Djurskyddsaktivister försöker stoppa transport av 400 AstraZeneca-hundar för djurförsök

publicerad 28 februari 2013
- av NewsVoice
Djurskyddsaktivister

Djurrättsalliansen arrangerade en demonstration vid AstraZeneca som ha en kennel i Örkelljunga. Syftet var att stoppa flytten av fd djurförsökshundarna utomlands. Till platsen mobiliserades en polisstyrka som skulle se till att transporten kunde genomföras ändå, vilket ledde till kontroverser parterna emellan, skriver Mediabasen som filmade händelsen.

Örkelljunga 27 februari 2013

"Vi är beredda att ta emot hundarna. Vi har kunskapen, viljan och resurserna att se till att de här hundarna får leva ut sina liv som älskade familjemedlemmar istället för att dö i ett sterilt labb. Vi hoppas att AstraZeneca vill ge dem den chansen och öppna upp för omplacering, säger Andrea Gunnarsson från Djurrättsalliansen."

Men så blev det inte. AstraZeneca transporterade de 400 hundarna med polisbeskydd på onsdagskvällen. De kommer att utsättas för djurförsök i England, enligt Djurrättsalliansen.

Läs mer

www.djurrattsalliansen.se