Misslyckat läkarförsök att svärta ner LCHF – Ger ej cancer

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 februari 2013
- NewsVoice redaktion
LCHF cancer
Bild: Faksimil, Expressens hemsida

Allt fler kvinnor i Sverige drabbas av bröstcancer och nu tror forskare att populära dieter som GI och LCHF kan ge cancer, enligt Henrik Lindman, överläkare vid Akademiska sjukhuset i Uppsala som får medhåll av Håkan Olsson, professor i onkologi i Lund.

Problemet med det uttalandet är att Annika Dahlqvist, som förordar LCHF, säger att hon varnar för Omega-6. Hon skriver på sin blogg:

“Professorerna befarar att LCHF kan öka risken för bröscancer. Men sedan säger en att det är intaget av fleromättade fetter som kan medföra en ökad cancerrisk. Den absoluta majoriteten av fleromättade fetter vi får i oss består av omega-6. LCHF varnar för överintag av omega-6, och rekommenderar i stället naturliga mättade fetter, som inte är lika aggressivt oxiderande och inflammationsframkallande.”

“Det är Livsmedelsverket och dess medlöpare kostprofessorerna och dietisterna som rekommenderar fleromättat fett och omega-6.”

Läs mer i Expressen

Läs och kommentera på Annika Dahlqvist blogg


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *