Operation Gladio bakom Palmemordet?

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 28 januari 2013
- Torbjörn Sassersson red.

Sanningen om Palmemordet kanske aldrig tidigare varit närmare ytan än nu när TV-serien: “En pilgrims död” har aktualiserat teorier som etablissemanget inte hade förväntat skulle dyka upp i mainstream-debatten i tolfte timmen, innan mordet glöms bort för alltid.

Text: Torbjörn Sassersson | Uppdaterad 2013-01.28 kl 23:00

Info Wars intervjuade den 12 januari 2013 Richard Cottrell (ovan) en fd EU-parlamentariker som i sin nya bok om Operation Gladio undersöker hur “Stay behind-rörelsen” (NATO), genomfört false-flag operations i Europa. Gladio skulle under kalla kriget motverka bla kommunismen i Europa. Cottrell menar att Gladio förmodligen låg bakom mordet på Olof Palme.

Jag beställde boken “Gladio, NATO’s Dagger at the Heart of Europe” den 16 jan och tänkte skriva en artikel om ämnet efter att jag läst på nätet om Gladio i december 2012, men hann inte innan Inga-Britt Ahlenius, som varit chef på Riksrevisionsverket samt haft tjänster på FN och Finansdepartementet, tog upp ämnet. Hon fick sin debattartikel publicerad 27 januari 2013 i DN om mordet på Palme, ”Hemlig motståndsrörelse kopplas till Palmemordet”.

Operation Gladio och CIA

Gladio har varit under luppen tidigare. Så här skriver två historiker: Daniele Ganser (seniorforskare vid “The Center for Security Studies” på “Swiss Federal Institute of Technology”) och svensken Mats Deland (Uppsala Universitet) om Palmemordet:

Daniele Ganser, Mats Deland
Daniele Ganser, Mats Deland – Pressfoton

“Shortly before the exposure of the Gladio armies in Italy, Richard Brennecke had in summer 1990 explained on Italian television that the CIA had funded the P2 and that it had been involved in the assassination of Olof Palme.

“I knew the P2 ever since 1969 and have dealt with it until the beginning of the 1980s”, Brennecke claimed and said that he himself had worked for the CIA.

“The government of the United States financed the P2 with up to10 million dollars per month”, Brennecke claimed. “In some cases I met terrorists. They were seen as people who helped the cause of the United States”.

“Palme was a fly in the ointment so we got P2 to rub him out”, Brennecke said, claiming that George Bush senior as CIA Director under Ronald Reagan had been directly involved in the secret operation.”

Texten är hämtad från sidan 33 i deras rapport: Natos Secret Army in Europe (PDF)

Ahlenius nämner inte Gladio, men menar dem. Hon nämner istället “Stay behind-rörelsen” och liknar Palmenordet vid Kennedy-mordet [gemensam nämnare är att båda motarbetade vapenindustrin]. Samma dag 27 jan 2013, men c:a 12 timmar efter Ahlenius artikel, publicerar Newsmill en debattartikel om samma ämne: “Stark koppling mellan Stay behind och Palmemordet” (Newsmill) skriven av Anders Jallai.

Nu är värsta “konspirationsteorin” istället trovärdig teori.

Text: Torbjörn Sassersson | Foto på Palme Wikimedia Commons

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Tror ni att den dolda agendan är över? Nu, när allt som var i det dolda och alla osanningar avslöjas av statsapparaten och media? Det är nu det börjar. Vi går mot privatägt och lagstadgat slaveri. Maktens och Illuminaternas mål.

 • Att Palme skulle ha motarbetat vapenindustrin är knappast sant. Han hjälpte ju till att kränga Boforskanoner till Indien t ex.

 • Motivet varför P2/frimurarna ville mörda Palme är oklart. Att Palme skulle ha varit ett “smolk i glädjebägare” är ett ganska vagt påstående. Enligt min mening är motivfrågan tyvärr den svaga länken i nästan alla teorier om Palmemordet.

 • Konspiration har blivit mer trovärdigare än “officiella uttalanden”. Officiellt har ju fått en annan innebörd och används lite som om det inte är på allvar.
  Konspiration = sammansvärjning, syftar på ett hemligt samarbete mellan en grupp individer med dunkelt, olagligt eller illasinnat syfte.

  Ganska uppenbart att det finns många, även om konspiration har fått en liten negativ klang av mainstream media skulle jag vilja döpa det till sammansvärjningsteori.

  Multinationella företag, korrupta politiker sitter inte o gör majblommor bakom stänga dörrar. Det finns ett hav av sammansvärjningar därute, och vi måste exponera dem.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *