Skola stoppade påstådd “smörsmuggling”

4

En kostmedveten mamma, Malin Rehnstedt, i Vaggeryd blev stoppad i förskolan när hon skickade ett paket smör med sin dotter. Skolan vill bara ha margarin och rättar sig därmed efter Livsmedelsverkets hälsoskadliga rekommendationer, enligt Dr Annika Dahlqvist.

“Uppmana alla föräldrar att smuggla in smör till barnen, så att de slipper äta hälsovådligt industrimargarin!”, skriver Dr Annika Dahlqvist på sin blogg.

Smöret blev stoppat av bla Stefan Hagström som är barn- och utbildningsförvaltningschef. Mamman blev tillsagd av ledningen att det var fel av henne att försöka få in smöret i skolan.

“Nu går det inte längre att smöra för lärarna. Det är till och med så, att smör är strikt förbjudet på vissa skolor…”, skriver Nyheter24.

Mamman har anmält skolan till Skolinspektionen som inte kommer att utreda ärendet eftersom myndigheten anser att skolan har rätt.

Det visar sig sedermera att smörsmugglingen kraftigt överdrivits av ansvariga myndigheter. Så här skriver “smörsmugglingsmamman” på Annika Dahlqvists blogg:

“För övrigt så smugglade jag inte, jag frågade personalen och de sa att det var ok. Sedan var det cheferna högre upp som satte stopp”.
Mvh. Malin Rehnstedt, mamman i Vaggeryd

Text/rewrite: Torbjörn Sassersson

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Margareta Lundström
Gäst
21 november 2012 kl 21:32

Man får skriva ett brev till de oinformade makthavarna i Vaggeryd.

OB
OB
Gäst
21 november 2012 kl 10:18

Man kanske kan lägga smöret i margarinpaket?

Admin
Admin
Gäst
Reply to  OB
21 november 2012 kl 19:38

Ja, eller en hel matlåda med nyttig ekomat i margarinpaketet.

Man kan även fråga sig vilken rätt skolorna har att stoppa smör som tas dit av barnen eftersom Livsmedelsverkets margarinkramning endast är en rekommendation. Inte en lag.

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
21 november 2012 kl 00:05

Uppochnedvända världen! Man undrar vad som hänt med SUNT FÖRNUFT i Sverige?!!