Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Svenskar reagerar på myndighetsbeslut som kan leda till tvångsvaccination

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 28 december 2012
- Torbjörn Sassersson

vaccin nej tackNewsVoice la upp en artikel om den nya vaccinationslagen som träder i kraft 1 januari 2013 och en namninsamling som vänder sig mot ett möjligt framtida beslut om tvångsvaccination i Sverige. Reaktionen lät inte vänta på sig.

Många läsare uttrycker sitt avståndstagande mot risken för att tvångsvaccination dvs tvångsmedicinering införs.

Intro: Torbjörn Sassersson

NewsVoice citerar här några exempel på vad folk känner och tycker. De mest arga kommentarerna redovisas inte.

Uppdaterat: Klockan 08:22 den 31 dec 2012 har över 5000 svenskar tackat nej till tvångsvaccination.

“Jag vill fortsätta i ett fritt land! Det är ok för folk att röka och dricka! Jag varken röker eller dricker. Rökning och alkohol är de två enskilt största orsakerna till ohälsa i Sverige.” / Jan

“Inga tvång i Sverige, tack! Jag vill ta eget ansvar för min egen hälsa och min hälsa är VERKLIGEN ingen statlig angelägenhet!” / Christina

“Inför ni tvångsvaccinering så tar jag min dotter och lämnar landet! Det lovar jag.” / Daniel

“Med svininfluensavaccinet färskt i minne sätter jag min namnunderteckning här med kraft och eftertryck!” / Astrid

“Jag har inte vaccinerat mig innan, och tänker inte göra det i fortsättningen! Jag ska börja se över varför jag bor kvar i det här landet. Fortsätter det så här, så går det att dra paraleller med högerradikala sympatier.” / Alex

“Varför dör barn när de vaccineras?” / Margareta

“Hellre flyttar jag till ett annat land som tillåter mig bestämma själv.” / Avdo

“Läkemedelsbolagen får hitta något annat att tjäna pengar på, tvångsutbilda människor i hälsa istället!” / Maria

“Jag kräver att behålla rätten till att kunna avsäga mig och mina barn vacciner om jag vid tillfället anser att det är hälsovådligt eller på annat sätt kan skada mig eller mina barn. En självklarhet i ett demokratiskt land!” / Teresia

“Det här är bara sjukt och extremt obehagligt! Jag undviker narkolepsi och andra följdsjukdomar och vill inte tvingas leva med någonting liknande resten av mitt liv för att staten/regeringen/riksdagen tvingar i oss denna skit. Tack för mig!” / Frida

“Ingen ska tvinga en människa att ta medicin mot sin vilja. Det kan nog även räknas som misshandel.” / Stig

“Jag har 4 barn. De två äldsta fick de vanliga vaccineringarna. Mina två yngsta fick inte. De yngsta barnen är mycket friskare än mina två äldsta. Jag märker stor skillnad.” / Kristina

“Jag älskar att leva i ett land där man har rätt att välja själv , demokrati heter det visst.” / Adam

“Jag vill inte ha tvångvaccinering. det är en mänsklig rättighet att välja vaccinera sig eller inte.” / Svetlana

“Fler och fler vill inte vaccinera och upptäcker hur friska barn de får. Detta är vansinne, vi är mer pålästa än ni tror, vacciner är en myt och skapar sjukdomar!” / Karin

“Eftersom man inte vet följderna av vaccinationerna så kan man inte tvinga folk till att ta dessa.” / Inga

“Mitt liv är mitt och min kropp är min. All form av tvång är ett övergrepp mot den personliga integriteten och sådant får inte ske i ett demokratiskt land!” / Lena

“Var finns balans mellan välfärdshysterin och individuell integritet? Varför ska den frågan besvaras av en ansiktslös myndighet och inte av mig själv?” / Stella

“Så länge det inte finns vacciner som är säkra kan ju staten komma och försöka vaccinera min familj.Men dom får räkna med att jag skjuter skarpt om de försöker ta sig in i mitt hem. Med all skit staten håller på med och förstör folks liv kommer det snart bli revolution!” / Thomas

“Låt mig själv få bestämma över min kropp för tusan! Vad håller på att hända i Sverige! EFSA, EU och Livsmedelsverket kan förresten slänga sig i väggen!” / Johanna

“Det är psykopater med empatilöst kontroll- och dominansbehov över andra som är orsak till samhällets sjuka överförmynderi, såsom tvångssterilisering, tvångslobotomering, tvångselchocker, judeutrotning etc. Utbilda och lagstifta mot psykopati !” / Anders

“Jag vill bestämma över min egen kropp och mina barns hälsa och när de ska vaccineras.” / Filippa

“Stazi-staten Sverige ska ta mej f*n inte tvångsvaccinera mig. Jag kommer ta ifrån sprutan från DDR-agenten och köra den i halsen på han/hon.” / Mohammed

“Jag bestämmer själv vad som skall föras in i min kropp och ingen har rätt att tvinga mig till något jag själv inte vill eller tror på.
Att införa tvångslagar (framförallt när det gäller min egen kropp) är integritetskränkande och passar inte in i ett demokratiskt samhälle.” / Stina

“En allvarlig kränkning av mitt fria val över min egna kropp och mina barns välbefinnande. Vi (folket) har alla medel för att själva bilda sig en adekvat uppfattning om och när vaccination behövs.” / Minna

“Jag bestämmer över min egen kropp. INGEN annan! Det är min mänskliga rättighet och jag motsätter mig ALLA övergrepp på min kropp!” / Zarah

“Ingen i min familj kommer någonsin låta sig vaccineras mot sin egen vilja. Den dagen sådana lagar införs i Sverige flyttar vi härifrån.” / Vesa

“Om detta är sant kränker ni var människas integritet. Vi vägrar låta andra bestämma över vår kropp, vår vilja. Vilket samhälle är vi då på väg mot?” / Pernilla

“Vaccination skall aldrig vara obligatoriskt eller på tvingas.Man ser ju hur det har gått med Svininfluensans offer av vaccin bl.a.Allt skall ske frivilligt.” / Ann-Christine

“Jag måste få rätt att ta beslut gällande vad som förs in i min och mina barns kroppar. Det är trots allt vi som får ta ansvar för konsekvenserna för ev biverkningar.” / Emily

“Vacciner är otestade , giftiga och innehåller virus mm som enbart skadar den mänskliga organism och är därför Olagliga att ges till mänskor och Absolut Aldrig under TVÅNG. Fascist fasoner” / Majoy

“Det är dax att myndigheterna inser att medborgarna har en egen vilja som innebär att det är var och ens ensak att göra valet om man skall vaccinera sig eller inte och det valet har myndigheterna således ingen rätt att sätta sig över.” / Lennart

“Det är helt fel att tvinga på folket något som man nu har sett kan vara skadligt. Dessutom finns det så stort mycket ekonomiskt intresse bakom den här frågan. Profit ska aldrig gå före hälsa.” / Christel

“Snälla Regeringen. Ni slöt ett hemligt avtal med läkemedelsbolaget som sålde svininfluensavaccin för 1,3 miljarder kr, för mina skattepengar. När vi fick narkolepsi vill ni ersätta oss med 50,000 kr per person. Hur ska de pengarna kunna ersätta de liv som förstördes? Regeringen och de svenska vaccinmyndigheterna saknar både kompetens och förmåga att ta ansvar. Nej, tack låt mig bestämma om vaccin ska tas eller inte och svaret är nej. Inte igen.” / Anders

“Inte nog med att Sverige gått ner i rankinglistorna över kunskapsnivån hos våra ungdomar – nu ska även myndigheterna visa på degrederingen i intelligens när de vill införa tvångsvaccinering?! Detta är 2013 – information om vaccin finns överallt, lär er läsa! Den dagen ni tror att ni ska tvångsvaccinera mig är den dagen ni både får söva och binda fast mig!” / Eleonor

“För det första ska man ha valfrihet annars hamnar vi alla i en fascist stat! och med det de numera stoppat i vaccinet kommer vi utsätta kroppar för farliga prövningar om vi proppar oss fulla med olika vacciner eftersom vacciner blir fler och fler. Kroppen är inte gjord för allt detta , Bägaren rinner till sist över.” / Maria

“Denna vaccinerings hysteri bidrar endast till att göra kommande generationer så svaga att de inte har ett eget immunförsvar mot en vanlig förkylning ens! Sluta att långsiktigt ta livet av folk och ge dom följd sjukdomar som även dom måstevaccineras mot!” / Kitty

“Det är större chans att bli sjuk av vacciners biverkningar än av de sjukdomar som vi blir lurade och tro att vi motverkar. Aj, Aj Det handlar endast om pengar och makt. Jag har ännu inte sett att läkemedelsföretagen vill mänskligheten väl.” / Helena

“Feetglöm det, tänker varken vacinera mig själv eller nått av mina barn med narkolepsi som ett brev på posten. Om medecintillverkarna behöver försökskaniner så kan jag rekomendera marsvin.” / Torbjörn

“Min kropp är min. Ingen förutom jag själv har rätten att bestämma över den.
I förmyndaregenskap som förälder har jag också rätten att bestämma vad som är bäst för mina barn. Den rätten kan heller ingen ta ifrån mig.
Så NEJ, jag tänker inte tillåta att vaccineras eller att mina barn vaccineras!” / Lotta

“Att någon myndighet förbehåller sig rätten till min kropp och kan tvinga sig på mig med medicinska övergrepp är det mest kränkande och perverterade jag kan tänka mig. Känslan av att någon annan försöker äga och förmynda över min kropp och mitt psyke, väcker sådan avsky att jag skulle kunna överväga självmord om förslavningen blev mer omfattande.” / Camilla

“Varför ska man “tvångsvaccinera” människor? Har dom totalt förlorat greppet när det gäller biologisk och genetisk evolution? För att ta det snabbt; om vi vaccinerar oss hela tiden och allihop, då finns det en risk att en superbakterie eller ett supervirus kommer till, på ett sådant sätt att vi inte har någon möjlighet att försvara oss.” / Camilo

“Det finns vetenskapliga rapporter på allvarliga skador från vaccin. Framför allt barn som vaccinerats under 1 års ålder. Jag kan aldrig acceptera tvångsvaccinering!” / Martina

“Varje människa har rätt att bestämma över sin egen kropp. Att tvångsvaccinera är ett övergrepp. Dessutom så innehåller vaccinationer ämnen som är ohälsosamt för kroppen. Över min döda kropp att någon tvingar i mig detta. Hur ska folket någonsin få förtroende för politiker och myndigheter när ni gör övergrepp på allt och missbrukar er makt?” / Marika

“Det finns ingen, vare sig Statlig, Landsting, Kommunal eller annan så kallad övermyndighet typ WHO som ska ha rättighet att sätta sig över den vilja jag själv såsom myndig och vid mina sinnens fulla bruk och som människa beslutat skall gälla för mig och de mina som inte uppkommit till myndig ålder.” / Kent

“Hur långt ska vi låta myndigheterna gå i sin registreringsiver innan vi å det kraftigaste protesterar. Detta är bara ett exempel på den kontrollstat som håller på att etableras. Har våra välavlönade beslutsfattare inget viktigare för sig borde vi avsätta dom.” / Roland

“Än så länge har vi inte tvångsvaccinering, Men jag förstår att om vi inte protesterar är vi kanske snart där. Just med att det tydligen är WHO, som gärna vill se detta vaccinregister och Norge redan har infört det. WHO har sin egen lilla dolda agenda, för kom ihåg hur de agerade 2009 när alla skulle vaccinera sig, mot svininfluensan. Hemliga män satt och bestämde i dolda rum och pandemin utropades på oklara grunder. Nej när jag läste på debatten vad Mona från Norge skrev, förstår jag att vi som bor i länder som har WHO som rättesnöre ligger mer illa till än vad vi egentligen förstår.” / Marina

“I ett demokratiskt samhälle där jag har rätt att välja, väljer jag NEJ till tvångsvaccinering! I en demokrati finns ju inga tvång mer än när man anses inte kunna ta hand om sig själv. Betyder detta att staten anser att vi, hela Svenska folket, inte längre fixar våra liv så dom därför bestämmer detta?
Då har alltså demokratin med rätt att välja försvunnit genom ett trollslag, helt plötsligt? Rättsliga påföljder vid vägran? I Sverige? Det låter ju snarare som diktatur! På en rätt hög nivå också…Nu är vi många som blir irriterade vill jag lova!” / Marie

“Är nästa steg att återinföra tvångssterilisering? I den allmänna folkhälsans namn. Vad blir sen steget efter det? Det finns vissa gränser kring individens fri- och rättigheter en stat inte kan överskrida och fortfarande kalla sig en demokrati. Vi medborgare behöver öppna våra ögon och lägga ihop ett och ett, för summan av dem är otäck.” / Ilse

“Skrämmande! Vi är på väg mot ett slavsamhälle där all frihet att själv bestämma över vad man äter, dricker, etc. tas bort. Jag själv och inte staten ska bestämma över vad min kropp utsätts för. Eftersom staten påstår att vacciner skyddar så behöver inte de som låtig vaccinera sig vara rädda för de ovaccinerade. Finns ingen som helst anledning att alls införa tvångsvaccinering annat än för de multinationella läkemedelsföretagen vilka mutar socialstyrelsens och läkemedelsverkets och riksdagens tjänstemän.” / Robert

“Jag bor sedan några år tillbaka i Costa Rica där tvångsvaccinering redan förekommer. Tack vare detta flydde en dansk familj som bodde här och vägrat vaccinera sina barn bokstavligt talat över gränsen illegalt till Nicaragua och tog sig hem till Danmark där vaccinering är ett frivilligt val. Deras barn var födda i Costa Rica och när de vägrade följa vaccineringsprogrammet blev de förföljda av sociala myndigheter.” / Jenny

“I en demokrati ska vaccination vara frivilligt! Det måste vara upp till individen att bestämma över vad som ska föras in i dess kropp så länge individen inte är medvetslös eller inte vid sina fulla sinnens bruk. Manipulation av immunförsvaret som detta är, måste vara under individens egen beslutsrätt. Om individen beslutar att avstå från vaccination inkräktar det inte på de vaccinerades beslutsrätt eftersom de ju bör vara skyddade från den sjukdom de vaccinerats mot. Tvångsvaccination måste därför betraktas som ett grovt övergrepp.” / Lena (Dr)

“De styrande som nu försöker få vacciner accepterade och genomförda, har inte läst på. Mot bättre vetande, dvs all expertis i världen som talar emot vaccinationer, jobbar man nu in vaccinationer på löpande band. Det är ett hot utan dess like, mot mänskligheten, vår hälsa och vår globala överlevnad…Tag ert förnuft till fånga…!! Läs på åtminstone!!! Vi lever i en demokrati…alla har rätt att bestämma själva över sin hälsa!” / Gina

“Att ta ifrån folk deras fria vilja för att tjäna pengar är det värsta som finns. Vart är världen påväg? Finns det någon som helst logik kvar? Pengar är mer värt än välmående, än människoliv. Jag är en av dem som inte tror på vaccin eftersom jag vet vilka dolda skador det kan göra i kroppen. Men jag är också en av dem som håller hoppet uppe om frihet, även om det ibland känns långt borta.” / My

“Helt vansinnigt att utsätta kroppen för dessa påfrestningar och onödiga gifter som vacciner innehåller. Istället borde man lära folket HUR man bygger upp sitt immunförsvar. Procentuellt sett är det väldigt få människor i detta land som insett att det inte enbart handlar om hur maten smakar i munnen…utan vad gör den egentligen med våra kroppar. Se till att kunskapen kommer ut redan i grundskolan. Vanlig enkel näringslära borde stå på schemat så tidigt som möjligt. Hur svårt kan det egentligen vara? Men jag antar att det är ett sätt att hålla kommande generationer fast inom sjukvården. Eller?” / Jane

“Det finns andra sätt att t.ex. stärka upp sitt immunförsvar genom att äta bra ekologisk vegetarisk mat m.m. sånt som växer och utvinns från naturen som är anpassat till oss människor. Inte konstigt vi blir sjuka och får dålig immunförsvar när vi äter näringsfattig kost full med syntetiska tillsattser.” / Stefan

“Vaccinering har många frågetecken kring säkerhet och effektivitet. Långtidsstudier saknas av hur hur de enskilda ingredienserna påverkar hälsan på lång sikt samt hur deras cocktaileffekt påverkar oss. Oberoende, icke industrifinansierade studier behövs kring säkerhet och effektivitet och allt för få studier finns som jämför vaccinerade och ovaccinerade. det finns en massa studier som visar att förfarandet långt ifrån är säkert och leder till allvarliganedsättningar både fysiskt och psykiskt. Förutom dessa otydligheter kring vaccinering så bör hälsoförebyggande åtgärder och intag av läkemedel stå var människa fritt att själv få bestämma över.” / Marina

“Det är dags att Sverige får en riktig demokrati där medborgarna blir tillfrågade i viktiga frågor.” / Majidah


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq