Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Djurskyddsaktivister försöker stoppa transport av 400 AstraZeneca-hundar för djurförsök

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 februari 2013
- NewsVoice redaktion
Djurskyddsaktivister

Djurrättsalliansen arrangerade en demonstration vid AstraZeneca som ha en kennel i Örkelljunga. Syftet var att stoppa flytten av fd djurförsökshundarna utomlands. Till platsen mobiliserades en polisstyrka som skulle se till att transporten kunde genomföras ändå, vilket ledde till kontroverser parterna emellan, skriver Mediabasen som filmade händelsen.

Örkelljunga 27 februari 2013

“Vi är beredda att ta emot hundarna. Vi har kunskapen, viljan och resurserna att se till att de här hundarna får leva ut sina liv som älskade familjemedlemmar istället för att dö i ett sterilt labb. Vi hoppas att AstraZeneca vill ge dem den chansen och öppna upp för omplacering, säger Andrea Gunnarsson från Djurrättsalliansen.”

Men så blev det inte. AstraZeneca transporterade de 400 hundarna med polisbeskydd på onsdagskvällen. De kommer att utsättas för djurförsök i England, enligt Djurrättsalliansen.

Läs mer

www.djurrattsalliansen.se


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq