Studie: 17 miljarder jordstora planeter i Vintergatan

publicerad 11 januari 2013
- Torbjörn Sassersson red.
Jordliknande planeter – Bild: C. Pulliam & D. Aguilar (CfA)

Det går undan. Kepler Space Telescope hittar nya exoplaneter i en rasande fart. Forskare har detekterat över 800 exoplaneter dvs planeter i andra solsystem. Nu beräknar forskare att enbart Vintergatan har minst 17 miljarder jordstora planeter. 

Astronomer har beräknat att runt 17 procent av alla solar i Vintergatan har jordstora planeter i banor nära sina solar. Det betyder en jordstor planet runt var sjätte sol. Även utanför dessa banor kan det finnas “alien Earths” som kan ha liv, menar forskarna som bearbetat data från Kepler Space Telescope. Studien har accepterats för publicering i “The Astrophysical Journal”.

“These kind of rocky objects are everywhere, ” team member Francois Fressin, of the Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics (CfA), told reporters today (Jan. 7) during a meeting of the American Astronomical Society in Long Beach, Calif. [The Strangest Alien Planets (Gallery)] / Space.com

Kepler Space Telescope som blev operativ i mars 2009 flaggade 2700 potentiella planeter under sina första 22 månader i tjänst. Forskarna går kontinuerligt igenom data för att se hur många av dessa som är planeter.

“The research team wanted to know how complete and accurate Kepler’s survey has been — that is, what percentage of its finds are real, and how many planets is it likely missing? So they came up with a simulation that mimicked the telescope’s work, finding that about 90 percent of its detections are probably the real deal.”

Rewrite: Torbjörn Sassersson | Källa Space.com | Bild: C. Pulliam & D. Aguilar (CfA)

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • De stora ekonomiska kollektiven och imperierna i vår närhet är inte speciellt andligt lagda.
  Det finns ingen egentlig religion som vi har här på jorden.
  Men de är mera utvecklade intelligensmässigt och mycket mera fokuserade än de flesta jordmänniskor.. I universum värderas INTELLIGENS mycket högt. Är du mycket intelligent och fokuserad har du övertag gentemot dina konkurrenter inom t.ex. handel och kommers mellan världar. De kan också i vissa fall läsa dina tankar och genomskåda bedrägerier.
  Många av våra grannar lever mycket längre än vi här på jorden. En mexikansk professor mötte i början av 70 talet en utomjordisk kvinna som såg ut som en 30 åring. Hon berättade att hon besökte jorden i en expedition första gången 1251. Hennes livslängd är tusentals år.

  • Vad vet jag? Jag bor i en tvåa i Örnsberg. Har aldrig lämnat jorden. Har ingen internetförbindelse med Proxima Centauris planetsystem. 🙂

 • Det blir jobbigt för “supermakten USA” när det visar sig finnas extraterrestra megasupermakter med bättre kunnande på allt, mer andlig utveckling och högre moral.

  Eller kan en megasupermakt ha bättre kunnande på allt än vad som existerar på jorden (inkl teknologi), men samtidigt ha samma eller lägre andlig och moralisk utveckling än USA?

  Space Terrorists.

 • Spännande minst sagt. Det vimlar av jordliknande planeter i galaxen, men vi är de enda medvetna varelserna enligt “gammeltänket” vi matats med. Nu förväntar man sig nästa steg när teorierna om att det kan finnas från jämlika till överlägsna civilisationer, blir erkända. Menar de som blivit anklagade förut om att de bara “fantiserat barnsligt okunnigt”, men visar sig nu vara en en insiktsfull eller tom. en intuitiv logik, får en fantastisk upprättelse. Grattis till alla som tidigare blivit förtryckta, kränkta eller förlöjligade för att de varit ärligt öppna med sina tankar om andra civilisationer utanför planeten jorden.

 • Vår civilisation är fortfarande ganska okänd i vår galax.
  Enligt Marshall Summers i Boulder, Colorado får vi enstaka besök då och då.
  Det är alltså ingen skytteltrafik hit. Hans nya bok LIFE IN THE UNIVERSE berättar hur livet i universum egentligen är och hur vi snart måste anpassa oss till ett mycket tuffare liv när vi väl knyter kontakt med våra närmsta grannar.

  Andra böcker av Marshall Summers:

  Greater Community Spirituality
  Allies of Humanity
  Steps to Knowledge
  The great waves of change
  Wisdom from the greater community
  New Message from God

  Marshall Summers är 62 år gammal och har kanaliserat utomjordiska budskap i över 30 år.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *