Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Timbrorapport: Skandalen Nya Karolinska

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 23 februari 2013
- Torbjörn Sassersson
Nya Karolinska

Tankesmedjan Timbro har granskat det nya supersjukhuset Nya Karolinska som sägs ska revolutionera Stockholms sjukvård och även leda utvecklingen internationellt. Men investeringen på 52 miljarder kr kommer att leda till färre vårdplatser i ett redan pressat system, skriver läkaren ­Anders Lundberg i sin rapport “Skandalen Karolinska”.

Projektet har blivit väsentligt mycket dyrare än beräknat. Nu ligger kostnaden på 70 miljarder kronor.

“Processen som har föregått beslutet att bygga Nya Karolinska har präglats av en oroväckande kombination av kortsiktighet, käpphästrastande och önsketänkande från politiskt håll. Alla seriösa bedömare är överens om att det inte kommer att gå att finansiera framtidens välfärd med bara skattemedel.”

Eva Franchell på Aftonbladet skriver:

“De ville ha ett flott hus, tänk glas och konst för miljontals kronor. De ville ha ett sjukhus för avancerad sjukvård, tänk komplicerade diagnoser och Nobelpris. Fladdrande vita rockar i ett gnistrande hus.”

“Nya Karolinska är inget vanligt sjukhus. Det är upphandlat utan någon som helst konkurrens. Affären har varit så hemlig att bara några få politiker haft insyn i ekonomin. Nya Karo­linska var tänkt som kronan i den moderata vårdpolitiken. “

Timbro utvecklar idéer och vill långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle. Timbro tror på allas rätt att forma sitt eget liv, i sin egen takt och att ta ansvar för detsamma.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq