Ingo Swann har gått bort – utvecklare av Remote Viewing

2
402

Ingo Swann en av västvärldens mest respekterade psychics, högpresterande försöksobjekt inom parapsykologisk forskning samt utvecklare av remote viewing gick bort den 1:a februari 2013 i sviterna av en lunginflammation. Swann föddes 14 september 1934 och blev 79 år gammal.

Text: Torbjörn Sassersson

Ingo Swann tillsammans med fysikerna Hal Puthoff och Russel Targ var de som utvecklade grunden för den mentala tekniken kallad Remote Viewing eller snarare remote sensing som de egentligen ville beteckna den inlärningsbara förmågan att med sinnet – Minds Eye – uppfatta och inhämta information från en plats, händelse eller person som ligger bortom räckhåll för de fem fysiska sinnena.

Tekniken utvecklades inom det militära och har kommit att få stor betydelse i de fall andra mer traditionella tekniska lösningar inte kunde användas för att inhämta information. Remote Viewing är idag vida spridd över hela världen.

Ingo Swann bodde större delen av sitt senare liv i New York.

Läs mer om Ingo Swann på Wikipedia


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mayne Sundewall Hopkins
4 februari 2013 kl 22:54

Intressant ..väcker minnen från föredrag etc under 80-90-talen 😉

Bo Valhjalt
Gäst
14 februari 2013 kl 17:53

Hittade en del om Swann i datagömmorna, bla. en CIA-manual om Remote viewing och en intressant text om stereotypt tänkande