Valpopulationens eget säkerhetsföretag Sea Shepherd har fått nya “militärbåtar”

publicerad 26 februari 2013
- av NewsVoice

Upprörda japaner hojtar att deras 8000-tons valfångarfartyg rammas av Sea Shepherds betydligt mindre 500-tonbåtar. Sea Shepherd fortsätter att agera som valpopulationens eget säkerhetsföretag i en värld där allt handlar om näringslivets intressen. Så varför ska inte valarna då få ha sin egen säkerhetsstyrka som skyddar valarnas överlevnadsintresse? 

"Anti-whaling Sea Shepherd vessels have collided with the whaling ship Nisshin Marym. The Institute of Cetacean Research (ICR), which owns the Japanese ship, said in a statement its vessel was rammed at least five times by Sea Shepherd vessels Steve Irwin, Bob Barker and Sam Simon.

The incident occurred yesterday as the Nisshin Marym came along its supply tanker for refuelling, ICR said. There were no injuries to the crews of the Nisshin Marym or its supply tanker. ICR claimed video of the incident showed Sea Shepherd deliberately ramming its vessel." / NZ Herald TV

www.seashepherd.org