Janne Forsström berättar om hur zonterapi botar både kropp och själ

publicerad 23 januari 2013
- Janne Forsström
Janne Forsström

Janne ForsströmJanne Forsström är en diplomerad zonterapeut som driver det eget hälsoföretag  i Köping. För drygt 20 år sedan kom han i kontakt med zonterapi då han själv fick en serie behandlingar som gjorde honom frisk. Zonterapi visade sig vara en effektiv, enkel och kraftfull terapi som botar sjukdomar.

Många människor i dagens samhälle mår inte speciellt bra kan man ganska enkelt konstatera. Det kan vara allt ifrån rent fysiska till mentala, känslomässiga eller själsliga problem. Ohälsan hos mänskligheten har ökat ganska kraftigt det senaste århundradet, och det finns en lång rad av olika orsaker till det.

Zonterapins historia

För många tusen år sedan, troligen minst fem sex tusen år, började människan utveckla en behandlingsmetod som med tiden kom att bli mycket populär och välanvänd världen över i alla kulturer. Det var en form av tryckterapi, där de konstaterade att olika områden och zoner var förbundna med olika organ och kroppsdelar.

Människan vandrade på den tiden mestadels barfota, och fick då naturlig zonterapi när de vandrade fram över landskapen. De höll sig i regel ganska friska av det, även om det fanns sjukdomar och elände också på den tiden, men de största orsakerna till dem härrör från helt andra saker som t.ex. betydligt sämre hygien, dålig tillgång på föda m.m. Dock så existerade inte dagens vällevnadssjukdomar på den tiden.

När människan sedan började använda skor för att skydda fötterna, började även människans hälsa sakta att försämras. Stimulansen man får genom barfotavandring eller direkt zonterapi skapar harmoni och balans i både kropp och själ, välbefinnandet ökar på alla plan.

Läs vidare

Om Janne Forsström


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Detta om zonterapi var intressant att läsa nog för att jag är ganska informerad men detta med att gå barfota det var bäst. Så snart jag bara kan så älskar jag att ta av mig strumpor och skor och gå barfota på våren, sommaren och in mot hösten så länge det går vilket tydligen bara är så härligt hälsosamt… härligt. 🙂

  • Detta om zonterapi var intressant att läsa nog för att jag är ganska informerad men detta med att gå barfota det var bäst. Så snart jag bara kan så älskar jag att ta av mig strumpor och skor och gå barfota på våren, sommaren och in mot hösten så länge det går vilket tydligen bara är så härligt hälsosamt… härligt. 🙂

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *