Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Sundhetsregistrering – Ovaccinerad? Då är du osund enligt Socialstyrelsen

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 20 december 2012
- Torbjörn Sassersson
Socialstyrelsen – Dump från DN.se

Socialstyrelsen vill registrera osunda svenskar, enligt en debattartikel i DN idag signerad av fyra allmänläkare och en professor i socialmedicin, vilka anser att registreringen innebär en glidning mot ökad förmyndarmentalitet.

Ja, det är sant. Här kommer en perfekt metod att låta registrera alla som inte vaccinerat sig.

Socialstyrelsens beklagar sig i sin rapport att ett register för osunda svenskar inte finns:

”På nationell nivå saknas för närvarande tillgång till personnummerbaserade uppgifter för primärvårdens insatser/…/Socialstyrelsen har lämnat ett förslag till regeringen om att primärvården bör ges lagligt stöd för att omfattas av rapporteringsskyldigheten till patientregistret.”

“I praktiken innebär detta ett register över osunda svenskar”, skriver läkarna och professorn som skrev debattartikeln.

Kritikerna i DN-artikeln skriver att frågor tagits bort från den enkät som låg till grund för Socialstyrelsens rapport och man frågar sig, tex:

“Varför har detta alternativ försvunnit, om inte som ett uttryck för en glidning mot ökad förmyndarmentalitet?”.

Vidare skriver de debatterande läkarna att Socialstyrelsen verkar för en oönskad “hälsohets”.

Från ett vaccinationskritiskt perspektiv drar vi slutsatsen att registret självklart kommer att klassificera alla svenskar som inte vaccinerat sig som “osunda personer” i populationen. Frågan är vad nästa steg blir för Socialstyrelsen och primärvården i jakten på de ovaccinerade. Kommer det att bli en uppsökande verksamhet där Socialstyrelsen knackar på dörren? Vilka repressalier kommer de ovaccinerade att utsättas för? Högre försäkringar, problem att få in barnen på dagis eller kanske svårare att få anställning?

Text: Torbjörn Sassersson

DN: ”Socialstyrelsen vill registrera osunda svenskar”


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq