Valpopulationens eget säkerhetsföretag Sea Shepherd har fått nya “militärbåtar”

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 26 februari 2013
- NewsVoice redaktion

Upprörda japaner hojtar att deras 8000-tons valfångarfartyg rammas av Sea Shepherds betydligt mindre 500-tonbåtar. Sea Shepherd fortsätter att agera som valpopulationens eget säkerhetsföretag i en värld där allt handlar om näringslivets intressen. Så varför ska inte valarna då få ha sin egen säkerhetsstyrka som skyddar valarnas överlevnadsintresse? 

“Anti-whaling Sea Shepherd vessels have collided with the whaling ship Nisshin Marym. The Institute of Cetacean Research (ICR), which owns the Japanese ship, said in a statement its vessel was rammed at least five times by Sea Shepherd vessels Steve Irwin, Bob Barker and Sam Simon.

The incident occurred yesterday as the Nisshin Marym came along its supply tanker for refuelling, ICR said. There were no injuries to the crews of the Nisshin Marym or its supply tanker. ICR claimed video of the incident showed Sea Shepherd deliberately ramming its vessel.” / NZ Herald TV

www.seashepherd.org

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Sea Shepherd
  • Ser ut som ytterligare en sån där “kontrollerad opposition-grej”. Det synes vara vanligt att vi ska rädda valar och isbjörnar, men sällan oss själva.

    • Så du tycker inte det är bra att vi går in och räddar oskyldiga djur som slaktas för pengar??
      Det är i min värld en ren självklarhet att gå in och skydda oskyldiga djur som dödas av människor som inte har varken empati eller hjärna!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *