John Perkins berättar om hur företagsvärlden kontrollerar världsamhället

4
791

NOTERAT. John Perkins som skrev bästsäljaren “Confessions of an economic hitman” intervjuas av Peter Joseph producenten bakom Zeitgeist-trilogin. Perkins rekryterades på ett utstuderat sätt för att formas till att bli en effektiv och hänsynslös finanstorped. Intervjun finns med i en mycket intressant matchande artikel skriven av Michael Delavante för Sourze.se.

Här följer Delavantes inledande stycken i artikeln:

“När John Perkins efter collegetiden studerade vid Business School i Boston, i slutet av 60-talet, kontaktades han efter en tid av NSA, en federal myndighet under försvarsdepartementet. De hade via sina kontaker fått nys om den begåvade ynglingen, och precis som jag [Delavante] beskrev i artikelserien “Hur oligarkerna blåser massorna”, la makteliten redan på 1800-talet upp strategier för att kunna identifiera och välja ut studenter och personer inom ekonomi politik och journalistik som man ansåg lämpade och tillräckligt hänsynslösa och äregiriga för att användas i deras agenda för världsdominans.

Perkins berättar att han fick genomgå en rad tester, inklusive lögndetektor, och ansågs passa som finanstorped, eller som han själv definierar det “en bedragare med ekonomisk bakgrund”.

Under testerna analyseras och identifieras även individens svagheter vilket sedan kan spelas på i försöken att värva individen till sin sak. I första hand är det förstås pengar, sex och makt, en kombination som givetvis tilltalar inte minst mer eller mindre hänsyslösa eller psykopatiska individer. “Jag var en ung man, och blev förförd av allt det där”, berättade Perkins och efter att NSA rekryterat honom gav man honom en rumsren bakgrund genom att be honom gå med i en fredskår utomlands.

Han reste sedan till Equador i två år och anlitades sedan av konsultfirman Chas T. Maine i Boston som hade ett nära band till så väl NSA som underättelsetjänsten. Allt för att göra Perkins till finanstorped.”


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
4 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mona NilssonMona Nilsson
8 september 2015 kl 09:14

John Perkins avslöjanden är sensationella och frågan är varför de inte lett till någon örändring? Är våra politiker och beslutsfattare nöjda med detta korrupta världsherravälde?

Perkins berättar hur USA använder rena maffiametoder för att få länder att göra som USA:s största företag vill. Det handlar om mutor, hot mord av folkvalda presidenter, fejkade demonstrationer för att ge sken av folklig opinion mot ledaren och om inte det funkat militär intervention under falska förespeglingar (exvis IRAK). Perkins deltog i det första steget:: att ekonomiskt korrumpera ledaren. Om inte det fungerade (Perkins misslyckades i Panama) så var nästa steg att ta bort ledaren endera genom mord eller genom en kupp.Panamas ledare blev mördad.

Alla utom de få som tjänar på maffiametoderna som USA enligt Perkins trovärdiga berättelse använder mot länder för att få dem att göra som USA.s mäktigaste storföretag vill, borde ju kräva förändring och vägra att följa detta – inklusive politiska ledare och företagsledare. Varför sker inte detta?

Varför lär vi oss aldrig av historien? Iran på 1950-talet, Panama på 1980-talet, Chile på 1970-talet, Irak på 2000-talet och nu Syrien, Ukraina. Enbart genom att lyssna på Perkins kan vi ju även förstå de kriser och krig världen står inför där USA, som om det vore en naturlag, alltid är med och petar och ingriper med vapen, påtryckningar, pengar och politiska utspel,

Det dags att protestera brett mot denna storföretagens världsdiktatur.

ruben
ruben
Gäst
8 september 2015 kl 11:28

Ja jag kommer ihåg den dokumentären om honom som visades för några år sedan på en kanal. Minns tyvärr inte vilken. Det var inte svt. Tyckte också den var sensationellt avslöjande från en “insider”. Det verkar vara den här filmen på youtube.

ruben
ruben
Gäst
8 september 2015 kl 11:39

Nej jag tog fel, men det i filmen på länken ovan ingick delvis. De är hur som helst högintressanta.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
8 september 2015 kl 11:49

John Perkins blev alltså känd för sin bok “Confessions of an Economic Hitman” (2005). Svenska Peter Rost från Pfizer spann vidare på den titeln och skrev boken “Confessions of a Healthcare Hitman” (2006) och det gjorde även John Virapen från läkemedelsjätten Eli Lilly som skrev boken “Side Effects: Death. Confessions of a Pharma-Insider” (2010).