Bistånd till Indien från Borrby stoppat av USA:s säkerhetstjänst

publicerad 9 januari 2013
- av NewsVoice

Cirka 7 000 kronor som stödföreningen för flyktingar i Borrby skickat till Indien frystes under en månad av USA:s säkerhetstjänst. "Det känns oerhört kränkande och fel", säger Anna Lindberg från stödföreningen till Skånes Fria.

Borrbyföreningens pengar skulle finansiera skolavgift för 17-åring Ingen verkar gå säker i USA:s krig mot terrorismen. Det fick Borrbys stödförening för flyktingar erfara när en av deras bankgireringar till Indien plötsligt frystes i över en månads tid, skriver SVT.

"Man tänker att någon måste skämta. En liten förening som har samlat in pengar för att hjälpa en människa i svår nöd - och pengarna är frusna!" säger Anna Lindberg, Österlens stödförening för flyktingar.