Kräv nolltolerans mot allvarliga läkemedelsbiverkningar och vårdmisstag

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 4 januari 2013
- NewsVoice redaktion

Har du eller någon du känner drabbats av allvarliga vårdmisstag eller allvarliga biverkningar pga läkemedel? Anser du att det är oacceptabelt? Då är du rätt person att lämna ditt namn i den här namninsamlingen.

Syftet med namninsamlingen är att väcka debatt samt påverka politiker, myndigheter och industrin i rätt riktning.

Varje år dör minst 3 000 människor i Sverige pga vårdmisstag. Men mörkertalet kan vara avsevärt större eftersom alltför få patienter, anhöriga och läkare anmäler vårdmisstag och skadliga läkemedelsbiverkningar.

Läs mer: Vårdförbundet krävde 2012 nolltolerans mot vårdens misstag.

Gör det du med! Skriv på nedan. 

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Vem har bestämt att skolmedicinen ska ha monopol?
  Alltför många “läkemedel” gör mer skada än nytta som till exempel
  statiner och vacciner som Gardasil. Frågan är varför dessa och
  många andra tillåts överhuvudtaget!

 • Har boken hemma just nu. Försökte informera några vänner idag. De sa att jag har blivit hjärntvättad och att vår läkarvård är fantastisk bra! Hur bär ni er åt för att övertyga folk om läget just nu?

 • Även efter 30 år är vården rena skämtet. Vi kan tacka gökungen läkemedelsindustrin som knuffat ut allt mänskligt ur vården för att på andras bekostnad göda sig själv till oanad storlek och fjäderskrud.

 • Samhället vill att vi ska bli sjuka. Allt pekar ju åt det hållet. Nu talas det om tvångsvacinering ,det är många som säger att dom kommer att handla i nödvärn.Vi måste få besämma över vår egen kropp.

 • Att gamla dementa som blir oroliga ska “lugnas” med neuroleptika är bedrövligt! Biverkningarna är stora och det är inte de gamla som hjälps av det, det är personalen som inte behöver bemöda sig lika mycket om ett gott bemötande.

  • När två av mina flickor vaccinerades mot svininfluensan så fick dom reumatism. Flera i grannskapet fick också reumatism i olika former trots att det inte fanns med i det genetiska arvet. Själv blev jag drabbad av en konstant trötthet. Går hos en naturläkare som hjälpt mej mycket. Varför reagerar inte samhället när man ger ett vaccin och så många blir sjuka efteråt?

 • Gick in till Akuten – Fick köras ut i rullstol pga vårdmisstag!
  Adrenalin intravenöst direkt i blodet belastade och påfrestade mitt hjärta så oerhört att det framkallade en hjärtinfarkt.

  Läs gärna mer om mitt livsöde i boken, Blodet av ett lamm utan fel och lyte, Recito förlag.

 • DANIEL>>> Jag fick också en sådan medicin, fast i 15 år då, jag kämpar för att ta mig ifrån den. Den medicinen som inte ger beroende, ger mig hemsk abstinens, trots att jag trappar ned försiktigt.
  Hoppas ni övriga också fortsätter att kräva ändring, Sverige ska vara ett föregångsland för sådant här, nu ligger vi lång efter!

 • Det finns inte en enda medicin som inte ger biverkningar. Ta till exempel astmamediciner som gör att vi får ont i halsen och blir hesa samt mer andningssvårigheter än utan medicin. Levaxin mot nedsatt sköldkörtelfunktion skrivs ut utan att kolla om sköldkörteln fungerar eller ej. Den behöver kanske bara en puff i rätt riktning för att startas om. Medicin mot högt blodtryck ska vi bara inte tala om. Allt från blodtrycksfall till alla möjliga konstiga biverkningar. Den ena värre än den andra. Tur att jag efter alla år kommit på att det finns naturläkare som verkligen kan och vill göra något vettigt. Synd bara att jag låtit det gå tjugo år innan jag provade naturläkemedel. Men än har jag förhoppningsvis många år kvar att leva. Inger

 • Jag har erfarenhet av behandling med såväl psykofarmaka som kolesterolsänkande preparat och kan konstatera att allt detta bara är av ondo. Det sistnämnda hade jag möjlighet att själv lägga av med, vilket resulterade i att jag mådde bättre.

 • Det är helt otroligt att pengar och makt ska stå ivägen för människors hälsa. När vi istället bör hjälpa så många som möjligt.
  Allt detta gör att ingen litar på sjukvården. Nä fram för fler alternativa behandlingar där det ses till det holistiska synsättet istället.

 • Det finns många alternativa metoder som INTE ger biverkningar. Som tex. Homeopati, akupunktur och produkter från växtriket. Det är dags att de får komma fram på marknaden nu och att detta inte bromsas av giriga läkemedelsföretag. I Sverige är tilltron till kemiska läkmedel skrämmande stor i förhållande till andra länder i världen.

 • Jag rekommenderar en dokumentärtrilogi: https://www.artimus.se/productions.php

  En dokumentärfilmstrilogi om hur läkemedelsindustrin tillåts agera på ett sätt som hotar det civilicerade samhället genom att media, politiker och inte minst läkare låter sig manipuleras. Mediciner står för den enskilt största kemiska påverkan på människan vilket kräver statliga regleringar, internationellt samarbete men också insyn, öppenhet och journalister som granskar och ifrågasätter istället för att låta sig bli köpta av PR-byråer som förvandlar reklam till information och nyheter.

 • Fem år av mitt liv har jag levt i en tjock dimma, på grund av svåra biverkningar från en medicin. Samtidigt fanns det fanns betydligt skonsammare mediciner, till och med med bättre potens mot min sjukdom. Varför fick jag inte dessa? Jag litade på sjukvården och enligt läkarna hade mina symptom inget med medicinen att göra.
  När jag på egen hand gjorde ett uppehåll i min medicinering, så ramlade jag ur den tjocka dimman och förstod med ens hur allvarliga biverkningarna faktiskt var, och att de självklart kom från medicinen.

  En stor del av denna problematik står att finna i läkemedelsbolagens patent. Tillräckligt med pengar måste tjänas in på en medicin, innan en annan medicin får ges ut. Denna medicin kan ha legat och väntat i tio år, samtidigt som människor lider.
  I mitt fall hade man inte ens behövt vänta på ny medicin, den fanns redan där, sedan länge, men tydligen så förbinder sig staten vid att köpa viss mängd av medicinerna. Det är viktigt att medicinerna uppfyller krav på funktion, men biverkningar är klart underordnat.

  Ekonomi är i alla avseenden viktigare än människan. Det är samhället som vi nu lever i. Inget problem i denna värld kommer att lösas, om det inte går att tjäna pengar på att lösa det.
  Vad som är mer skrämmande, är det faktum att läkemedelsindustrin, med allt vad den innefattar, tjänar mer pengar på att inte bota sjukdomar.

  Fundera på det.

 • Vem har ansvaret för den så kallade vården ? Jo INGEN
  Vem borde ha det fullständiga ansvaret för den egna hälsan och varför vill inte majoriteten ta detta ansvar?

  Påverka politiker och myndigheter Hah, för det första så krävs intellektuell förmåga och goda, ärliga intentioner för att ta till sig och processa information hos båda parter vilket i politikerfallet är omöjligt då dessa valt bort dessa egenskaper i utbyte mot kortsiktiga egna förmåner/vinningar totalt samvetslöst och endast gör som dom blir tillsagda av den “skuggregering” som bakom kulisserna håller både piskan och moroten. Förresten, vem behöver dessa instanser ?

  Myndigheter, vad är det ? det enda som existerar är ett gammalt väl utbyggt brottssyndikat bestående av femtekollonnare/sellouts som länge verkat som kommersiella bolag maskerade bakom begreppet “myndigheter/auktoritet där man sen länge tror sig ha befriat sig från ansvar, men misströsta inte, denna ansvarsbefrielse funkar bara så länge den hypnotiserade/manipulerade massan inte inser att ansvar inte går att delegera utan endast dela, så den som orsakar skada eller bidrar till det är fullt ansvarig för sina handlingar och bör be om ursäkt och gottgöra sina misstag oavsett titel eller färg på den broderade pyjamasen man gömmer sig bakom.

  Sanning och rättvisa under fullständigt eget ansvar för sina tankar, ord och handlingar oavsett egna konsekvenser är det enda som kan få slut på denna sorgliga mänskliga ekvation vi alla genomlider just nu.

  Varma hälsningar till alla och låt oss släppa kontrollen och testa att leva tillsammans på riktigt och inte som idag endast existera som olyckliga egotrippade atrapper.

  Ref: “Myndigheter” allabolag. se ( Svenska domstolar, Skatteverket, Rikspolisstyrelsen mfl)

  Ref: Hälsa och friskvård bla. : http://www.cancertutor.com , aprikoskärnor.se plus många fler, minns vems ansvar det hänger på.

  ps. En cancertumör är INGEN sjukdom som ska bekämpas utan ett symptom på att kroppens självläkningsmekanism arbetar på att fixa den egentliga orsaken/obalansen/bristen, nyckeln är att hjälpa denna mekanism att göra sitt jobb och det kan den endast inom vissa givna ramar, för allt som vi kallar sjukdom är resultatet av att vår fantastiska biologiska maskin vi nyttjar har för mycket av det som inte ska vara där och för lite av det som behövs ds.

  Vänliga hälsningar, anhängare av ofriserad sanning och rättvisa

  • Mycket bra inlägg, kan bara instämma i allt du skriver. Människan måste själv börja ta ansvar för sina egna handlingar, sin egen hälsa.

  • Johannes, skrev //Finns INGEN namninsamling här//, – men budskap om namninsamling finns, men kan vara svåra att mentalt förstå:

   //Har du eller någon du känner drabbats av allvarliga vårdmisstag eller allvarliga biverkningar pga läkemedel? Anser du att det är oacceptabelt? Då är du rätt person att lämna ditt namn i den här namninsamlingen.

   Syftet med namninsamlingen är att väcka debatt samt påverka politiker, myndigheter och industrin i rätt riktning.//

  • alla klagar på vården och den har blivit sju resor värre sedan Region Skåne bildades (politikerkyrkogården), vem bildade Region Skåne och blev vi skattebetalare tillfrågade, svar Nej. Är det inte på tiden att visa att det är vi skattebetalare som bestämmer (vi är väljarna) det är bara att kräva en fokomröstning om Region Skånes vara eller inte vara. Låt klinikcheferna bestämmer som tidigare, visserligen blev det ibland lång väntetid men man fick åtminstone vård, det är det inte pengar till nu, tänk så mycket pengar som kan friläggas om vi skrotar Region Skåne och lägger dessa pengarna där de behövs och där de skall vara, jo på vården.

 • Admi, namninsamling – för att resurssnålt i tid och rum utöva påtryckning på regeringen eller en myndighet, är sedan 1995 kontraproduktivt producerat resultat, mot EN drabbad enskild svensk vårdtagare, lokalt i en medlemsstat på den inre marknaden i EES eller Europeiska unionen.

  Namninsamling av namn på enskilda humana resurser, som i tid och rum är rättssubjekt, med enskild rättskapacitet i en svensk domstol, blir som resultat av namninsamling laglöst kollektiv u.p.a. (utan personligt ansvar) och risk, som är 180 grader från den kvalitet och säkerhet, som folkvald svensk lagstiftare eller kontrollmakt i styrelse, utskott eller nämnd, i handläggning och beslut fastställt för vårdgivare som bedriver näringsverksamhet, med STIKT produktansvar för säkerhetsbrist i hela eller del av den vård, EN enskild vårdtagare erhåller i nutid och nära framtid (10 år).

  “Vårdförbundet krävde 2012 nolltolerans mot vårdens misstag”, men ordet “vårdens” är ett laglöst kollektiv u.p.a. och risk. Vårdförbundet är i nutid och nära framtid inte folkvald svensk lagstiftare eller kontrollmakt och saknar i tid och rum enskilda mänskliga rättigheter och möjlighet till skadestånd av det allmänna, om svensk lagstiftare, domstol eller exekutivt organ producerat säkerhetsbrist som är fördragsbrott i vården.

  Mvh

 • Mycket bra initiativ Torbjörn, det här är något som borde införas snarast i Sverige (och även i övriga världen). Varför ska människor helt öppet och medvetet behandlas med “läkemedel” som ger biverkningar och skador i olika grader, när det finns homeopati och andra naturliga läkemedel att använda som stödjer kroppens naturliga självläkning och ej ger biverkningar! Undantag från detta skulle ev. kunna göras från vissa specifika medel inom farmakologin som i vissa akuta fall räddar liv tills samma har tagits fram inom alternativmedicinen om de inte redan finns, då ska de givetvis användas först och främst.

  Sprid detta budskap och denna artikel till så många som möjligt, dela på FB, Twitter m.m.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *