Bistånd till Indien från Borrby stoppat av USA:s säkerhetstjänst

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 januari 2013
- NewsVoice redaktion

Cirka 7 000 kronor som stödföreningen för flyktingar i Borrby skickat till Indien frystes under en månad av USA:s säkerhetstjänst. “Det känns oerhört kränkande och fel”, säger Anna Lindberg från stödföreningen till Skånes Fria.

Borrbyföreningens pengar skulle finansiera skolavgift för 17-åring Ingen verkar gå säker i USA:s krig mot terrorismen. Det fick Borrbys stödförening för flyktingar erfara när en av deras bankgireringar till Indien plötsligt frystes i över en månads tid, skriver SVT.

“Man tänker att någon måste skämta. En liten förening som har samlat in pengar för att hjälpa en människa i svår nöd – och pengarna är frusna!” säger Anna Lindberg, Österlens stödförening för flyktingar.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Ja UZA förnekar sig inte. Idiotrepubliken är den största faran för oss alla, och dom tar sig rätten att göra vad dom vill. Man säger bara att det är terrorism så kan man döda vad man vill. Liken tornar upp sig i deras fotspår !

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *