Anders Tegnell efterträder Annika Linde som statsepidemiolog

0
424

Anders Tegnell blir den 1 mars ny statsepidemiolog vid Smittskyddsinstitutet. Han efterträder Annika Linde som går i pension.

Anders Tegnell är sedan hösten 2012 avdelningschef på Smittskyddsinstitutet. Innan dess arbetade han som chef för Socialstyrelsens avdelning för kunskapsstyrning. Han är infektionsläkare och har tidigare haft olika befattningar vid Socialstyrelsen, Smittskyddsinstitutet, WHO och EU-kommissionen.

“Det blir både intressant och en utmaning att vara statsepidemiolog i tider med så stora förändringar. Snart går vi troligen in i en ny folkhälsomyndighet och en utmaning blir att ändra inriktning på smittskyddsarbetet mot ett bredare folkhälsoarbete, säger Anders Tegnell.”

“En ny folkhälsomyndighet kan ge nya möjligheter men det är viktigt att se till så att vårt effektiva smittskydd fortsätter att fungera bra även under den omställningsperiod som vi kommer att gå igenom, säger Anders Tegnell.”

Annika Linde som varit statsepidemiolog sedan 2005 går i pension från rollen som statsepidemiolog men kommer att arbeta kvar på Smittskyddsinstitutet.

Text och foto: Smittskyddsinstitutet

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here