Holländsk organisation vill placera människor på Mars år 2023

0
539
Mars One
Mars One future settlement – Illustration: Mars One

Expeditionen har fått namnet ”Mars One”. Fyra astronauter ska placeras på en permanent bosättning på planeten. Efter det ska bosättningen expandera sin population med 4 nya astronauter vart annat år, säger fysiker och professor Gerard Hooft.

Projektet började 2011 och den totala kostnaden beräknas till 6 miljarder dollar. Projektet inklusive expeditionen till Mars ska finansieras privat, utan politisk inblandning, genom det största media-eventet i historien. Projektet startades av holländarna Bas Lansdorp och Arno Wielders.

Astronauter som aldrig kan återvända till jorden söks under 2013. De inblandade kommer att gå till historien som män och kvinnor som offrade hela sitt liv på jorden för att bygga en koloni på en annan planet.

www.mars-one.com

Källor: The Sidney Morning Herald, Mars One

Mars One in 2013
Mars One future settlement – Illustration: Mars One

Mars One 2016

 
  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här