Snart kommer DSM 5 diagnosbibeln för psykiatriker – alla känslor behöver medicin

publicerad 18 januari 2013
- av NewsVoice

Snart kommer DSM 5 diagnosbibeln för psykiatriker. Det ryktas om att i den nya versionen kommer alla känslor ovanför och under equilibrium dvs känslobalans att klassas som behandlingsbara symptom.

Om du blir för glad eller ledsen kan du få medicin. Har du PMS? Skriker ditt barn efter glass? Dålig dag på jobbet? Är du arg i trafiken? Känner du sorg efter att din nära anhöriga har avlidit? Inga problem, från bebisar upp till åldringar och allt däremellan kan få medicin.

Tänk om du skulle få känsloutbrott i morgon? Bäst att ta något redan idag “just in case”.

“Publication of the fifth edition of Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5) in May 2013 will mark one of the most anticipated events in the mental health field.” / American Psychiatric Association