Skola stoppade påstådd “smörsmuggling”

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 20 november 2012
- Torbjörn Sassersson

En kostmedveten mamma, Malin Rehnstedt, i Vaggeryd blev stoppad i förskolan när hon skickade ett paket smör med sin dotter. Skolan vill bara ha margarin och rättar sig därmed efter Livsmedelsverkets hälsoskadliga rekommendationer, enligt Dr Annika Dahlqvist.

“Uppmana alla föräldrar att smuggla in smör till barnen, så att de slipper äta hälsovådligt industrimargarin!”, skriver Dr Annika Dahlqvist på sin blogg.

Smöret blev stoppat av bla Stefan Hagström som är barn- och utbildningsförvaltningschef. Mamman blev tillsagd av ledningen att det var fel av henne att försöka få in smöret i skolan.

“Nu går det inte längre att smöra för lärarna. Det är till och med så, att smör är strikt förbjudet på vissa skolor…”, skriver Nyheter24.

Mamman har anmält skolan till Skolinspektionen som inte kommer att utreda ärendet eftersom myndigheten anser att skolan har rätt.

ArcanumSkolan 2024

Det visar sig sedermera att smörsmugglingen kraftigt överdrivits av ansvariga myndigheter. Så här skriver “smörsmugglingsmamman” på Annika Dahlqvists blogg:

“För övrigt så smugglade jag inte, jag frågade personalen och de sa att det var ok. Sedan var det cheferna högre upp som satte stopp”.
Mvh. Malin Rehnstedt, mamman i Vaggeryd

Text/rewrite: Torbjörn Sassersson

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

    • Ja, eller en hel matlåda med nyttig ekomat i margarinpaketet.

      Man kan även fråga sig vilken rätt skolorna har att stoppa smör som tas dit av barnen eftersom Livsmedelsverkets margarinkramning endast är en rekommendation. Inte en lag.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *