Läkemedelsindustrins mediciner dämpar symtom – Riktiga mediciner läker kroppen

9
Janne Forsström
Janne Forsström – Pressfoto

Terapeuten Janne Forsström förklarar skillnaden mellan läkemedelsindustrins mediciner som trycker ner symptom och riktiga mediciner som understödjer kroppens naturliga förmåga till självläkning, de självläkande mekanismerna.

För att läkning ska kunna ske måste det skapas rätt förutsättningar. Genom att stimulera och understödja de självläkande mekanismerna kan läkning uppstå. Ett äkta läkemedel är ett ämne som innehåller, stimulerar och understödjer kroppens livskraft. Dessa läkande ämnen kommer från mineral, djur eller växtriket, förklarar Janne Forsström.

Vad händer i kroppen när vi intar ett farmakologiskt läkemedel?

“Ett farmakologiskt läkemedel, alltså ett syntetiskt framställt läkemedel, är ofta en kopia av ett specifikt naturligt ämne från mineral, växt eller djurriket. Det är oftast framtaget i syfte att försöka ”bota” ett visst symtom som uppstått i den fysiska organismen. Problemet eller kanske rättare sagt problemen, som ofta uppkommer, efter kortare eller i vissa fall längre tidsrymd, är följaktligen oftast biverkningar i form av symtom och problem som uppstått.”

Varför får vi då biverkningar?

“Jo det får vi bland annat för att ”läkemedlet” är framställt på syntetisk väg. Alla ämnen som vi intar, som kroppen inte känner igen reagerar den emot, det är vad vi i dagligt tal kallar för biverkning. Vi människor är med andra ord inte gjorda för att konsumera konstgjorda ämnen…”

Läs mer

 

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
9 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
catarina bäckstrand
Gäst
2 januari 2013 kl 10:33

Tips!
Se gärna filmen Sjukdom AB om det är möjligt att hitta den. Den väcker tankar
Den sändes på Svt förra året, men ligger inte kvar där eller på youtube under den svenska titeln. (någon som kan den franska/engelska titeln?)

Åsa
Åsa
Gäst
1 januari 2013 kl 18:50

Detta är en blogg.. inte någon sorts nyhetsartikel. Vem skriver? En “zonterapeut”, utbildad endast i alternativmetoder. Hans resonemang saknar någon form av bevis överhuvudtaget, då han länkar till dels NewsVoice (här vet vi hur det ligger till, “Sassersson hittar på” skulle vi kunna kalla det), och dagenshomeopati.se, och för definition av “läkemedel” svarar skribentens “lärare”, zonterapeut och homeopat.
Killen har förstås rätt att blogga hur han vill om sina trossystem, men att det publiceras här som fakta anser jag mkt missvisande.
Han hänvisar till alla läkemedel från “läkemedelsindustrin” (han menar konventionella läkemedel) som endast symtomlindrande och “farmakologiska”. Fel båda gånger. Farmakologi är läran om läkemedel. Det finns en hel del botande läkemedel att tillgå (enkelt exempel – antibiotika, botar sjukdomen), och en hel del symtomlindrande (enkelt exempel – alvedon, lindrar smärta och feber, tar ej bort orsaken till smärta och feber). De som är endast symtomlindrande försöker inte låtsas att vara något annat.
Vidare tycker bloggaren att vi på nåt sätt är ofria och tvingas ta emot sjukvårdens syntetiska läkemedel – till det säger jag att ni som håller på och skriver sånt här på nätet borde nästan fråntas rätten att FÅ konventionell behandling när ni blir sjuka! men det kommer ju inte att hända, dock får ni så gärna låta bli att uppsöka vård om det stör er.
Han tycker då att inga av dessa läkemedel ska användas, pga biverkningar, och att ämnen direkt från naturen är bättre i rätt dos. Jaha, i fel dos då, biverkningar kanske?
För övrigt så finns det många akuta tillstånd där man behöver behandla fort, symtomlindra eller annars, och inte kan sitta och vänta på att helande krafter och naturläkemedel först ska stärka kroppens försvar..
Det finns mkt mer att säga om detta högst anekdotiska lilla blogginlägg, men jag nöjer mig här..

T. Sassersson
T. Sassersson
Gäst
Reply to  Åsa
1 januari 2013 kl 19:39

Du nämner att antibiotika kan bota. Antibiotika kan stjälpa mer än hjälpa. Enligt uppgifter från personer insatta i sjukdomen borrelia är Sverige inte uppdaterat i relation till ny forskning. Det medför (återigen) att den svenska sjukvården fortsätter med förlegade metoder, säger de. Tyska och amerikanska ILADS-läkare meddelar att bakterierna kaplsar in sig i en cystfrom och gömmer sig i kroppens vävnader och att antibiotika kan vara orsaken.

Ref: http://www.borrelia-tbe.se/

Jag fick själv en antibiotikakur i höstas pga borrelia och symptomen tycks fortsätta efter kåvepenin-kuren men på ett djupare plan, typ i muskler. Det är naturligtvis oroväckande och ger en besvikelse. Antibiotika lyfts ju fram som ett slags mirakelmedel av läkarna.

Jag träffade nyligen med en person som lider av neuroborrelios och denne var chockerad över den efterblivna vården och inkompetenta svenska läkare.

SR: Ljusning men också mörker i tre [borrelia]fall vi granskat
“Vi gjorde två program om Borreliaoffren för snart ett år sen. Vad har hänt sen dess? Inte mycket. Drabbade svenskar måste fortfarande åka utomlands och behandlas på dyra privatkliniker.”
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/129832?programid=3375

Åsa
Åsa
Gäst
Reply to  T. Sassersson
1 januari 2013 kl 20:14

Att antibiotika inte ALLTID hjälper, betyder väl inte att det är värdelöst. Har du någon som helst aning om hur många liv det räddat?? Jag har inga siffror, men sunt förnuft räcker i detta fall. Bara mödrar som dog i barnsäng.. alla möjliga infektioner av sår, från vanliga streptokockinfektioner mm.. vi kan nu BOTA dessa ganska enkelt. Sen är borrelia förstås ett fall som ibland är svårt, i många fall räcker Kåvepenin bra, men inte alltid. Är detta verkligen skäl att kategoriskt vägra allt som kommer från läkemedelsbolag?
Jag hade en hel del i övrigt att invända mot detta blogginlägg, framförallt att det är just ett blogginlägg utan referenser utanför det egna kompisgänget, har du inga fler kommentarer på det?

T. Sassersson
T. Sassersson
Gäst
Reply to  Åsa
1 januari 2013 kl 21:53

Jag har aldrig påstått att antibiotika är värdelöst.

Antibiotika har lyckats stoppa alternativt fördröja många allvarliga bakterieinfektioner.

Om bakterierna sedan kapslar sin sig återstår att behandla dem med något annat än antibiotika tex de medicintyper som Forsström beskriver, de som stödjer kroppens självläkande mekanismer, de som gör att tex ett skärsår läker eller en förkylning övervinns.

Antibiotika “botar” förmodligen inte per se. Det är i slutänden ändå immunförsvaret som botar kroppen, men ibland med understöd av antibitotika som dödar bakterier alternativt kapslar in dem i cystform.

Jag har inte heller hävdat att “kategoriskt vägra allt som kommer från läkemedelsbolag”. Det är du igen som påstår saker om andra utan fog.

Det finns självklart vissa preparat som gör nytta.

Om du har frågor om Forsströms inlägg ställ frågor eller önskemålet till honom. Jag antar att du vill ha referenser.

Åsa
Åsa
Gäst
Reply to  Janne
1 januari 2013 kl 20:56

Men hej Janne, ja det är jag som blev avstängd från vaccin.me. ” p.g.a. dina okunniga och fula påhopp ” säger du, men jag förstår förstås att det är pga att mina kommentarer blev för svåra att bemöta. Apropå fula påhopp kan jag hänvisa till det du skrev om mig och mina barn och autism, som jag inte fick tillfälle att bemöta då vaccin.me tjejerna drog öronen åt sig. Det var, om något, ett fult påhopp. Du kalla rmig en riktigt egoist, ifrågasätter hur jag är skapt, samt anklagar mig för att inte bry mig om människor som drabbats av vaccinbiverkningar. Fel på alla punkter, och inte snällt. Men du får vara kvar på vaccin.me för du håller ju med om vad de skriver där. Berätta om din grundutbildning i skolmedicin? Hur många poäng? Vad innefattar den? Patologi/fysiologi? Skolmedicin, som jag kallar konventionell eller VANLIG, är ingen religion, det är vetenskap. Jag säger absolut inte att det är det enda sanna som fungerar. Ang min åsikt om zonterapi – inte så himla insatt men säkert finns det en hel del att hämta där som fungerar. Har själv såna där band runt handlederna mot åksjuka, och vet att akupunktur är mycket effektivt mot vissa typer av smärta, viss depression bl a. Ang homeopati – vatten och sockerpiller, lurendrejeri. Dock beter sig de flesta alternativare/homeopater som att deras sätt är en sorts religion, går inte att bevisa, man ska bara tro på det! Felet på de sidor du länkat till är följande: newsvoice.se publicerar i princip Sassersons åsikter om olika saker, han omformulerar artiklar till att passa hans syfte och hittar på helt befängda saker (nu senast tvångsvaccinering). Inte en särkilt pålitlig källa. Det andra du länkar till är din lärare och homeopat, vore himla konstigt om det inte backade upp det du sa, men återigen i form av någon sorts blogg. Inte fel, alla får blogga, men inte bra som bevis på något. Och sist länkar du till Dagens homeopati, vilket inte är tillförlitligt helt enkelt för att det skrivs av folk som tror på vatten och sockerpiller som helande. Folk som lurar behövande på pengar, och värst av allt, lurar folk till att inte skaffa ordentlig sjukvård när de behöver det. Om jag skulle förklara hur “gifter” (antar att du menar medicin) botar sjukdomar skulle jag behöva skriva flera böcker. Det är massor med olika verkningsmekanismer, olika ämnen för diverse… Read more »

marinaahlmMarina
Reply to  Åsa
1 januari 2013 kl 23:38

Det är faktiskt riktigt underhållande att läsa att du verkligen tror att du har så otroligt bra idéer och argument att vi på vaccin.me stängt av dig för att det var för svårt att bemöta. Nä du, uppvisa lite bra referenser på dina påståenden istället så är du välkommen 🙂 Vad gäller dina påståenden om att läkemedel botar sjukdomar så hade det varit intressant att få se alla referenser till detta. Sedan bli det ganska tjatigt att läsa samma tråkiga argument om att de som ifrågasätter LM borde förvägras vård. Sedan när blev vård likställt med LM?