Läkare och läkemedel dödar extremt fler människor än vapen i USA

publicerad 1 februari 2013
- Torbjörn Sassersson red.

NaturaNews har jämfört hur många amerikaner som dör pga vapen med hur många som dör i vården. Enligt Mike Adams på NaturalNews tar läkare i USA livet av 783, 936 personer per år. Uppgiften baseras på statistik.

19,766 av totalt 31,940 dödsfall med handvapen (gun deaths) i USA 2011 var självmord. Antalet dödsfall när en person skjuter en annan var endast 12,174 stycken. När läkare i USA dödar 783,936 personer per år är det 64 gånger mer än 12,174 dödsfall pga vapenvåld.

Det finns 700,000 läkare i USA, skriver Mike Adams och hela 80 miljoner vapenägare i USA. Hur kan 700,000 läkare döda 783,936 patienter per år, är frågan? Siffran kan jämföras med att 80 miljoner vapenägare dödar 12,174 personer per år.

Statistik: Death by Medicine

Statistik: Gun crime statistics by US state, 2011

Text: Torbjörn Sassersson

Doctors kill more Americans than all gun-related deaths combined

Kosttillskott gav noll döda medan läkemedel tog 784000 liv

vapen vs vård dödsfall
Grafik: Natural News

 

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Hur relevant är det att ställa de två sakerna mot varandra? De är ju oberoende av varandra och bör åtgärdas oberoende av varandra.

 • Hur relevant är det att ställa de två sakerna mot varandra? De är ju oberoende av varandra och bör åtgärdas oberoende av varandra.

 • Vad jag skulle vilja se är en direkt konfrontation med våra politiker med frågor rörande vår sjukvård, och lagstiftning. Varför får folk köpa cigaretter som är lika beroendeframkallande som kokain och som dödar 6000 svenskar varje år, men inte köpa dmt som produceras av hjärnan och i rätt dos är ofarligt vad jag vet? Eller köpa örten salvia divinorum som ju är laglig i England? Hur många dör varje år av den örten i England?

 • Vad jag skulle vilja se är en direkt konfrontation med våra politiker med frågor rörande vår sjukvård, och lagstiftning. Varför får folk köpa cigaretter som är lika beroendeframkallande som kokain och som dödar 6000 svenskar varje år, men inte köpa dmt som produceras av hjärnan och i rätt dos är ofarligt vad jag vet? Eller köpa örten salvia divinorum som ju är laglig i England? Hur många dör varje år av den örten i England?

  • Jag är medveten om att Mike Adams är emot den vapenkontroll som Obama vill ha. Det får stå för honom. Den här artikeln handlar om vårdmisstag kontra dödsfall pga handvapen i USA.

   Jag är övertygad om att Mike Adams kan konstatera att NewsVoice främst publicerar kritik som handlar om internmedicin och behandlingen av invärtes sjukdomar och inte somatisk akutvård.

  • Jag är medveten om att Mike Adams är emot den vapenkontroll som Obama vill ha. Det får stå för honom. Den här artikeln handlar om vårdmisstag kontra dödsfall pga handvapen i USA.

   Jag är övertygad om att Mike Adams kan konstatera att NewsVoice främst publicerar kritik som handlar om internmedicin och behandlingen av invärtes sjukdomar och inte somatisk akutvård.

 • Bra kommentar av paedrigh tycker jag. Håller med om att när man läser såna här sidor, som inte är lika tråkiga upprepningar av halvlögnerna som i vanlig media, blir man lite enögd och entusiastisk. Glad att någon kollar baksidorna av medaljerna. Men tittar man två och tre ggr och begrundar noga, så är det sån obalans i ordningen så man blir mörkrädd. Därför tycker inte jag att det blir särskilt orättvist utan tvärtom. De här tidningarna kan ändå aldrig balansera upp debatten helt, men ack så nyttiga de är. Ser man på den här artikeln, så är det bara en liten, liten nyttig sanning på ett jätte-isberg av medvetna och omedvetna lögner, som vi ständigt lever i. Det är min uppfattning. Andra nyttiga sidor man kan uppskatta är t.ex. http://www.kmr.nu/ plus många andra kända sanningssökande siter.

 • Torbjörn. Mitt inlägg har egentligen inget med ovan artikel att göra utan är mer ett spontant uttryck för den tacksamhet jag känner för ditt arbete. Jag har under några år sporadiskt läst Newsvoice (tror det var Osherhistorien som tog mig till din sida första gången). Idag går jag in dagligen för att se vad du och dina rapportörer grävt upp, informerat om och/eller avslöjat. Känner mig betydligt mer berörd av newsvoice.se än av CNN-repliker som exv. svd.se, dn.se, Studio P1… Vilket fint arbete du gör! Vilket mod du har! Jag är full av beundran…Grattis! Snacka om att stå upp för det man tror på! Stort tack för allt arbete du måste lägga ned. Misstänker att det mesta av din tid är obetald.
  Skulle vara skoj att veta hur många andra som hittar till newsvoice.se. Hur ser besöksantalet ut? Hur många länkar till newsvoice.se? Blir vi fler som vill höra sanningar istället för detta eviga tjatet, lögnerna, hjärntvätteriet och onyanserade informationen som prånglas ut gammalmedierna?
  Skulle du inte kunna lägga upp en länksamling till schysta sidor; bloggar, hemsidor, forum, e-tidningar (Fria tidningen, Vakna…) etc. Kanske finns det något sort samarbete mellan er redan idag!? Jag brinner och går själv igång på att avslöja all girighet och maktfullkomlighet som pågår runt omkring oss och som är så förintande på alla nivåer. Alla är vi mer eller mindre en del av detta vansinne vare sig vi vet om det eller inte. Jag är så j…a less och frustrerad på att så lite händer och att vi människor bara fortsätter stoppa huvudet i marken.
  Tack för din insats, Torbjörn. Strålande!

  • Hej Helmer61. Tack för in kommentar och uppmuntran!

   Det stämmer att tiden är obetald bortsett från några enstaka timmar av Osherstudien, det som blev över efter att ekonomen som gjorde sifferanalysen fått betalt. Ibland bidrar en del hjältar (inkl annonsörer) med donationer och det hjälper mycket!

   Exakt antal unika besökare vet jag inte och det har ännu inte varit jätteviktigt att veta. Antalet lästa sidor per dag pendlar mellan 2000 och ibland toppar upp till 5000 samt enstaka upp till 15,000. Besöksrekord var det en gång under 3-4 dagar då totalt 850,000 lästa sidor uppmättes. Alla var amerikaner som läste en artikel om “battleground USA” om en ny lag NNDA.

   Antal inlänkar senast jag kollade var över 30,000 om verktyget gav rätt resultat.

   Bra ide med en sida om bra medier, bloggar, forum. Jag vet att Michael Moore hade en sådan sida på sin sajt tidigare. Ska kolla.

   Du får gärna inkomma med en insändare eller debattartikel. Mitt jobb är att ständigt hitta bra texter eller försöka skriva dm själv.

 • Bra kommentar av paedrigh tycker jag. Håller med om att när man läser såna här sidor, som inte är lika tråkiga upprepningar av halvlögnerna som i vanlig media, blir man lite enögd och entusiastisk. Glad att någon kollar baksidorna av medaljerna. Men tittar man två och tre ggr och begrundar noga, så är det sån obalans i ordningen så man blir mörkrädd. Därför tycker inte jag att det blir särskilt orättvist utan tvärtom. De här tidningarna kan ändå aldrig balansera upp debatten helt, men ack så nyttiga de är. Ser man på den här artikeln, så är det bara en liten, liten nyttig sanning på ett jätte-isberg av medvetna och omedvetna lögner, som vi ständigt lever i. Det är min uppfattning. Andra nyttiga sidor man kan uppskatta är t.ex. http://www.kmr.nu/ plus många andra kända sanningssökande siter.

 • Jag vill på inget sätt förringa vikten av denna statistik eller marginalisera läkemedels ibland dödliga verkan då jag själv är väldigt skeptisk till skolmedicinen. I rättvisans namn känner jag att det är något som saknas och utan denna del blir statistikpresentationen inget annat än en sensationell vinkling av fakta. Jag tycker det är så tråkigt när ‘den goda sidan’ begår samma tragiska våldtäkt på fakta som ‘den onda sidan’ gör.

  Det som saknas är fakta om hur många som räddas av läkemedel/skolmedicin (och vapen, kan ju vara en kul jämförelse), både direkt och indirekt. Nu finns det ju viss problematik med sådan statistik, om vi beaktar att det finns läkemedel som håller oss sjuka och kanske även dödar oss långsamt. Med detta sagt bör vi inte blunda för den del som räddar liv. Den finns också.

  Jag tillhör en grupp som medicinerar dagligen och enligt skolmedicinen måste jag göra detta resten av mitt liv. Jag håller självklart inte med om det utan är övertygad om att det finns andra sätt att komma tillrätta med min hjärnas benägenhet att utsätta sig själv för sådana påfrestningar att den successivt förvandlar frontalloben till gröt. Andra aspekter finns också, utöver frontallobens degenerering, som t ex hur min familj påverkas av de händelser som mitt tillstånd orsakar. Så, till dess att jag lyckats åtgärda mitt tillstånd på andra sätt, vilket jag jobbar febrilt med på flera fronter, för att kunna arbeta, behålla min familj, fungera som människa, låta bli att ta livet av mig osv så får jag hålla tillgodo med skolmedicinen.

  Så, snälla, låt oss hålla oss på en nivå ovanför det svartvita. Det är inte så enkelt. Det finns inga quick fixes. Jag älskar Mike Adams och Newsvoice men ibland blir jag lite trött på tendensen att se just det svartvita och missa gråskalan.

  Flame On!

  • Paedrigh, visst har du rätt i skolmedicinen räddar liv också, alternativet att skolmedicin/primärvård inte skulle lyckas rädda liv alls vore verkligen helt otänkbart. Själv är jag imponerad av den tekniska medicinens framgångar för att reparera somatiska skador pga olyckor och vapenvåld.

   Den kritik som NewsVoice publicerar handlar främst om internmedicin och behandlingen av invärtes sjukdomar. Här verkar det bara finnas kemiska preparat från läkemedelsindustrin som skolmedicinen/primärvården har i verktygslådan (och skalpeller, strålkanoner). De kemiska preparaten är alldeles för ofta skadliga och verkningslösa samt i princip endast symptombehandlande. När kirurger opererar tar de ibland bort friska organ “just in case” och strålbehandling ger cancer.

   Till och med antibiotika är symptombehandlande när det kapslar in patologiska bakterier i kroppen i cystform. Om så sker alltid eller ibland, vet jag inte, och det verkar inte läkarna veta heller.

   NewsVoice bidrag till den allmänna debatten är att på svenska framföra denna kritik, vad som står i utländska media och vad som forskning i andra länder rapporterar om, information som normalt inte kommer fram via svenska mainstream-media eller tex via landstingens vårdguider.

   Genom att publicera det som saknas bidrar NewsVoice till att balansera en obalans.

   Man får alltså se till all samlad information som når de svenska läsarna över förslagsvis ett helt år.

 • Torbjörn. Mitt inlägg har egentligen inget med ovan artikel att göra utan är mer ett spontant uttryck för den tacksamhet jag känner för ditt arbete. Jag har under några år sporadiskt läst Newsvoice (tror det var Osherhistorien som tog mig till din sida första gången). Idag går jag in dagligen för att se vad du och dina rapportörer grävt upp, informerat om och/eller avslöjat. Känner mig betydligt mer berörd av newsvoice.se än av CNN-repliker som exv. svd.se, dn.se, Studio P1… Vilket fint arbete du gör! Vilket mod du har! Jag är full av beundran…Grattis! Snacka om att stå upp för det man tror på! Stort tack för allt arbete du måste lägga ned. Misstänker att det mesta av din tid är obetald.
  Skulle vara skoj att veta hur många andra som hittar till newsvoice.se. Hur ser besöksantalet ut? Hur många länkar till newsvoice.se? Blir vi fler som vill höra sanningar istället för detta eviga tjatet, lögnerna, hjärntvätteriet och onyanserade informationen som prånglas ut gammalmedierna?
  Skulle du inte kunna lägga upp en länksamling till schysta sidor; bloggar, hemsidor, forum, e-tidningar (Fria tidningen, Vakna…) etc. Kanske finns det något sort samarbete mellan er redan idag!? Jag brinner och går själv igång på att avslöja all girighet och maktfullkomlighet som pågår runt omkring oss och som är så förintande på alla nivåer. Alla är vi mer eller mindre en del av detta vansinne vare sig vi vet om det eller inte. Jag är så j…a less och frustrerad på att så lite händer och att vi människor bara fortsätter stoppa huvudet i marken.
  Tack för din insats, Torbjörn. Strålande!

  • Hej Helmer61. Tack för in kommentar och uppmuntran!

   Det stämmer att tiden är obetald bortsett från några enstaka timmar av Osherstudien, det som blev över efter att ekonomen som gjorde sifferanalysen fått betalt. Ibland bidrar en del hjältar (inkl annonsörer) med donationer och det hjälper mycket!

   Exakt antal unika besökare vet jag inte och det har ännu inte varit jätteviktigt att veta. Antalet lästa sidor per dag pendlar mellan 2000 och ibland toppar upp till 5000 samt enstaka upp till 15,000. Besöksrekord var det en gång under 3-4 dagar då totalt 850,000 lästa sidor uppmättes. Alla var amerikaner som läste en artikel om “battleground USA” om en ny lag NNDA.

   Antal inlänkar senast jag kollade var över 30,000 om verktyget gav rätt resultat.

   Bra ide med en sida om bra medier, bloggar, forum. Jag vet att Michael Moore hade en sådan sida på sin sajt tidigare. Ska kolla.

   Du får gärna inkomma med en insändare eller debattartikel. Mitt jobb är att ständigt hitta bra texter eller försöka skriva dm själv.

 • Jag vill på inget sätt förringa vikten av denna statistik eller marginalisera läkemedels ibland dödliga verkan då jag själv är väldigt skeptisk till skolmedicinen. I rättvisans namn känner jag att det är något som saknas och utan denna del blir statistikpresentationen inget annat än en sensationell vinkling av fakta. Jag tycker det är så tråkigt när ‘den goda sidan’ begår samma tragiska våldtäkt på fakta som ‘den onda sidan’ gör.

  Det som saknas är fakta om hur många som räddas av läkemedel/skolmedicin (och vapen, kan ju vara en kul jämförelse), både direkt och indirekt. Nu finns det ju viss problematik med sådan statistik, om vi beaktar att det finns läkemedel som håller oss sjuka och kanske även dödar oss långsamt. Med detta sagt bör vi inte blunda för den del som räddar liv. Den finns också.

  Jag tillhör en grupp som medicinerar dagligen och enligt skolmedicinen måste jag göra detta resten av mitt liv. Jag håller självklart inte med om det utan är övertygad om att det finns andra sätt att komma tillrätta med min hjärnas benägenhet att utsätta sig själv för sådana påfrestningar att den successivt förvandlar frontalloben till gröt. Andra aspekter finns också, utöver frontallobens degenerering, som t ex hur min familj påverkas av de händelser som mitt tillstånd orsakar. Så, till dess att jag lyckats åtgärda mitt tillstånd på andra sätt, vilket jag jobbar febrilt med på flera fronter, för att kunna arbeta, behålla min familj, fungera som människa, låta bli att ta livet av mig osv så får jag hålla tillgodo med skolmedicinen.

  Så, snälla, låt oss hålla oss på en nivå ovanför det svartvita. Det är inte så enkelt. Det finns inga quick fixes. Jag älskar Mike Adams och Newsvoice men ibland blir jag lite trött på tendensen att se just det svartvita och missa gråskalan.

  Flame On!

  • Paedrigh, visst har du rätt i skolmedicinen räddar liv också, alternativet att skolmedicin/primärvård inte skulle lyckas rädda liv alls vore verkligen helt otänkbart. Själv är jag imponerad av den tekniska medicinens framgångar för att reparera somatiska skador pga olyckor och vapenvåld.

   Den kritik som NewsVoice publicerar handlar främst om internmedicin och behandlingen av invärtes sjukdomar. Här verkar det bara finnas kemiska preparat från läkemedelsindustrin som skolmedicinen/primärvården har i verktygslådan (och skalpeller, strålkanoner). De kemiska preparaten är alldeles för ofta skadliga och verkningslösa samt i princip endast symptombehandlande. När kirurger opererar tar de ibland bort friska organ “just in case” och strålbehandling ger cancer.

   Till och med antibiotika är symptombehandlande när det kapslar in patologiska bakterier i kroppen i cystform. Om så sker alltid eller ibland, vet jag inte, och det verkar inte läkarna veta heller.

   NewsVoice bidrag till den allmänna debatten är att på svenska framföra denna kritik, vad som står i utländska media och vad som forskning i andra länder rapporterar om, information som normalt inte kommer fram via svenska mainstream-media eller tex via landstingens vårdguider.

   Genom att publicera det som saknas bidrar NewsVoice till att balansera en obalans.

   Man får alltså se till all samlad information som når de svenska läsarna över förslagsvis ett helt år.

 • Som jag ser det är det läkemedelsföretagen, med sin gigantiska makt, som står för dödandet i sjukvården. Patienten (och även sjukvårdspersonalen) har tyvärr att välja mellan “..a rock or a hard stone”!

 • Som jag ser det är det läkemedelsföretagen, med sin gigantiska makt, som står för dödandet i sjukvården. Patienten (och även sjukvårdspersonalen) har tyvärr att välja mellan “..a rock or a hard stone”!

 • Jag tror på de siffrorna och kanske de är fler? Med tanke på etablissemangets kompakta kritik mot homeopati och alternativmedicin, så är det helt perfekt information. Det är alltså den verklighet vi är i. Hur vill vi ha det?

 • Jag tror på de siffrorna och kanske de är fler? Med tanke på etablissemangets kompakta kritik mot homeopati och alternativmedicin, så är det helt perfekt information. Det är alltså den verklighet vi är i. Hur vill vi ha det?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *