Tiomersal i Pandemrix kan ha gett dig hjärnstörningar – Vad kan du göra åt det?

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 28 januari 2013
- Torbjörn Sassersson red.

Tog du Pandemrix 2009 eller 2010? Då kan du ha drabbats av vaga hjärnstörningar. Din förmåga att kunna vara fysiskt vaken, mentalt medveten och skärpt kan ha skadats. Vad gör du åt det? Finns det metoder som kan reparera din hjärna? Frågorna är öppna. 

Text: Torbjörn Sassersson

Biverkningar av vaccinUngefär 5, 3 miljoner svenskar, ca 60 % av Sveriges befolkning, har fram till den 8 januari 2010 vaccinerats med Pandemrix, enligt Läkemedelsverket. Smittskyddsinstitutet uppger att 6,1 miljoner doser injicerats i svenska folket. Vissa tog fler än en spruta. Pandemrix från GlaxoSmithKline innehöll tillsatsen Tiomersal som består av 49% etylkvicksilver, ett mycket giftigt ämne.

Metylkvicksilver – ett starkt gift

Studier visar att metylkvicksilver är kopplad till subtila utvecklingsstörningar hos barn. De får lägre IQ och sämre språkkunskap, minnesfunktion och koncentration. [1] Det finns flera fall i världen där ett stort antal människor blivit allvarligt förgiftade av mat förorenad med metylkvicksilver. Effekten var neurologiska skador, koordinationsförluster, talsvårigheter, begränsningar i synfältet, hörselnedsättning, blindhet och död. Barn som exponerats i fosterstadiet fick motoriska svårigheter, sensoriska problem och utvecklingsstörningar, enligt Wikipedias post om metylkvicksilver.

Etylkvicksilver i Pandemrix kan vara dubbel så giftigt som metylkvicksilver

Tiomersal innehåller etylkvicksilver, inte metylkvicksilver. Enligt Läkemedelsverket kan ett ”worst case scenario” räknas fram i vilket etylkvicksilver kan bedömas vara cirka 2 gånger mer toxiskt än metylkvicksilver.

“Etylkvicksilver är betydligt giftigare för fostrets hjärnceller än metylkvicksilver. Med nuvarande kunskap kan man inte vara säker på att den dosen etylkvicksilver som finns i Pandemrix inte skulle kunna ge upphov till en hämmad hjärnutveckling hos foster och barn”, säger Professor Maths Berlin som en kommentar till en studie på Tiomersal. [2]

Forskningsrapporten visar:

 • Mitokondrierna i cellerna skadas mycket allvarligt av Tiomersal. Mitokondrierna är kroppens generatorer för att ge kroppen energi. Resultatet blir orkeslöshet och extrem trötthet.
 • Minskad oxidantreduktion. Kroppens skydd mot fria radikaler försämras. Följden är tex cancer.
 • Celldegenerering och celldöd
  Källa: Amagamskadefonden.se

Har du drabbats av symptom efter svininfluensasprutan som du misstänker kan ha att göra med att du tog Pandemrix? Finns det metoder att reparera hjärna, nervsystem och immunförsvar? Kommentera gärna nedan. 

Text: Torbjörn Sassersson


Relaterat

FASS har tagit bort informationen om Pandemrixs biverkningar. [per den 28 jan 2013]

Wikipedia (svenska versionen) finns ingen post om etylkvicksilver. [per den 28 jan 2013]

Artikel: Regeringen – Jämför 5,3 miljoner vaccinerade svenskars öde med 4 miljoner ovaccinerade

Studie: [1] Rice, DC; Schoeny, R; Mahaffey, K (2003). ”Methods and rationale for derivation of a reference dose for methylmercury by the U.S. EPA”. Risk analysis : an official publication of the Society for Risk Analysis 23 (1): sid. 107–15. doi:10.1111/1539-6924.00294PMID 12635727

Studie: [2] Mitochondrial dysfunction, impaired oxidative-reduction activity, degeneration, and death in human neuronal and fetal cells induced by low-level exposure to thimerosal and other metal compounds


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Känner flera personer, både barn och vuxna, som blivit sjuka efter vaccin. Har en väninna som blev flunsavaccinerad för två månader sedan ..trots att jag varnade henne! Sprutan triggade en SLE-attack direkt och hon är fortfarande mycket dålig ..kan inte ens köra bil just nu. Känner många som tar vaccin mot influensa och ‘går på pumpen’ men lika förbannat gör de om det ..varje år!

  Jag har själv levt med SLE, sedan tidig ålder, och att acceptera något som helst vaccin skulle inte falla mej in – aldrig i livet! Det tog mej flera år, bl.a. med hjälp av akupunktur, homeopati, massage, kiropraktik, en lång radda kosttillägg, ekologisk LCHF-kost, rent vatten och inte minst Ionosils kolloidala silver(!), att få kontroll över min sjukdom. Nu är jag mycket noga med vad jag stoppar i mej och lika viktigt är det med hår och kroppsvård. Allt vi sätter på huden går in i kroppen. Därför gör jag numera egna hud produkter etc. Det som gäller är ekologiskt ‘allt’ ..även kläder i den mån det går.

 • Blev direkt sjuk efter vaccinationen med ständiga influensa symtom. Efter ett år var jag helt orkeslös, feberpåslag vid fysisk aktivitet och total hjärndimma. Fick även konstig nervpåverkan med halvsidig förlamning under några dagar som inte kunde förklaras. Sköldkörtelproblem och nervsmärtor. Fick hel sjukersättning 2016. Efter några års sängbundenhet tog jag situationen i egna händer då vården inte gav mig ngt. Jag inriktade mig på att rensa kroppen på gifter och börja äta antiinflammatorisk kost. Har även fått B12 injektioner som gav stor effekt. Idag vilar jag endast 30 min mitt på dagen och börjat få livet tillbaka. Så har stor förhoppning om förbättring.

 • Kan man se förändringar som uppstått pga vaccinet? Alltså, finns någon forskning gjord där man jämför de som har tagit vaccin med de som inte har det?

 • Angående skadade celler av miljögifter som kvicksilver och/eller aluminium, eller varför inte bly kan hjärnan efter strikt avgiftning och avhållsamhet så gott det går, reparera sjuka/skadade celler. Länge trodde man att den vuxna hjärnan inte kunde ändra eller förnya sig i någon grad. Man fick klara sig med de hjärnceller man hade, förlorade man dem var de borta för alltid. Dock har man nyligen upptäckt att hjärnan faktiskt skapar nya celler och nya kopplingar under hela livet vilket inte bara ger hopp om att reparera skadade hjärnor utan även förbättra friska hjärnor.
  Drömmen är att kunna stimulera hjärncellernas egen förmåga att föröka sig. På 60- och 70-talen upptäckte man att axoner kan växa ut i viss mån efter en skada. Man upptäckte också hos människor, primater och fåglar ett fenomen som man döpte till neurogenesis – uppkomst av nya neuroner i hjärnan. Men om hjärnan skapar nya celler, varför finns det så många som lider av neurala sjukdomar som Parkinsons, Huntingtons och stroke, för att nämna några? Varför ser vi inte hjärnor som återhämtar sig efter skador? Man tror att svaret ligger i vad som händer under neurogenesis. Som var och en förstår måste man vara ytterst restriktiv med föda. Vi människor har ju en förmåga att äta sådant som egentligen inte har någon som helst viktiga näringsämnen. Hjärnans återuppbyggnad efter skada/sjukdom är ytterst beroende av de rätta näringsämnen som behövs för hjärnans reparation. Ekologiska Animaliska fetter som omega 3, mineraler som selen och zink är några. Vitaminer har vi A,C,D! Vatten som självklart är så rent som möjligt och då filtrerat till nära 100% från tungmetaller. Fluorfri tandkräm osv. Ekoägg kan man äta för att boosta uppbyggnad och för immunförsvarets funktion 4 ägg med 50 g smält smör morgon-lunch-middag.

 • Hej Annika.

  Nej, jag jobbar inte med detta.

  Har själv klart goda erfarenheter av homeopati, men skulle inte använda denna terapiform till själva avgiftningsprocessen.

  Det finns mycket riktigt en del kosttillskott, däribland selen, som man bör ta under själva avgiftningen, detta för att skydda kroppen mot negativ påverkan från gifterna när dessa förflyttas ut ur kroppen, från organen och vidare via bindväv, blod och tarmsystem.

  Bortsett från att vacciningredienser ansamlas i hjärnan, så kan man drabbas av tarmläckage, -allergier, -inflammationer och -virushärdar, vilka får tarmens nervsystem att skicka störande signaler upp till hjärnan och släppa in otillräckligt nedbrutna molekyler i blodet. Detta kan i sig ge olika grader av personlighetsförändringar, neuroser och psykoser.

  Vacciner är kända för att framkalla överkänslighet mot olika födoämnen, ibland kan en stor del av symptomen reduceras enbart genom att ett eller flera födoämnen utesluts ur kosten.

  Eftersom förutsättningarna alltid är individuella kan jag inte rekommendera din son en specifik kost, denna måste optimeras utifrån vilken mat just han tål och fungerar bra på.

  Jag nämnde inte i förra kommentaren att en del Pandemrix-skadade har blivit hjälpta av terapi som går ut på att man bearbetar ligament, senor och muskler, för att på detta sätt lösa upp vaccinframkallade blockeringar som hindrar kroppens blod- och energiflöden.

 • Hej Per!
  Tack så mycket för att du tog dig tid att svara! Du skriver att du skulle hjälpa min son genom att framförallt avgifta honom från kvicksilver och aluminium. Menar du att du jobbar med detta, att du typ är homeopat?
  Har du några tips på vad min son bör ta för något/några slags tillskott? Har hört att selen kan hjälpa men jag antar att det finns mer. Vilken typ av kost tycker du att han ska undvika och vad är bra att han äter?
  Tack på förhand för svar!

  Med vänlig hälsning
  Annika

 • Det är alltid lika smärtsamt att höra om vaccinskadade barn, jag beklagar verkligen, men hoppas att du skall lyckas få honom mycket bättre, något som sjukvården med all sannolikhet inte kommer att bidra till det allra minsta.

  Det finns ganska mycket man kan pröva, Annika, men det kommer i så fall inte att bli raka spåret, man får ofta pröva sig fram och det kan ta några år innan man ser en förbättring.

  Jag kommer inte ihåg nu allt vad Pandemrix innehöll, men kvicksilver har en extremt negativ inverkan på psyket. Jag har för mig att där även fanns aluminium, också det mycket störande på immunförsvaret och hjärnan, liksom de flesta ingredienser i vacciner. Deras uppgift är ju att skapa oreda i kroppen så att immunförsvaret försätter kroppen i ett inflammatoriskt och reaktivt tillstånd.

  Jag skulle framför allt hjälpa honom att avgifta från bland annat kvicksilver och aluminium. Detta måste göras försiktigt och sannolikt tillsammans med en mer eller mindre förändrad kost och kosttillskott.

  Läkemedel kan eventuellt reducera symptom men är samtidigt destruktiva. Det finns alternativa metoder att behandla schizofreni som funkar för många människor utan skadliga biverkningar, men jag vet inte riktigt när det är lämpligt att introducera och utvärdera sådana i förhållande till själva avgiftningen.

  Det finns med största sannolikhet hopp om att du kan få din son mycket bättre, men det kan som sagt ta tid och innebära mycket jobb för dig som förälder och en del “trial and error” innan ni hittar rätt kurs.

 • Hej! Jag har en son som nu är 19 år gammal. Han tog (tyvärr) pandemrixsprutan i december 2009 och efter några månader började han personlighetsförändras. Sedan följde några mycket kämpiga år tills han till slut i juni 2014 fick en psykosdiagnos (troligen schizofreni. Vi har många fruktansvärt jobbiga år bakom oss och min som har vårdats mycket på sjukhus och det är mycket svårt att hitta ett läkemedel som han mår bra av. Jag har hela tiden misstänkt att allt är sprutans fel, min intuition säger mig det och t om hans läkare säger att han har en atypisk schizofreni. Vi har ingen heriditet (ärftlighet) för psykossjukdomar i någon av våra släkter och det brukar i princip alltid vara ärftligt. Är det någon här som har hört talas om något liknande fall som min sons och vad ska vi göra. Min son var en helt normal kille innan han blev sjuk. Jag tror på att detta beror på etylkvicksilvret som har förstört hans hjärnceller och på något sätt gjort att han har insjuknat i en psykos. Han fick även sömnparalyser ca 2 år efter sprutan, kan det vara ett symtom på narkolepsi? Tacksam för svar.

 • För ett antalår sedan utreddes frågan om Tiomersal i vacciner med avseende på ADHDav USEPA, den amerikanska miljömyndigheten. Den stora tillverkaren då av vacciner med Tiomersal var glaxo-Smith-Kline (GSK). Utrdningen kom fram till att det inte fanns något att oroa sig för Nör resultatet skulle redovisas visade det sig att den som ledde utredningen, en EPA-tjänsteman hade slutat och tillträtt en tjänst på GSK! et ser ju knappst ut som en tillfällighet!

 • Hej. Min dotter blev jättesjuk i encefalit när hon var fyra år gammal, hennes autoimmuna åkomma heter Adem och liknar Ms, fast Adem är snäll nog att inte lämna spår och bara ha ett skov. Det var en fruktansvörd tid där vår dotter svävade mellan liv och död. Adem uppkommer oftast efter vaccination, vattkoppor och andra infektioner, i min dotters fall kunde man inte härleda orsak. Jag lät henne ta pandemrix under 2010/2011, alltså två sprutor. Jag tog ej själv. Jag ville ge det bästa tänkbara till mitt barn. Jag litade på myndigheter. Jag misstänker att Pandemrixet skadade mitt barns immunförsvar såpass att hon blev allvarligt sjuk. Det enda som gör mig osäker är tidsspannet mellan spruta och insjuknande, mer än ett år.

  Finns det någon annan som drabbats av neurologiska sjukdomar ett år efter Pandemrix? Kan det ligga latent längre och bryta ut senare? Hur fungerar detta? Hjälp mig du som kan detta.

  Vänligen Pernilla

 • Efter att jag tog vaccinet började jag bli väldigt förkyld/ hostig och slemmig i halsen under perioder av 2-4 veckor. Detta var ingenting jag varit med om tidigare.. Jag drabbades också av extrem utmattning/trötthet i perioder. Denna utveckling fortsatte under ca 2 år innan jag fick en jättesvår bihåleinflamation som kom och gick under ca 14 månader. Under hela denna tid var jag mkt trött, kunde inte tänka klart, kände mig förvirrad och orklös, kunde inte fokusera/koncentrera mig på saker som förut varit enkla för mig. Min syn verkade förändrad och även min inlärningsförmåga verkade inte densamma. Jag kunde inte hålla mig vaken, och varje morgon var jag trött och varje dag runt 2-tiden somnade jag utan att kunna göra någonting åt det… jag fick avbryta mitt jobb eftersom jag inte kunde hålla mig vaken. Jag kände mig helt förvirrad och borta i huvudet. Jag gjorde blodprover och hade superbra resultat på näring, men mitt IGA (slemhinnornas immunförsvar) var lägre än det som var ok. Jag har träffat så många läkare men ingen har kunnat hjälpa mig.
  Idag mår jag betydligt bättre, men känner fortfarande att jag har svårt att fokusera på saker och ta in intryck som jag kunde förut. Jag har lagt om min kost och endast ätit ekologiskt och betydligt mer färska grönsaker och frukter än förut. Mycket ingefära och färskpressade juicer.
  Helt ofattbart att ingenting görs åt det här. Jag är 22 år nu och det här har förstört så mycket för mig… samtidigt som jag lärt mig oerhört mycket förstås.

  • Dina symtom liknar mina symtom jag hade när jag va i din ålder. Allt började 1996-8 efter vaccination, för resa till Thailand. Trött o hängig och i bland var det som om jag inte brydde mig alls om något. Skit i halsen har jag nu haft i 15 år typ 2 ggr per år. Men nu har jag tagit bort mandlarna, och är typ aldrig sjuk nu. Har du kollat utfall du har narkolepsi? Vad som för mig kom efter ca 3 år efter vaccinationen var kataplexi.
   Kataplexi, (av grekiskans kataplexis = nedslå), är ett medicinskt tillstånd som innebär perioder av muskelsvaghet och kroppslig trötthet, ofta som symtom på narkolepsi, ungefär 70% av de som drabbats av narkolepsi upplever även kataplexi. Kataplexi uppkommer ofta i attacker eller anfall. Kataplexi uppstår oftast vid upplevelsen starka känslor som t.ex. glädje eller sorg. Gör det så gott som helt omöjligt att kunna skratta och kan även uppstå vid rädsla eller sorg [1]
   Det va efter det jag fick uppsöka nervologen och fick diagnosen narkolepsi. Och mår så bra nu. Hade också problem på jobbet, spec efter lunch. Det löste jag genom att äta en måltid med väldigt få kolhydrater.

 • Fredrik ,

  Det var intressant. Tycks inte ha en direkt effekt på just kvicksilver men däremot på GSH status som indirekt skyddar emot kvicksilver.

 • Torbjörn, här är mina svar på din fråga i rubriken och avrundning:

  ”Vad kan du göra åt det?” – INGENTING, om Jag inte i rättssäkert brev kvalitetssäkrat vårdgivaren och vårdgivarens producerade resultat, innan du godkänner att ta sprutan!

  ”Tog du Pandemrix 2009 eller 2010?” – NEJ och det känns bra i nutid och nära framtid och rum, men Jag beklagar enskild konsument som lät sig luras av laglös svensk vårdgivare!
  ”Vad gör du åt det?” – INGENTING, så länge min mentala kunskap, tänk och handling i tid och rum vill, kan och vågar skydda min enskilda hälsa, miljö, säkerhet och ekonomiska intressen i harmoni med EU-rättens företräde och EU-domstolens tolkning och rättspraxis!
  ”Finns det metoder som kan reparera din hjärna?” – NEJ, inte om det allmänna vill, kan eller vågar förgiftat den och Jag älskar att mentalt lyda Jante,och Luthers läror och Ågrens ofta livslånga motstånd av mentala förnekelse och förvirring, i varje enskild fyrarummare!

  Med vänlig hälsning

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *