Läkemedelsindustrins mediciner dämpar symtom – Riktiga mediciner läker kroppen

9
328
Janne Forsström
Janne Forsström – Pressfoto

Terapeuten Janne Forsström förklarar skillnaden mellan läkemedelsindustrins mediciner som trycker ner symptom och riktiga mediciner som understödjer kroppens naturliga förmåga till självläkning, de självläkande mekanismerna.

För att läkning ska kunna ske måste det skapas rätt förutsättningar. Genom att stimulera och understödja de självläkande mekanismerna kan läkning uppstå. Ett äkta läkemedel är ett ämne som innehåller, stimulerar och understödjer kroppens livskraft. Dessa läkande ämnen kommer från mineral, djur eller växtriket, förklarar Janne Forsström.

Vad händer i kroppen när vi intar ett farmakologiskt läkemedel?

“Ett farmakologiskt läkemedel, alltså ett syntetiskt framställt läkemedel, är ofta en kopia av ett specifikt naturligt ämne från mineral, växt eller djurriket. Det är oftast framtaget i syfte att försöka ”bota” ett visst symtom som uppstått i den fysiska organismen. Problemet eller kanske rättare sagt problemen, som ofta uppkommer, efter kortare eller i vissa fall längre tidsrymd, är följaktligen oftast biverkningar i form av symtom och problem som uppstått.”

Varför får vi då biverkningar?

“Jo det får vi bland annat för att ”läkemedlet” är framställt på syntetisk väg. Alla ämnen som vi intar, som kroppen inte känner igen reagerar den emot, det är vad vi i dagligt tal kallar för biverkning. Vi människor är med andra ord inte gjorda för att konsumera konstgjorda ämnen…”

Läs mer

 

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
0 0 rösta
Artikelbetyg
9 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Åsa
Åsa
Gäst
8 år sedan

Detta är en blogg.. inte någon sorts nyhetsartikel. Vem skriver? En “zonterapeut”, utbildad endast i alternativmetoder. Hans resonemang saknar någon form av bevis överhuvudtaget, då han länkar till dels NewsVoice (här vet vi hur det ligger till, “Sassersson hittar på” skulle vi kunna kalla det), och dagenshomeopati.se, och för definition av “läkemedel” svarar skribentens “lärare”, zonterapeut och homeopat.
Killen har förstås rätt att blogga hur han vill om sina trossystem, men att det publiceras här som fakta anser jag mkt missvisande.
Han hänvisar till alla läkemedel från “läkemedelsindustrin” (han menar konventionella läkemedel) som endast symtomlindrande och “farmakologiska”. Fel båda gånger. Farmakologi är läran om läkemedel. Det finns en hel del botande läkemedel att tillgå (enkelt exempel – antibiotika, botar sjukdomen), och en hel del symtomlindrande (enkelt exempel – alvedon, lindrar smärta och feber, tar ej bort orsaken till smärta och feber). De som är endast symtomlindrande försöker inte låtsas att vara något annat.
Vidare tycker bloggaren att vi på nåt sätt är ofria och tvingas ta emot sjukvårdens syntetiska läkemedel – till det säger jag att ni som håller på och skriver sånt här på nätet borde nästan fråntas rätten att FÅ konventionell behandling när ni blir sjuka! men det kommer ju inte att hända, dock får ni så gärna låta bli att uppsöka vård om det stör er.
Han tycker då att inga av dessa läkemedel ska användas, pga biverkningar, och att ämnen direkt från naturen är bättre i rätt dos. Jaha, i fel dos då, biverkningar kanske?
För övrigt så finns det många akuta tillstånd där man behöver behandla fort, symtomlindra eller annars, och inte kan sitta och vänta på att helande krafter och naturläkemedel först ska stärka kroppens försvar..
Det finns mkt mer att säga om detta högst anekdotiska lilla blogginlägg, men jag nöjer mig här..

T. Sassersson
T. Sassersson
Gäst
Reply to  Åsa
8 år sedan

Du nämner att antibiotika kan bota. Antibiotika kan stjälpa mer än hjälpa. Enligt uppgifter från personer insatta i sjukdomen borrelia är Sverige inte uppdaterat i relation till ny forskning. Det medför (återigen) att den svenska sjukvården fortsätter med förlegade metoder, säger de. Tyska och amerikanska ILADS-läkare meddelar att bakterierna kaplsar in sig i en cystfrom och gömmer sig i kroppens vävnader och att antibiotika kan vara orsaken.

Ref: http://www.borrelia-tbe.se/

Jag fick själv en antibiotikakur i höstas pga borrelia och symptomen tycks fortsätta efter kåvepenin-kuren men på ett djupare plan, typ i muskler. Det är naturligtvis oroväckande och ger en besvikelse. Antibiotika lyfts ju fram som ett slags mirakelmedel av läkarna.

Jag träffade nyligen med en person som lider av neuroborrelios och denne var chockerad över den efterblivna vården och inkompetenta svenska läkare.

SR: Ljusning men också mörker i tre [borrelia]fall vi granskat
“Vi gjorde två program om Borreliaoffren för snart ett år sen. Vad har hänt sen dess? Inte mycket. Drabbade svenskar måste fortfarande åka utomlands och behandlas på dyra privatkliniker.”
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/129832?programid=3375

Åsa
Åsa
Gäst
Reply to  T. Sassersson
8 år sedan

Att antibiotika inte ALLTID hjälper, betyder väl inte att det är värdelöst. Har du någon som helst aning om hur många liv det räddat?? Jag har inga siffror, men sunt förnuft räcker i detta fall. Bara mödrar som dog i barnsäng.. alla möjliga infektioner av sår, från vanliga streptokockinfektioner mm.. vi kan nu BOTA dessa ganska enkelt. Sen är borrelia förstås ett fall som ibland är svårt, i många fall räcker Kåvepenin bra, men inte alltid. Är detta verkligen skäl att kategoriskt vägra allt som kommer från läkemedelsbolag?
Jag hade en hel del i övrigt att invända mot detta blogginlägg, framförallt att det är just ett blogginlägg utan referenser utanför det egna kompisgänget, har du inga fler kommentarer på det?

T. Sassersson
T. Sassersson
Gäst
Reply to  Åsa
8 år sedan

Jag har aldrig påstått att antibiotika är värdelöst.

Antibiotika har lyckats stoppa alternativt fördröja många allvarliga bakterieinfektioner.

Om bakterierna sedan kapslar sin sig återstår att behandla dem med något annat än antibiotika tex de medicintyper som Forsström beskriver, de som stödjer kroppens självläkande mekanismer, de som gör att tex ett skärsår läker eller en förkylning övervinns.

Antibiotika “botar” förmodligen inte per se. Det är i slutänden ändå immunförsvaret som botar kroppen, men ibland med understöd av antibitotika som dödar bakterier alternativt kapslar in dem i cystform.

Jag har inte heller hävdat att “kategoriskt vägra allt som kommer från läkemedelsbolag”. Det är du igen som påstår saker om andra utan fog.

Det finns självklart vissa preparat som gör nytta.

Om du har frågor om Forsströms inlägg ställ frågor eller önskemålet till honom. Jag antar att du vill ha referenser.

Janne
Janne
Gäst
Reply to  Åsa
8 år sedan

Hej Åsa, antar du är samma Åsa som blivit avstängd från vaccin.me p.g.a. dina okunniga och fula påhopp men jag ska svara på dina påhopp på mig och artikeln. Till att börja med så är jag Diplomerad zonterapeut och för att kunna bli det så behöver man även utbildning i basmedicin, alltså grundutbildning i skolmedicin vilket jag har läst. Skolmedicin verkar vara någon form av religion för dig, något som är heligt och det “enda sanna som fungerar”. Om det nu vore så, varför har då antalet kroniskt sjuka människor ökat lavinartat sedan folk började äta farmakologiska mediciner när skolmedicinen kom in i bilden? Varför är det tvärtom hos naturfolken där bara naturliga “alternativa” metoder används? Där folk bara äter naturliga saker. Nästa fråga, vad finns det för fel på de sidor jag länkat till? Jag skulle gärna vilja veta det! Besvara även gärna vad det är för fel på definitionen av läkemedel, i båda artiklarna, vill gärna veta det också! Du har en väldigt nedlåtande ton om zonterapi och homeopati, vill du vara snäll och förklara varför, du verkar kunna väldigt mycket om dem eftersom du skriver så! Nästa.. Farmakologi som är läran om gifter, hur kan syntetiska gifter bota på ett rätt sätt (alltså så en patient blir genuint frisk)? Vilka “läkemedel” botar? Det om Antibiotika har Torbjörn redan svarat bra på. När det gäller Alvedon så är den så farlig att den inte hade blivit tillåten om den tagits fram idag, tycker du att det är bra att folk äter den då om de har värk som den anses ska vara bra emot? Skolmedicinen är effektiv och bra när det gäller akutsjukvård, det har jag aldrig förnekat och kommer inte heller att göra. Det är den andra vården som handlar om kroniska sjukdomar som jag har åsikter om, den tycker jag inte är så bra. Sjukvårdsköerna ringlar sig längre och längre, folk blir sjukare och sjukare, samhällsekonomin går på knäna av de konstant ökande utgifterna. Är det alltså bra tycker du? Dina kunskaper och din medvetenhet verkar inte speciellt höga, varken någon av dem, du kör med… Read more »

Åsa
Åsa
Gäst
Reply to  Janne
8 år sedan

Men hej Janne, ja det är jag som blev avstängd från vaccin.me. ” p.g.a. dina okunniga och fula påhopp ” säger du, men jag förstår förstås att det är pga att mina kommentarer blev för svåra att bemöta. Apropå fula påhopp kan jag hänvisa till det du skrev om mig och mina barn och autism, som jag inte fick tillfälle att bemöta då vaccin.me tjejerna drog öronen åt sig. Det var, om något, ett fult påhopp. Du kalla rmig en riktigt egoist, ifrågasätter hur jag är skapt, samt anklagar mig för att inte bry mig om människor som drabbats av vaccinbiverkningar. Fel på alla punkter, och inte snällt. Men du får vara kvar på vaccin.me för du håller ju med om vad de skriver där. Berätta om din grundutbildning i skolmedicin? Hur många poäng? Vad innefattar den? Patologi/fysiologi? Skolmedicin, som jag kallar konventionell eller VANLIG, är ingen religion, det är vetenskap. Jag säger absolut inte att det är det enda sanna som fungerar. Ang min åsikt om zonterapi – inte så himla insatt men säkert finns det en hel del att hämta där som fungerar. Har själv såna där band runt handlederna mot åksjuka, och vet att akupunktur är mycket effektivt mot vissa typer av smärta, viss depression bl a. Ang homeopati – vatten och sockerpiller, lurendrejeri. Dock beter sig de flesta alternativare/homeopater som att deras sätt är en sorts religion, går inte att bevisa, man ska bara tro på det! Felet på de sidor du länkat till är följande: newsvoice.se publicerar i princip Sassersons åsikter om olika saker, han omformulerar artiklar till att passa hans syfte och hittar på helt befängda saker (nu senast tvångsvaccinering). Inte en särkilt pålitlig källa. Det andra du länkar till är din lärare och homeopat, vore himla konstigt om det inte backade upp det du sa, men återigen i form av någon sorts blogg. Inte fel, alla får blogga, men inte bra som bevis på något. Och sist länkar du till Dagens homeopati, vilket inte är tillförlitligt helt enkelt för att det skrivs av folk som tror på vatten och sockerpiller som helande. Folk… Read more »

marinaahlmMarina
Reply to  Åsa
8 år sedan

Det är faktiskt riktigt underhållande att läsa att du verkligen tror att du har så otroligt bra idéer och argument att vi på vaccin.me stängt av dig för att det var för svårt att bemöta. Nä du, uppvisa lite bra referenser på dina påståenden istället så är du välkommen 🙂 Vad gäller dina påståenden om att läkemedel botar sjukdomar så hade det varit intressant att få se alla referenser till detta. Sedan bli det ganska tjatigt att läsa samma tråkiga argument om att de som ifrågasätter LM borde förvägras vård. Sedan när blev vård likställt med LM?

Janne
Janne
Gäst
Reply to  Åsa
8 år sedan

@ Åsa Jag hade inte förväntat mig något inlägg av dig med någon större medvetenhet och kunskap, detta du skrev nu var inte heller det. Om vi först ska nämna några ord från debatten på Vaccin.me så tycker jag fortfarande det är lika tragiskt att du inte börjar tänka om och fundera i andra banor både när det gäller dina egna vaccinskadade barn och att du inte heller bryr dig om och försöker varna andra föräldrar så de inte också riskerar att råka ut för samma skador på sina barn som du fått. Du sökte ju referenser angående autism och vaccin och eftersom du är skolmedicinare kan du läsa här om vad en skolmedicinsk läkare skriver om det hela: http://vaccin.me/2012/06/22/vaccininducerad-autoimmunitet-och-autism/ Angående min basmedicinska utbildning har jag ingen plikt att stå till svars för och tala om den för dig. Den är som sagt godkänd för att bli Diplomerad zonterapeut och kraven för att bli det är de som de olika förbunden ställer på skolorna. De är samma i hela landet och utgör den bas som de kräver av en färdigutbildad terapeut. Du kan kontakta SFRF om du vill veta mer: http://www.zonterapi.nu/?page=1 Nu ser vi inom alternativmedicinen inte människan likadant som inom skolmedicinen, skillnaderna är ofta mycket stora. Kommer inte att redogöra för dem ytterligare i detta inlägg, eftersom de delvis redan är gjorda. Söker du veta mer om skillnaderna finns mängder av information att läsa på alternativa sidor på nätet. Angående Newsvoice.se så är du mycket dåligt påläst om du står och påstår att det “bara är Sassersons åsikter” som publiceras där, kanske skulle du ta och läsa artiklarna lite bättre samt läsa hänvisningarna till referenserna på sidorna. Angående min lärares sida så skriver du inte heller “vad som är fel där”, bara “att den bara backar upp mina åsikter”. Han har förresten en mångårig skolmedicinsk utbildning bakom sig samt över 30 års erfarenhet inom alternativmedicin plus en hel del övrigt så jag vet inte vad “det skulle finns för fel” där? Det är heller inte någon form av blogg, utan en skola där artiklar presenteras, kanske skulle du ändra… Read more »

catarina bäckstrand
catarina bäckstrand
Gäst
8 år sedan

Tips!
Se gärna filmen Sjukdom AB om det är möjligt att hitta den. Den väcker tankar
Den sändes på Svt förra året, men ligger inte kvar där eller på youtube under den svenska titeln. (någon som kan den franska/engelska titeln?)