Christer Fuglesang inte rädd för döden men får konstig mage i tyngdlöshet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 november 2012
- NewsVoice redaktion

Christer Fuglesang är Sveriges första och hittills enda rymdman. Vendela Lundberg från Nöjesguiden intervjuade frisbee-mästaren, författaren och astronauten Christer Fuglesang. Hon bestämde sig för att direkt skapa en gemytlig stämning genom att inleda samtalet med en fråga om döden.

Tänkte du mycket på döden när du var i rymden?

“Risken för att det skulle gå åt skogen var en på hundra enligt alla de olika beräkningarna och egentligen är det kanske en större risk än vad man vill ta. Faran ligger i landningarna och starterna”, svarade Fuglesang.

Christer Fuglesang berättar även om toalettbesöken i rymdfärjan. 

“Det var det bökigaste, att gå på toaletten. Det såg man inte fram emot. Magen beter sig så konstigt där uppe. Det som kommer ut är ju tyngdlöst (skratt). Borsta tänderna var ett annat problem…”

Läs hela intervjun i Nöjesguiden


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • För ca. 6 år sedan blev Fuglesang intervjuad av Sydsvenskan (Malmö) och menade att när mänskligheten gör sina första riktiga rymdfärder mot andra stjärnor kommer vi närmare ANDRA MÄNNISKOR.
  Jag tror nämligen att astronauterna under sina uppdrag på internationella rymdstationen ISS har sett farkoster som tyder på utomjordiska besök. Story Musgrave har ju nämnt det vid flera tillfällen. Men de flesta astronauter är ovilliga att tala om det.

 • Fuglesang har aldrig varit ute i rymden som många felaktigt tror.
  Internationella rymdstationen ligger inom jonosfären.
  Riktiga rymdfärder handlar om att lämna jorden och färdas ut mot andra stjärnor.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *