Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Läkemedelsindustrins mediciner dämpar symtom – Riktiga mediciner läker kroppen

publicerad 1 januari 2013
- Janne Forsström
Janne Forsström
Janne Forsström – Pressfoto

Terapeuten Janne Forsström förklarar skillnaden mellan läkemedelsindustrins mediciner som trycker ner symptom och riktiga mediciner som understödjer kroppens naturliga förmåga till självläkning, de självläkande mekanismerna.

För att läkning ska kunna ske måste det skapas rätt förutsättningar. Genom att stimulera och understödja de självläkande mekanismerna kan läkning uppstå. Ett äkta läkemedel är ett ämne som innehåller, stimulerar och understödjer kroppens livskraft. Dessa läkande ämnen kommer från mineral, djur eller växtriket, förklarar Janne Forsström.

Vad händer i kroppen när vi intar ett farmakologiskt läkemedel?

“Ett farmakologiskt läkemedel, alltså ett syntetiskt framställt läkemedel, är ofta en kopia av ett specifikt naturligt ämne från mineral, växt eller djurriket. Det är oftast framtaget i syfte att försöka ”bota” ett visst symtom som uppstått i den fysiska organismen. Problemet eller kanske rättare sagt problemen, som ofta uppkommer, efter kortare eller i vissa fall längre tidsrymd, är följaktligen oftast biverkningar i form av symtom och problem som uppstått.”

Varför får vi då biverkningar?

“Jo det får vi bland annat för att ”läkemedlet” är framställt på syntetisk väg. Alla ämnen som vi intar, som kroppen inte känner igen reagerar den emot, det är vad vi i dagligt tal kallar för biverkning. Vi människor är med andra ord inte gjorda för att konsumera konstgjorda ämnen…”

Läs mer

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq