John Perkins berättar om hur företagsvärlden kontrollerar världsamhället

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 december 2012
- NewsVoice redaktion
John Perkins - Photo: GprojectORG

NOTERAT. John Perkins som skrev bästsäljaren ”Confessions of an economic hitman” intervjuas av Peter Joseph producenten bakom Zeitgeist-trilogin. Perkins rekryterades på ett utstuderat sätt för att formas till att bli en effektiv och hänsynslös finanstorped. Intervjun finns med i en mycket intressant matchande artikel skriven av Michael Delavante för Sourze.se.

Här följer Delavantes inledande stycken i artikeln:

”När John Perkins efter collegetiden studerade vid Business School i Boston, i slutet av 60-talet, kontaktades han efter en tid av NSA, en federal myndighet under försvarsdepartementet. De hade via sina kontaker fått nys om den begåvade ynglingen, och precis som jag [Delavante] beskrev i artikelserien ”Hur oligarkerna blåser massorna”, la makteliten redan på 1800-talet upp strategier för att kunna identifiera och välja ut studenter och personer inom ekonomi politik och journalistik som man ansåg lämpade och tillräckligt hänsynslösa och äregiriga för att användas i deras agenda för världsdominans.

Perkins berättar att han fick genomgå en rad tester, inklusive lögndetektor, och ansågs passa som finanstorped, eller som han själv definierar det ”en bedragare med ekonomisk bakgrund”.

Under testerna analyseras och identifieras även individens svagheter vilket sedan kan spelas på i försöken att värva individen till sin sak. I första hand är det förstås pengar, sex och makt, en kombination som givetvis tilltalar inte minst mer eller mindre hänsyslösa eller psykopatiska individer. ”Jag var en ung man, och blev förförd av allt det där”, berättade Perkins och efter att NSA rekryterat honom gav man honom en rumsren bakgrund genom att be honom gå med i en fredskår utomlands.

Han reste sedan till Equador i två år och anlitades sedan av konsultfirman Chas T. Maine i Boston som hade ett nära band till så väl NSA som underättelsetjänsten. Allt för att göra Perkins till finanstorped.”


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq