fuglesang. Hon bestämde sig för att direkt skapa en gemytlig stämning genom att inleda samtalet med en fråga om döden.

Tänkte du mycket på döden när du var i rymden?

“Risken för att det skulle gå åt skogen var en på hundra enligt alla de olika beräkningarna och egentligen är det kanske en större risk än vad man vill ta. Faran ligger i landningarna och starterna”, svarade Fuglesang.

Christer Fuglesang berättar även om toalettbesöken i rymdfärjan. 

“Det var det bökigaste, att gå på toaletten. Det såg man inte fram emot. Magen beter sig så konstigt där uppe. Det som kommer ut är ju tyngdlöst (skratt). Borsta tänderna var ett annat problem…”

Läs hela intervjun i Nöjesguiden

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Roger
Roger
Gäst
1 december 2012 kl 16:33

För ca. 6 år sedan blev Fuglesang intervjuad av Sydsvenskan (Malmö) och menade att när mänskligheten gör sina första riktiga rymdfärder mot andra stjärnor kommer vi närmare ANDRA MÄNNISKOR.
Jag tror nämligen att astronauterna under sina uppdrag på internationella rymdstationen ISS har sett farkoster som tyder på utomjordiska besök. Story Musgrave har ju nämnt det vid flera tillfällen. Men de flesta astronauter är ovilliga att tala om det.

Roger
Roger
Gäst
15 november 2012 kl 00:47

Fuglesang har aldrig varit ute i rymden som många felaktigt tror.
Internationella rymdstationen ligger inom jonosfären.
Riktiga rymdfärder handlar om att lämna jorden och färdas ut mot andra stjärnor.