FBI portade från Island av minister – FBI ville utreda Wikileaks

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 3 februari 2013
- NewsVoice redaktion

Wikileaks IslandUtan förvarning landade FBI-agenter på Island för att på eget initiativ utreda Wikileaks verksamhet i landet. Men inrikesminister Ögmundur Jónasson fick kännedom om besöket och tvingade dem att lämna Island. Därefter protesterade regeringen mot agerandet till amerikanska myndigheter, skriver Islandsbloggen.

USA:s jakt på Wikileaks har vid upprepade tillfällen blandat in isländska privatpersoner och företag. Amerikanska myndigheter har exempelvis lyckats få kontoinformation utlämnad från Twitter om alltingsledamoten Birgitta Jónsdóttir. Hon avstår också från att resa till eller via USA av rädsla för att gripas för sitt samröre med Wikileaks.”

Läs mer på Islandsbloggen

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: FBIWikileaks

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *