Holländsk organisation vill placera människor på Mars år 2023

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 11 januari 2013
- Torbjörn Sassersson red.
Mars One
Mars One
Mars One future settlement – Illustration: Mars One

Expeditionen har fått namnet “Mars One”. Fyra astronauter ska placeras på en permanent bosättning på planeten. Efter det ska bosättningen expandera sin population med 4 nya astronauter vart annat år, säger fysiker och professor Gerard Hooft.

Projektet började 2011 och den totala kostnaden beräknas till 6 miljarder dollar. Projektet inklusive expeditionen till Mars ska finansieras privat, utan politisk inblandning, genom det största media-eventet i historien. Projektet startades av holländarna Bas Lansdorp och Arno Wielders.

Astronauter som aldrig kan återvända till jorden söks under 2013. De inblandade kommer att gå till historien som män och kvinnor som offrade hela sitt liv på jorden för att bygga en koloni på en annan planet.

www.mars-one.com

Källor: The Sidney Morning Herald, Mars One

Mars One in 2013
Mars One future settlement – Illustration: Mars One

Mars One 2016


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Mars
Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *