Dokumentär: En amerikansk mardröm – om hur USA styrs av affärsmän

3

“På adressen 740 Park Avenue i New York bor några av världens rikaste människor. Bara någon mil därifrån ligger en gata med samma namn. Men där lever halva befolkningen på socialbidrag. Under de senaste 30 åren har ojämlikheten i USA ökat kraftigt. För de flesta har den amerikanska drömmen förvandlats till en mardröm. Oscarvinnande filmaren Alex Gibney förklarar varför.” – SVT

Mer om filmen på IMDB


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelEric Rönnegård: SVT skyler över polisens misstag vid Anna Lindh-mordet
Nästa artikelÖvervakningssamhället – All elektronisk trafik sparas i USA – William Binney berättar varför
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser av händelser i samhället och världen.
Prenumerera
Notify of
guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Bertil NätvÄrkselev
Bertil NätvÄrkselev
Gäst
9 december 2012 kl 13:48

En svensk mardröm är för egosmart svensk medborgare, om folkvald svensk lagstiftare och kontrollmakt i styrelse, utskott eller nämnd, är partinamnet på hemliga kollektiv av laglösa ideella föreningar u.p.a.(utan personligt ansvar) och risk, som styrs av smarta affärsmän från USA.

clau
clau
Gäst
11 december 2012 kl 18:55

Fantastiskt bra jobb av SVT att ta upp det i TV. Bra jobbat.
Ett annat bra dokumentär som kunskaps kanalen visade var systemfel som hotar världen.
finns på UR.se

ruben
ruben
Gäst
12 december 2012 kl 21:56

Instämmer i tidigare kommentarer. SVT har vaknat till och tagit till sig den komplicerade verkligheten på ett utmärkt sätt ( uppdrag granskning exempelvis ). En bidragande orsak är nog den här typen av nättidningar som NewsVoice, som ifrågasätter konstiga “verkligheter” på löpande band. Kommer ihåg det avslöjande programmet om glödlampor, där det visades vara en världsomspännande överenskommelse om begränsad inbyggd livslängd. Ett praktexempel på kartell bildning. Den “verkligheten” hade 1,5 år tidigare tagits upp här på NewsVoice, men blev nedsablat av många som konspirationsteori.