Djurskyddsaktivister försöker stoppa transport av 400 AstraZeneca-hundar för djurförsök

5

Djurrättsalliansen arrangerade en demonstration vid AstraZeneca som ha en kennel i Örkelljunga. Syftet var att stoppa flytten av fd djurförsökshundarna utomlands. Till platsen mobiliserades en polisstyrka som skulle se till att transporten kunde genomföras ändå, vilket ledde till kontroverser parterna emellan, skriver Mediabasen som filmade händelsen.

Örkelljunga 27 februari 2013

“Vi är beredda att ta emot hundarna. Vi har kunskapen, viljan och resurserna att se till att de här hundarna får leva ut sina liv som älskade familjemedlemmar istället för att dö i ett sterilt labb. Vi hoppas att AstraZeneca vill ge dem den chansen och öppna upp för omplacering, säger Andrea Gunnarsson från Djurrättsalliansen.”

Men så blev det inte. AstraZeneca transporterade de 400 hundarna med polisbeskydd på onsdagskvällen. De kommer att utsättas för djurförsök i England, enligt Djurrättsalliansen.

Läs mer

www.djurrattsalliansen.se

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
LJJ
LJJ
Gäst
5 mars 2016 kl 15:33

Alltför många tror att det inte finns några alternativ till medicinjättarnas patentpiller. Men det finns i regel alternativ som är effektivare, billigare, utan biverkningar. Och de flesta krämpor kan förebyggas.

AstraZeneca, Pfizer med flera är medicinjättar för att dom lurat oss tro att vi behöver deras giftiga smörja!!

A
A
Gäst
5 mars 2016 kl 13:47

Hur hade ni tänkt att man skulle forska på läkemedel utan djurförsök? man testar redan på människor, det är steget efter djurförsök, men även ni måste förstå vilka förödande konsekvenser det skulle vara om man testade på människor först. Om ni inte gillar processen så får ni sluta gå på sjukhusbesök och lämna av er astmamedicinen, diabetesinsulinet och vilka piller som helst. AstraZeneca som Pfizer, båda gör djurförsök. Dom håvar in pengar helt enkelt för att behovet finns, dom är medicinjättar för att folk behöver det.

Janne
1 mars 2013 kl 21:51

Fruktansvärt, hur kan man utnyttja helt oskyldiga djur till såna hemskheter? Ja läkemedelsindustrin skyr verkligen inga medel för att håva in mer pengar, de är så avskyvärda att det inte finns ord för det!
De borde själva få bli försöksobjekt till sin forskning, först då skulle de kanske tänka om…
Skamligt av polisen att gå in och motarbeta djurrättsalliansen, de verkar heller inte ha något samvete!

Sten Magnusson
Reply to  Janne
28 februari 2015 kl 15:56

Polisen ska ju givetvis upprätthålla lag och ordning. Befinner man sig på företagets privata område eller hindrar folk att ta sig in eller ut är det självfallet polisens uppgift att se till att avhysa de som så gör.

Polisens privata åsikter om djurförsök är då irrelevant i sammanhanget.

ruben
ruben
Gäst
1 mars 2013 kl 19:15

Har inte kunskap om djurrättsalliansen, men sympatiserar med deras budskap. De har all rätt visa att det inte är bra att systematiskt använda djur som försöksobjekt. Hur man nu protesterar kan jag inte döma. De skall förståss inte skada någon. Det är bra när man går tillsammans och visar att det är allvarligt ovärdigt använda “barbariska” metoder mot människor, djur och miljö och till vilken nytta? Är orsaken verkligt akut behov för att lösa ett mänskligt gissel, eller ekonomisk vinning? Nu vet jag inte hur lab försök på djur går till inom medicin forskning idag, men det jag sett för några decennium sedan var skrämmande.